Utgång, utgång, utgång. Vad hände med självbevarelsedriften?

En ganska bra dag igår, på det hela taget. Upp försent förvisso, så jag fick ringa B som jag skulle luncha med och flytta fram en halvtimme. Sen utnyttja det faktum att Hbg-M hade med sig bilen och storhandla. Tyvärr är inte prisextra billigt alls, fick jag lära mig, menmen. Sen middag på Göken med M och Hbg-M, och därefter hem till D för att ta en drink och kvällen avslutades med drink på ett hotell, Donken och sen promenad hem. Hemma omkring halv fyra eller så tror jag, och däckade ganska bra.

Klockan sju ringer telefonen. Och det slutar inte att ringa... Allvarligt talat, vem fan ringer klockan sju en lördagmorgon? När jag lyckats masa mig upp, efter en ganska lång stund, slutade det dock ringa. Inte ett roligt sätt att vakna på, nej. Somna om och sen upp omkring ett. En mer lagom tid i min värld. Fick till och med frukost på sängen (okej, ett glas cola och en macka, men vafan, det var ändå hur länge sen som helst) och lovade mig själv att jag inte ska ut ikväll. Tio minuter senare dimper det ner ett sms från T som vill gå och dricka öl ikväll. Så, vad hände med mitt löfte? Låt mig säga såhär, jag måste bli bättre på att hålla det jag lovar mig själv. Men det ska bli trevligt att sitta på brittisk pub och dricka öl.

Dags för litet lunch och kanske litet slötittande på film.



Kreativitet föds ur rödvin...

I alla fall om man inte har det helt på egen hand... Har spenderat en hel del av kvällen med att jobba på F:s födelsedagspresent. Kommer inte att avslöja vad här, då han kanske tjuvläser... Det gick i alla fall åtskilligt lättare idag än den andra dagen jag jobbat med presenten, och det blev mycket bättre och roligare. Och skillnaden stavas rödvin. Tänk vad mycket hjälp artisteriet får av litet rött... Inte undra på att många poeter är alkoholiserade ;). Tur att detta inte är min vardagssyssla... Och nej, jag är inte full, bara litet glad, pigg och optimistisk. Så som man blir efter ett par glas.

I övrigt har jag spenderat kvällen med att glo på Star Wars. Dregel. Det är ett väldigt tydligt tecken att det är hög tid att ragga upp ett nytt fling när man spelar scenen där Anakin vänder sig om och hans ögon är alldeles röda gång på gång, och typ dreglar. Nej, jag vet att jag inte är fullt frisk.

Dessutom har min externa hårddisk gått sönder, 250 gig godbitar är det bara att säga byebye till. Undrar vad som trasslar härnäst.

Sängdags. Även kreativa människor måste sova då och då.

Rödvinskväll

Sitter och gör en griddel och njuter av ett glas rött. Hade inte tänkt att dricka något idag, då Hbg-M, som är i stan bad mig att köra honom till stället han skulle ut på. Han konstaterade dock att han fått en bra parkeringsplats (varför i helvete får ALLA utom jag parkeringsplats på min gata? Varje gång? Det är förbannat orättvist!!!) och att det var dumt att sumpa den. Han skulle dessutom till något ställe som ligger två tunnelbanestationer längre bort, så det går mycket snabbare att åka kommunalt... Därför tog vi ett glas rött medan han fixade sig, och på den vägen är det. Gott är det i alla fall, nu när jag börjar få smaken tillbaka. Kan nästan säga att jag är frisk då ju (med undantag av att jag är snorig och hostig fortfarande).

Imorgon ska jag käka lunch med en gammal gymnasiekompis som jag inte träffat på hur många år som helst, ska bli skitkul!

Fight Club

Var på Fight Club på Stampen igår för att se en före detta arbetskamrats band. Var trevligt, minus förkylningen. Det är alltid svårt när man ser många band som kanske inte direkt spelar ens favoritgenre, och som bara spelar en tre låtar var, svårt att hålla fokus, för mig i alla fall. Surfade runt en del och kollade upp de band vi missade eftersom vi gick rätt tidigt, och surt nog verkade en del av de banden vara rätt bra. Framför allt "Two Days in May" verkar rätt lovande enligt min lilla obetydliga åsikt. Får väl hålla utkik efter eventuella spelningar med dem, och mindre spelningar på olika klubbar också, hade glömt bort hur kul det faktiskt kan vara.

Slappaslappaslappa

Soundtrack: Dire Straits -- Sultans of Swing

Så skönt att bara ta det lugnt, och förkylningen börjar äntligen släppa. Har mest läst och lyssnat på en massa bra musik. Just nu rullar Dire Straits i högtalarna. Återigen, det är härligt att återupptäcka musik, hade nästan glömt bort dem tills på J & M's bröllop.

Har städat litet också, rätt skönt att få undan sånt som man inte riktigt uppskattar att göra. Kvällen kommer att fortsätta i slapparstil och med bra musik. Kanske litet tända ljus och ett glas rött för att fullända bilden. Det enda som fattas i min romantiska afton är en man... Men lika bra att det inte är en date på gång, i kombination med tända ljus och rödvin tenderar män att bli rätt oattraktiva i min värld. Jag är som jag är. Romantiker som tar illa vid sig behöver inte läsa.



Morgonstund

Okej, på ett sätt är det skönt att vakna tidigt (utan borrande till och med...) men samtidigt vore det ju bäst att försöka sova bort den här djävla förkylningen, som för övrigt bara blir värre och värre. Hoppas verkligen att det vänder snart, inte kul att vara förkyld på semestern, och dessutom har jag en hel del planeri i helgen, ingen av dem inkluderar att ligga däckad med feber, hosta och galet ont i halsen.

Hatar verkligen att vara sjuk, jag har inte något som helst tålamod. Jag vill göra allt det jag planerat att göra, även om jag inte borde. Får väl se om jag är smart och håller mig i sängen ikväll eller om jag går på spelning i alla fall. Jag hyser ett visst (rätt dåraktigt kanske) hopp om att detta ska släppa mellan två andetag bara sådär, precis som det dök upp. Pang bara, och så är man frisk. Man kan alltid hoppas.

Sömn? Knappast

Hur lätt är det att sova när man vaknar till så fort man sväljer för att det gör så ont? Inte särskilt.... Och med min tur lär det väl bli borradags klockan åtta igen imorgon hos grannen... Woohoo

Ska på en spelning imorgon kväll, så jag hoppas att jag mår något bättre i alla fall. Får väl ta med ett ekonomipack Fishermans och nässpray och hoppas på det bästa annars. Vill inte missa detta om jag inte måste, var länge sen jag var på spelning eller konsert av något slag. Missade ju Takida på grund av att det var bröllop senast... Jag och min bordsherre försökte smida planer på att fly dit en sväng, men det gick inte helt bra.

I högtalarna just nu: Guns N' Roses. Hade glömt hur mycket sjukt bra de faktiskt har gjort. Det är härligt att återupptäcka gamla favoriter efter många år.

Okej, ska göra ett sömnförsök till. Wish me luck.

Renoveringsplaner

Suck. Allt ändras ju hela tiden i min renoveringsplanering. När jag tror att jag har kommit på en perfekt lösning visar det sig att det inte går att genomföra av ett eller annat skäl. Men man lär sig saker hela tiden i alla fall. Och nuvarande lösning sparar jag närmare 10 000 på, och det blir snyggt också. Får väl se om den idén stoppas av något.

Det stora problemet är att jag upptäckt att det går ett rör genom väggen jag tänkt att riva... Om röret inte går att ta bort eller leda om är jag helt stekt, då kan jag inte få in en kyl. Får väl se, tänker försöka få tag på ordföranden imorgon för att få en ritning och kanske litet tips på hur jag ska lösa sånt jag inte klurat ut än.

Dags för mer te, typ kopp 20 idag, skojar inte, och sex and the city. Ibland är det skönt att få vara risig och bara ligga i sängen och glo på tv. Synd bara att det inträffar på semestern...

Förkyld utan mina favoritmän

Jag blir som den där mannen i reklamen när jag är förkyld, ni vet, "ni kvinnor snackar om att föda barn..." Det är syndast om mig i hela världen och samtidigt blir jag galet rastlös för att jag faktiskt inte orkar göra någonting. Inte en bra kombination. Mamsy kom över för att hjälpa mig att mäta upp köket och tog med sig middag. Vad hon glömde köpa, som jag beställde var Ben & Jerrys Cookie Dough-glass. Inte roligt. När man är förkyld får man äta glass med gott samvete, och just den glassen är galet god. Menmen, jag får överleva utan killarnas hjälp med en massa te och halstabletter. Och mycket gnäll. Tyvärr verkar mina vänner känna på sig att det är någonting, för nästan ingen svarar i telefon. Kanke lika bra, bör spara rösten.

Ikväll blir det till att mysa i sängen med "djävulen bär prada". Känns som en lagom avancerad nivå.

För i helvete

Somnade nån gång efter fyra inatt eftersom jag igår kväll fick feber och galet ont i halsen från ingenstans och därmed mådde skit. Lagom kul.

Vaknar av en jordbävning, tror jag. Det är en granne som börjat borra.... Kollar på klockan. En djävla förbannad minut över åtta! Jag blir tokig, ordentligt så. Okej att man får borra på dagtid, men allvarligt, åtta? Gav nyligen upp försöken att somna om och drömmer nu önskedrömmar om att sno grannens borr och placera den på något lämpligt ställe...  Riddarfjärden till exempel.

Nu har det varit tyst i en hel minut i sträck. Det har det inte varit många gånger sen de började. För en halvtimme sen! Jag blir galen.

Standardmått

Jag vill ha standardmått. Jag ger fan i alla gulliga vinklar och vrår för i helvete. Jag vill bara kunna fixa mitt kök utan att behöva trassla in mig i en såg för att allting ska gå bra. Skitjobbigt. Hoppade in i Electrolux Home idag och kollade läget. De kan fixa specialmått uppgav de, men frågan är ju hur mycket det kommer att kosta att ordna det. Jag vill inte veta.

Det där med kök

För en vecka sen damp det ner ett brev i lådan. Summa av innehållet var att det är dags att byta spis, eftersom min gasspis inte klarar av naturgas. Woohoo. Hade kanske inte varit ett problem om det inte var för det lilla faktum att min spis är 40 cm bred. Och smalaste som säljs idag är 50. Alltså, riva skåp. Dessutom, om bredden på spisen ändras, måste gasledningen gå annorlunda. Min gasledning är inkaklad under kaklet i köket. Alltså riva bort kakel. Alltså kan man renovera hela skiten på en gång, eftersom kylen ändå måste bytas snart. Alltså dags att slå in en vägg, byta ut alla skåp, kakla om och köpa nya vitvaror för rätt djävla mycket pengar. Visst, skitkul att få köket som jag vill ha det, men billigt? Knappast. Visst har jag sparkapital, men det är liksom till för om toastolen skulle explodera eller något annat nödvändigt. Så nu blir det till att utmana sig själv. Hur mycket kan jag spara de närmaste månaderna för att behöva ta så litet som möjligt från sparkapital? Med andra ord, det lär bli rätt lugna månader med inte mycket utgång i framtiden. Kanske rätt skönt dock. Får väl se hur det går.

Hemma igen. Med nytt jobb!!!

Hemma efter fem dagar på Åland. Var hur skönt som helst att göra ingenting. Glo på OS, käka god mat, sova i soffan när jag kände för det, ta långpromenader och bada. Igår var vi i Mariehamn och gick ut, var trevligt eftersom vi sprang rätt på en rockbar, tyvärr inga supersöta pöjks dock. Kanske lika bra det...

Och det viktigaste av allt! Jag fick jobbet! Så imorgon åker jag för att säga upp mig, och 24:e november börjar jag ett nytt jobb, som dessutom är galet mycket bättre betalt! =) Hur kul som helst!

Dags att packa upp och sega litet, mer utförliga beskrivningar av semestern kommer tids nog.

Home sweet home

Hemma en runda nu. Att säga att jag är trött skulle vara århundrdets underdrift... Kört bil sedan åtta imorse, dumpade den tillbaka till F omkring fyra, och nu tvättar jag... Suck. Och imorgon bär det iväg igen, en vecka till borta. Ska bli kul dock.

Bröllopet var helt fantastiskt fint, och festen efteråt superlyckad. Blev dock mer än litet rund under fötterna, ramlade hem omkring fyra halv fem, minns inte. Igår var mest slappardag, filmer, skäpmat och sen fotbollsmatch (Hbg-Ljungskile av alla matcher) som var fruktansvärt dålig. Sen hämta bilen vid festlokalen, ville inte hämta den tidigare med tanke på festandet dagen innan. Sen mer film... Sammanlagt kan man säga att veckan i Hbg varit jättetrevlig och bra, men att det kanske inte blev så mycket vila som tanken var. Nästkommande vecka kommer dock vara slapp, så skönt.

Jobbet så. Min chef ringde mig straxt före fyra och berättade att de ringt till henne som referens, så nu väntar jag bara på att de ska kontakta mig. Får se om det blir idag som utlovat eller om hon håller på det till imorgon eller så...

Okej, dags för litet mat, tvätta klart, och sen däcka tidigt. Behöver mycket sömn känns det som.

Fredagsstress

Hur mycket som helst att göra inför bröllopet imorgon. Ska nu fixa det jag kan av mig själv, köra och lämna en present, hämta upp några vänner, åka och äta middag, dumpa vännerna i stan, köra tillbaka där jag bor nu, fixa naglar, tår, ögonbryn osv inför imorgon....

Manana blir värre... Hämta bruden, lämna henne hos frisör. Tillbaka hem, fixa mig själv, packa med det jag inte hinner fixa, hämta bruden igen, köra hem henne, eventuellt plocka upp annat folk, fixa klart mig själv och hitta till kyrkan... Jag ser minst hundra ställen detta kan gå fel på... Men kommer bli kul iaf =)

Och senaste jag hörde om jobbet var för övrigt ett mess från chefen på eventuellt nya stället där hon säger att hon hör av sig till mig senast på måndag... Bra eller dåligt? Jag vet inte. Hon har inte ringt på mina referenser än i alla fall, eftersom min nuvarande chef skulle ringa mig efter att de pratat. Hon kan ju ha glömt det, dock.

Okej, har inte tid att sitta här mer, dags att ta tag i allting.

Förresten...

Chefen på stället där jag var på intervju ringde imorse. Ville kontaka mina referenser. Så det känns bra =)

Skåneland

Regn. Blåst. Underbart!

Det är något speciellt med Skåne, helt enkelt. '


Nedresan gick jättebra, trots spöregn större delen av vägen. F:s bil är helt underbar att köra, känns inte alls att köra så långa sträckor.

Idag har det mest varit att åka runt, och nu slöglo på OS.

Skönt med semster är det i alla fall.

Okej, road trip!

Sticker nu för att hämta bilen hos F, hämta upp J's mamma (kommer bli spännande, glömde skriva ut karta) och sen iväg mot Hbg.

Får se om jag kommer över någon dator där, annars finns jag på mobilen och är hemma igen på måndag Ett par timmar i alla fall, innan jag drar till Åland.

Och hur gick intervjun? Ingen aning faktiskt, väldigt svårbedömt... Vi får se, de ska ringa.

Up and away!

Arbetsintervju á Nemi

Börjar bli nervös som fan. Sitter och surfar och försöker tänka på annat, och hittar massa gamla Nemiserier på datorn. Känner mig nästan litet inspirerad av hennes metoder, kanske skulle vara något för att få ner pressen något... taskig kvalitet, så jag får väl tolka bildrutorna:




1 - Jaha! Många!
2 - Jag jan sjunga, gå på händerna, berätta gåtor, göra marmelad...
3 - Jag har shotsrekordet på den lokala puben och jag kan imitera en fullvuxen flampadda! Lyssna nu!
4 - Tack. men jag menade... Om du kunde nämna några av dom positiva egenskaper som är relevanta för jobbet.
     Tyyy-kui! Tyyyy-kui!




1 - Var bor du?
      *svär*
2 - Jag vet inte.
     ...var bor du?
3 - Mitt huvud sitter inte fast!
4 - Var du tvungen att bli aspackad kvällen före jobbintervjun?
     Kassan på Systembolaget var nog ändå inget för mej.


Förvisso kanske litet försent för att bli bakis, men full är inte omöjligt... Vilket alternativ är bäst?

(Ja, jag är uttråkad och jag försöker att se den här jobbgrejen som mindre enorm än vad den är i skallen på mig... Hulp)



GPS till folket

Sitter och försöker klura ut hur jag imorgon ska ta mig från Nacka till Älta medelst bil. Finns enligt Eniro två vägar, lika fulla av svängar hit och dit och att man ska följa skyltning mot diverse olika ställen som man aldrig har hört talas om... Funkar ju bra nu när jag sitter vid datorn, men hur i helvete jag ska kunna läsa karta och köra samtidigt blir mer spännande.

Allvarligt talat F, om du ändå har slängt ut över trehundratusen på en bil, kunde du inte ha köpt eller förhandlat dig till en GPS då? Så hade jag sluppit detta. Litet omtanke för dina vänner med något sämre lokalsinne kunde du ha tycker jag ;)

Men va fan....

Första semesterdagen. Hade jättesvårt att somna och klockan var en bit över tre när jag sista gången kollade på den inatt. Så, varför i helvete är jag vaken innan klockan åtta idag?! Utan att kunna somna om? Vad har hänt? Att jag vaknar av ett sms är förvisso en sak, men att inte kunna somna om efter mindre än fem timmars sömn? Varförvarförvarför? Gah, dubbelgah, blä.

Får väl försöka fixa litet kaffe för att få upp humöret.

Sjukhus

Jag hatar att vistas på sjukhus, kryper i hela kroppen på mig och jag inser att jag är dödlig. Idag var inget undantag, J delade dessutom rum/sal med tre andra människor, varav två var äldre och verkade stå med en fot på andra sidan typ... Gjorde inte direkt att jag kände mig bättre till mods. Hoppas J får komma hem snart, för en runda till på sös vet jag inte om jag klarar.

Det är bättre med henne i alla fall, alltid något. Jobbigt att inte veta vad det är för fel på en, jag avundas henne verkligen inte.

Söndagskväll utan ångest

Tänka sig, det är söndagskväll och jag mår utmärkt. Ingen jobbångest alls. Semester känns helt underbart, kan man säga.

Panikåkte till Kista Centrum som har öppet till 21 med M för att leta sjalar til bröllopet. Jag hittade en i första butiken, men stackars M hittade ingenting trots hyrsterisk letande i varenda butik. Får väl se hur det går för henne...

En dag kvar till intervjun. Börjar bli riktigt riktigt riktigt nervös... Är det overkill att ha kavaj och svarta byxor på intervju eller ska man vara mer neutral?

Dags för te.

Slappardag

Vaknat sent, läst och druckit kaffe samt babblat i telefon. Så har min dag sett ut hittills. Ska nu försöka hoppa in i duschen och sen ta mig till J som ligger på sös. Därefter hem till M för middag och för att kolla klänningar inför bröllopet. Känns som en lagom avancerad dag.

Har dessutom kommit på den bästa födelsedagspresenten någonsin till F. Väldigt personlig och jag tror att han kommer att uppskatta den.

Imorgon blir det tvätt och packning, sen den läskiga läskiga intervjun.. Får väl se hur det går med det... Gah.

Första dagen

För att vara jag gick jag upp relativt tidigt, omkring elva. Vaknade dock litet innan tio och låg och drog mig. Superskönt. Har inte orkat göra så mycket idag ännu, mest slösurfat och segat. Ska väl försöka gå och slänga glasflaskor (hur fan kan de föröka sig som de gör?) och handla litet mat, är grymt sugen på texmextalltik till middag. I övrigt ska jag nog inte göra så mycket, hade planerat utgång med J, men hon är på sjukhus... Får väl se om jag kanske möter upp F och S efter att de varit och sett Winnerbäck, men just nu känns det som att sängen med en bra bok är en underbar avslutning på dagen.

Har inte sovit alltför mycket inatt, haft en kompis från landet (ickeStockholm alltså) på besök så det var middag, mycket prat, promenerande och annat. Trevligt var det i alla fall.

Måste i dagarna hitta nåt ställe att skriva ut mitt CV på till intervjun på måndag. Får väl ta en sväng förbi mamsy antar jag.

Semester!

Japp, nu är det officiellt! Det är semestertider! Fyra veckor utan arbete! Känns helt underbart! Just nu känns det som att det verkligen var värt att vänta med att ta semester, även om vädret inte dirrekt är bra. Men vem bryr sig?


Semester!

Sista rycket

Okej. Tre timmar och åtta minuter kvar av ordinarie arbetstid. Har fått undan det mesta, håller nu på att skriva instruktioner till min vikarie.

Tänk, det blev av! Jag får verkligen vara ledig! Känns så underbart!

Intervju

Ska dessutom litet oväntat på anställningsintervju på måndag. Hur läskigt är inte det på en skala? Pratade med den chefen idag, fick tid på måndag... Hur galet som helst, och ganska spännande, men skrämmande utav bara helvete också. Har inte varit på någon riktigt intervju tidigare, så det blir litet av ett eldprov... Menmen, det går nog bra. Osäker på om jag vill jobba med detta dock, men fick rätt bra intryck av det chefen där sa... Vi får väl se.

Pytte

Har varit hemma hos A och M och spanat in deras nytillskott Iris. Två veckor gammal och söt var hon, och jag höll henne till och med. Men även om hon var söt kände jag inte något sug, till skillnad från andra A's pojkvän J, som knappt kunde släppa bebben.. Antar att det blir nytillskott även där inom kort.. =)

Var kul att träffa dem igen, och att allt har gått bra är ju underbart. Dessutom tror jag inte att A och M kommer bli föräldrar på heltid och glömma bort att ha kul, som tur var. Skön kväll, helt enkelt.

Day after tomorrow

Japp. Snart är det semester på riktigt! Helt underbart skönt ska det bli. Idag blir det panikskrivande av det sista som verkligen måste göras, i eftermiddag ett studiebesök långt ute på landet. Ska bli skönt att komma bort från kontoret ett tag. Imorgon måste jag gå igenom alla mina ärenden och skriva om dem för att min vikarie ska veta vad hon ska göra.

Tänk att det äntligen blir semester, känns helt otroligt skönt... Och de fem veckorna nedräkningen har pågått har gått rätt snabbt... Vilket kanske innebär att semestern kommer försvinna i ett töcken också... Men nu gäller positivt tänkande!


Min kärlek

Nästa vecka smäller det, jag ska få ha min kärlek i en hel vecka! Hur jag ska kunna lyckas lämna tillbaka underverket har jag dock inget svar på ännu...




Visst är den helt fantastisk? Det är typ en sexuell upplevelse att köra den här drömmen... Och med tanke på hur kär jag är i en bil borde jag kanske varit man... ;)


Priset för en själv

Hmm.. Frågan i skallen just nu är vad man har för prislapp. Har fått höra om ett jobb, vad jag förstår så är det i princip så att vill jag ha det är det mitt. Men. Vad jag dessutom förstår är det sämre arbetsuppgifter såtillvida att det är mycket med administrativt skit på tjänsten, sånt som man inte direkt behöver ha en utbildning för att göra. Men, återigen. Lönerna i den kommunen är mycket högre. Alltså skulle jag kunna få upp lönen rätt bra. Så, frågan blir alltså, hur billigt/dyrt ska man sälja sig och är det värt det? Kommer jag bli skogstokig efter någon månad? Och hur mycket mer lön ska man ha för att det ska vara värt att, som det verkar, gå ett steg neråt utvecklingsmässigt?

Sen kan det ju vara helt annorlunda mot vad jag tror... Man får väl kanske gå på en intervju och se hur det känns...

Möhippa

Var en underbar helg, bortsett från vissa mindre incidenter med SJ. Allvarligt talat, hur mycket skit kan de komma undan med? Förseningar, förseningar, förseningar.

Möhippan blev i alla fall väldigt lyckad, J blev nöjd, tror vi. Var en mysig, rolig och skön dag, men litet väl lång kan man känna, upp sju för att fixa allting, isäng typ fyra-fem. Och sen tåg hela söndagen, kändes det som. Sen var det ju tåg hela fredagen också, så jag är litet mör, minst sagt.

Tillbaka på jobbet nu, men det känns helt okej, det är bara den här veckan, sen är det äntligen semester!

(Och svensexan var samtidigt, det är nästan så att jag ska lägga upp bilder på den blivande mannens fina piercade navel (med rosa sten...) och framför allt utstyrseln i gul tight klänning och nätstrumpbyxor. Han var så fin så...

Nu är det bara bröllopet kvar, med andra ord, dags att hitta en rosa klänning. Herregud, hjälp mig!


RSS 2.0