Första parkett

är vad Lacrimae har till Stockholms marathon. De springer nämligen på Norr Mälarstrand, så Lacrimae kan sitta på balkongen och avnjuta spektaklet. Hon håller samtidigt långsamt på att göra sig i ordning för att först promenera till mamsy där en kaffe ska avnjutas, sen vidare till utgång med några kollegor. Kommer nog bli trevligt, även om Lacrimae inte direkt är på humör för att gå ut. Torka och fixa håret, på med smink och sommarkläder så kommer Lacrimae nog känna betydligt mer för att sitta på en uteservering.

För er som undrar hur broderiet går kan Lacrimae meddela att det går framåt, men alldeles för långsamt. Så mormor får vänta någon vecka på sin present.


Full och full...

... man kan väl snubbla? Hbg-M's bästa kommentar någonsin... Lacrimae har precis kommit hem efter en oplanerad pubrunda med S och efter en stund även hennes pojkvän. Var hur trevligt som helst. Lacrimae är dock något berusad (eller om man ska vara ärlig, skitfull...) så det är läggdags. Imorgon blir det till att pula på hemmaplan och sen är tanken en långpromenad innan det är dags för utgång med kollegor.

Semestern börjar utkristalisera sig i alla fall... Lutar åt antingen Kroatien eller Bulgarien. Får väl se.


Och Lacrimae vill vara kär. Eller i alla fall ordentligt förälskad. Kanske är alkoholen som talar, men ibland kan Lacrimae sakna den där värmen och ömheten som verkar finnas någonstans. Bara för att Lacrimae inte funnit den betyder det väl inte att det inte existerar? Eller?

Avsked

Det är alltid sorgligt när man tar farväl av någon. Detta när man vet att även man kommer att ses igen, så kommer det liksom aldrig att vara samma sak. Rollerna har föändrats även om man kanske på sätt och vis önskar att det inte är så. Vad Lacrimae pratar om är att hennes chef gick i pension idag. Det känns konstigt och inte så litet sorgligt, även om det nog kommer att ta ett bra tag att inse det. En epok går liksom i graven, även om chefen kan vara en superbitch, så är hon en av de mest kompetenta och kunniga människor Lacrimae känner.

Och Lacrimaes rumskompis Z jobbar sin sista dag idag också... Sorgligt, Lacrimae kommer verkligen att sakna honom, även om hon vet att de kommer att ses igen (närmast för utgång imorgon).

Dags att planera för semestern!

På den femte dagen...

...börjar Lacrimae känna att den här dieten faktiskt verkligen fungerar. Hon mår superbra, är inte hunrig och verkar faktiskt tappa vikt. Nu har Lacrimae vägrat att använda sig av en våg, men hon märker skillnad i alla fall.

Och det är äntligen fredag! Hur underbart som helst! Lacrimae har förvisso en massa jobb att göra, en del riktigt tunga saker, men i alla fall. Hon är på ett så strålande humör att det sällan har skådats tidigare.

Ikväll ska semestern planeras. vad tycker ni, pilgrimsvandring i Spanien? Whiskeyprovning i Skottland? Tips emottages gladeligen.

Ingen fantasi för en rubrik

Torsdageseftermiddag. Alltså jour. Alltså inte så kul. Men som tur var är alla på plats på jobbet idag, alltid nåt. Det känns i hela kroppen som att det är fredag, vilket kommer göra det något svårt att komma upp imorgon...

Igår kväll lyckades Lacrimae hålla sig från internet hela kvällen, något som hon är förbannat stolt över. Istället satt hon och broderade som en galning och lyssnade på radiosporten hela kvällen. Väldigt vilsamt, faktiskt. Och igår träffade Lacrimae E för första gången på en halv evighet och tog en fika, var trevligt att träffa honom.

Ikväll blir det åter igen till att arbeta på med det förbannade broderiet. Dock måste Lacrimae in på nätet för att betala en räkning som hon egentligen inte ska ha (fan Nordea, när ska ni lära er att sluta trassla?) men hon kommer få igen pengarna omgående enligt den personlige bankmannen.

Ska bli sallad ikväll. Dieten går faktiskt över förväntan, Lacrimae börjar till och med märka skillnad. Får väl se hur det går.


Trasig muskel och sitta stilla en halvdag...

Bra kombination. Lacrimae har på något magiskt vänster lyckats sträcka en muskel i baksidan av låret. Hur i helvete det gick till har Lacrimae ingen aning om. Och nu är det vara att sticka iväg på en halvdagsutbildning. Superintressant, kvinnofrid, men risken finns ju, som alltid med det ämnet att det blir onyanserat och för mycket. Men det kanske bli bra, vi får se..

Hunger, irritation och gnäll

Lacrimae är hungrig. Inte underligt med tanke på den nya kosten. Och just idag har folk bestämt sig för att fika med bullar... taskig timing tycker Lacrimae som trycker på sitt rum för att inte bli frestad. Men Lacrimae är hur duktig som helst, måste hon erkänna. Förvisso är det bara dag två, men vafan, det här ska fungera. Lacrimae kan vara förbannat envis när hon vill.

Det är rätt skönt att verkligen bara tänka på sig själv och vad man själv vill. Nästa steg blir att bara umgås med dem Lacrimae får något utbyte av och som inte beter sig illa mot henne. Det finns en del såna också tyvärr, men det ska avhjälpas. Sen är det möjligt att hon är litet extra känslig nu när hon dietar, men grunden är ändå där. Är man konsekvent oförskämd kan man försvinna ur Lacrimaes liv. Punkt.

Ikväll ska Lacrimae träffa A. Lacrimae har för sig att målet de satte upp sist de sågs var att de skulle lyckas ses i april, men det blev ju som det blev med det.

Mörka hemligheter

Alla människor har en del grejer som man inte riktigt vill ska komma ut till allmänheten, sånt som liksom förstår ens image litet väl mycket. Lacrimae har en hel del sådana och en av dem tänkte hon avslöja nu, trots att hon inser hur illa det rimmar med hennes person. Okej, sitter folk ner? Bra. Here goes: Lacrimae broderar. Okej, inte ofta, det ska erkännas, men hon kan. Tanken var att nedanstående tavla skulle ges till mormor i julklapp...



Som ni ser har Lacrimae inte kommit så längt... Hon råkade glömma bort det hela... Idag insåg Lacrimae att mormor fyller år på söndag... Tror ni att Lacrimae kommer hinna klart? Okej för att Lacrimae är en tidsoptimist, men till och med hon tvivlar på den egna förmågan när det gäller detta, för hon har planer varje kväll den här veckan... Och resultatet ska se ut såhär någonting:



Vi får väl se hur det går, annars blir det säkert jul i år igen... ;)


Fotboll!

Höll ju alldeles på att glömma bort att vi har träningslandskamp mot Slovenien idag. Ska bli jättekul och avslappnande att glo på. Tack M för att du ringde och påminde.

Dags för en snabbdusch innan fotbollen och sen förhoppningsvis tidigt isäng.

Men först, dags att betala räkningarna. Alltid lika kul...

Puh

Det är förbannat kvavt ute, Lacrimae promenerade hem från mamma. Hur skönt som helst. Pratade med S hela tiden och nu är det bestämt att semestern ska planeras på fredag. Lutar åt att det blir pilgrimsvandring i Spanien, skulle vara så himla kul. Får de hur det blir med tid och ekonomi.

Annars är Lacrimae helt slutkörd. Tufft som vanligt hos psykologen. Det är djävligt läskigt när någon ser rätt igenom en och direkt kan peka på saker man själv kanske ser men gör sitt bästa för att förtränga. Lacrimae skäms litet över vissa saker, men samtidigt, man måste sätta sig själv i första rummet. Om man sen inte behandlar någon så bra som man borde på vägen är det beklagligt, men ändå inte hela världen, Lacrimae måste få gå först för Lacrimae....



Mellanakt

Lacrimae har ramlat ner en snabbis hos morshjärtat. Hon hade ett möte på söder, ska ta pendeln till psykologen om en halvtimme och tyckte att eftersom tanten bor precis vid södra kan man dimpa ner en sväng och sno en frukt eller två. Mamsy är dock uppenbarligen inte hemma, eftersom det är lungt, skönt och tyst här, så Lacrimae får åka tillbaka hit efter psykologen och prata litet... Så går det när man glömmer bort mors dag... Lacrimae skäms, men bara litet.

Larimae har påbörjat sin kickstart idag, antagligen inspirerad av marängsvissen som det blev för mycket av under gårdagen. Tio dagar framåt är det frukt, grönsaker, shakes och bars som gäller. Vi får väl se om Lacrimae står ut, hon tycker att det luktar mumsig mat överallt... Och hon ska träffa en kompis imorgon kväll för middag och en annan på onsdag, så där måste hon väl äta något. Sallad eller så. Men Lacrimae hyser visst hopp om att det ska gå i slutändan. Vi får väl se.

Balansgång mellan vansinne och bra utfört arbete

Ungefär så det känns nu... Ju mer man jobbar med sig själv, öppnar alla små lådor inombords som har varit stängda alltför länge, desto svårare är det att hålla en jämn nivå vad gäller humöret. Och frågan är då vad som är viktigast, att vara på topp jobbmässigt, jobba jobba jobba och vara "fröken duktig" eller att inse att man inte kan köra på i hundratio samtidigt som man försöker trassla ut sig själv? Det är så mycket lättare att bara bränna på för allt vad man är värd, eftersom det gör en mindre benägen att tänka på allt skräp som far omkring i skallen på en.

Och det är förbannat paradoxalt allting för samtidigt som Lacrimae har varit (och är) superförvirrad och inte är den gladaste i världen sedan ett par veckor, är grundkänslan ändå mycket bättre än den varit på mycket länge. Hur knasigt är inte det?

Okej. Måndag. Alltså morgonmöte och sen dags att lägga upp resten av veckan.

Marängsviss

Lacrimae blev galet sugen på marängsviss idag, för första gången på hur länge som helst... Så hon gav efter och travade upp till ICA. Resultatet är nu att hon mår förbannat illa och ångrar sig rätt ordentligt. Menmen, gott var det, även om det nog kommer dröja ett bra tag tills nästa gång.

Och så är det måndag igen imorgon. Varför går det alltid alldeles för snabbt med helg?

Utrensning

Lacrimae har bestämt sig för att rena bort allt som är mer negativt än positivt för henne från hennes liv. Hon började med datorn.... Ett enkelt sätt att komma igång, och det behövs ändå diskutrymme... Så Lacrimae har gått igenom sin musiksamling... Herregud, det har legat så mycket skit här som Lacrimae aldrig lyssnade på ändå... En sådär 700 låtar har plockats bort, och skulle Lacrimae dessutom haft hjärta att kasta de där låtarna som man kanske kommer att lyssna på nån gång om tio år hade siffran antagligen varit minst den tredubbla... Ett steg på vägen i alla fall, känns bra det.



Sol, tvättmedel och tunga tankar

Lacrimaes söndag i ett nötskal. Solen strålar ute, men Lacrimae är inne och pular och har sig med tvätt och städning. Lagom roligt, men det passar hennes humör rätt bra. Det är ganska underligt det där, hur man aldrig blir nöjd, hur man skapar nya problem så snart man löst de gamla... Lacrimae börjar tro att hon inte kan fungera om inte minst ett par saker i hennes liv går åt helvete... På vissa punkter alltså. För det mesta mår hon rätt strålande, hon har de människor hon tycker om i sin närhet, enda tråkiga är att det finns en del hon gärna träffade oftare söderut. Hon har en lägenhet hon älskar och ska fixa till och ett jobb som hon kanske inte alltid älskar, men i alla fall är bra på. Hon har en familj som driver henne till vansinne men som hon tycker om och hon står helt på egna ben.

Men det där med att klara sig helt själv är väl litet dubbelt kanske, Lacrimae önskar ibland att hon kunde bli sådär galet kär som hennes vänner blir, men nej. Det har inte hänt än i Lacrimaes liv alla fall, även om hon inbillade sig det för några år sen. Kanske lika bra det förvisso, det föder ett beroende Lacrimae inte är intresserad av att utsätta sig själv för igen. Förvisso är det kanske bra att vara sårbar, till en viss gräns, men risken är att man offrar för mycket, Lacrimae vet inte om det är värt det. (Märks det för övrigt att Lacrimae och M snackat rätt mycket under puborienteringen? Nej, tänkte väl det... ;))

Schlager och för tidigt avtagade berusning

Lacrime bestämde sig för att lägga ner det där med alkohol för dagen efter puborienteringen. Ett kanske förhastat beslut med tanke på att hon då fick genomlida tre timmars tortyr i form av schlagen i relativt nyktert tillstånd. Men det var rätt intressant att nyktra till i vaket tillstånd, Lacrimae dricker ytterst ytterst sällan alkohol så tidigt att hon hinner bli nykter innan hon har somnat...

Var i alla fall hur trevligt som helst hos M. Mycket prat, skratt och skämt. Nästa år ska M och Lacrima ställa upp i schlagern för tyskland i Gunmundering och de har bestämt att hbg-M ska vara bakgrundsdansare iförd en Guntanga.. De har till och med skapat en fin dans åt honom... Shit, Lacrimae kanske inte är helt nykter än när hon tänker efter...

Full som fan

Det är nästan oanständigt.... Lacrimae var full redan omkring 14.30 idag... Sex av åtta kontroller klarades iaf av, en sjunde ränkandes ut, men varken Lacrimae eller M orkade ta sig dit. De kom i mål men orkade inte vänta på att resultaten skulle resovisas... Så M har försvunnit iväg till en fest i Täby och Lacrimae ska iväg till en annan M snart för att kolla på schlagern.

Och tack till M den tredje, utan honom skulle Lacrimae och M presterat mycket sämre än de gjorde (ja, tfn är tillåtet). Dessuom, tack till M den fjärde som hämtar Lacrimae i Hbg vid midsommar (och för övrigt, varför heter varenda kille i Hbg något på M?)

99 bottles of beer...

Okej, snart snart smäller det. Puborienteringen drar igång om drygt en timme och Lacrimae och M är grymt taggade. Som M uttrycker det, det känns som friluftsdag... Så nu ska det packas ner papper och penna, sen grundas på Donken...

Lacrimae återkommer med resultatet senare ikväll... Om hon är nykter nog att kunna skriva vill säga.

Skamsen

Lacrimae är inte världsbäst på att läsa sin mail alla gånger. Hon såg för ett tag sen att hon fått ett från en kompis, orkade inte läsa det just då, utan kom på det ganska nyligen. Läser och upptäcker att det är en ursäkt för att han inte hört av sig på länge (litet drygt en vecka har Lacrimae för sig) eftersom en fd flickvän till honom gått bort. Och Lacrimae, som kan ta nära en vecka på sig att svara på saker, utan andra skäl än att hon är lat och glömsk... Det kanske är Lacrimaes allmänt taskiga mående idag som gör det, men hon skäms som fan just nu. Känner sig som världens sämsta...

Dessutom känner hon sig som ett riktigt kräk, eftersom hon börjande fundera och kom fram till att nej, hon skulle knappast ta sig till sitt ex dödsbädd.

Det är bara att konstatera, Lacrimae är ignorant, egoistisk och känslokall. I alla fall idag.

Samtal med J

Lacrimae pratade bara kort med J igår, eftersom J satt och kollade på eurovisionen med M nere i Hbg. Men under det korta samtalet sa hon väldigt mycket klokt och Lacrimae kom på sig själv att sakna alla långa samtal de hade när de var sambos i Hägersten. En riktigt bra kompis, en av de få som alltid är brutalt uppriktig och som hjälpt Lacrimae att ta sig ur otaliga dumma saker och tankesnurrar. Idag saknar Lacrimae henne något fruktansvärt. Hon behöver få ändan ur med vissa saker, och J är så bra på att hjälpa till med just detta samtidigt som hon på något magiskt lyckas få Lacrimae att inte känna sig som världens mest misslyckade, vilket brukar vara ungefär hur Lacrimae känner sig när saker går åt helvete.

Bara en månad kvar. Nedräkningen har börjat.

Kladdig kladdkaka....

Lacrimae och M bakade som sagt igår... Resultatet visas nedan. Toppingen stelnade inte som den skulle, men Lacrimae och M tänkte att vafan, det funkar väl ändå... Och det gjorde det, tills kakan skars upp.. Fint va?

image33

Den var jättegod i alla fall, serverad tillsammans med en hallonsås, tyckte Lacrimae och M. Vad golvet tyckte finns det tyärr ingen som har svar på...

image34

Summan av det hela är i alla fall, don't drink and bake, folks... Inte ens ett glas rött eller två...

Energi

Lacrimae har galet mycket energi för att vara hon, med tanke på att det är tidig morgon och hon spenderade gårdagen med en massa babbel och rödvin. Hon och M kom dock fram till en massa klokheter och Lacrimae har ett par idéer på hur hon ska ändra sitt liv. Det går liksom inte att fortsätta att köra på i samma spår hela tiden och sen fråga sig varför ingenting någonsin blir bättre. Lacrimae ska helt enhelt återta kontrollen över det mesta har hon gett sig fan på. Idag ska hon till sin mamma och hämta sina extranycklar (Lacrimae sov hos M inatt) och sen ska hon he, städa litet och sen börja planera alla förändringar som ska till. Lacrimae ser fram emot kvällen.

Igår bakade Lacrimae och M chokladtårta. Det blev supergott, men gick kanske inte riktigt som planerat... Bildbevis på detta kommer ikväll...

Och imorgon blir det puborientering. Ska bli så himla kul!

Behöver något som bryter spiralen...

Lacrimae har en känsla av hur resten av dagen kommer att bli.... Hon gick och la sig tidigt igår kväll, straxt före tio och somnade faktiskt relativt snabbt. Sen vaknar hon klockan ett med världens kramp i magen som bara vägrar att släppa. Lacrimae lyckas dåsa till då och då, men så fort hon rör sig vaknar hon till, eftersom det gör så helvetiskt ont. Först vid fem somnar hon, vilket naturligtvis innebär att hon försover sig... Och stressar på, springer hemifrån, smäller igen dörren efter sig, ska låsa polislåset och inser, att japp. Lacrimae står utanför en låst dörr. Nycklarna befinner sig innanför dörren. Hurra! Lacrimae måste därför spinga förbi sin mamma, som har extranycklar. Tyvärr har hon inte nycklar till porten, vilket gör att Lacrimae måste vara hemma innan, ja... Lacrimae minns inte vilken tid koden slutar fungera.

Det känns som att dagen kommer gå mer och mer åt helvete... Det kommer sluta med att Lacrimae får kramp igen och står utanför sin låsta port ikväll utan att kunna komma in. Kan någon komma på något roligt som kan vända den här känslan?

Otroligt nog är dock Lacrimae på hyfsat bra humör trots allt...

Regn överallt

Lacrimae hade tänkt att sitta kvar och spåna på idéer till chefens avskedsfest, men känner sig helt slutkörd och tom. Hon tänker därför hoppa över planeringen, åka hem, ta en varm dusch, dra för gardinerna och titta på någon bra film. Eventuellt kommer hon åka hem till kompisen J sen, om hon orkar och om kompisen har tid och lust att umgås med Lacrimae. J's lägenhet ser förvisso ut som ett bombnedslag, med renoveringar överallt, men Lacrimae finner det ganska rogivande i alla fall. Men det beror helt och hållet på om Lacrimae kan samla ihop tillräckligt med kraft till det.

Nu gäller det att mobilisera energi för att lyckas slita sig från jobbet.

Så trött

Det där med sömn verkar vara sekundärt för Lacrimae just nu. Det finns liksom mycket roligare saker att göra än att sova... Priset är dock att Lacrimae nu sitter på jobbet och är så galet trött. Det kommer att gå över under dagen, det är i alla fall så det brukar vara, men det är litet tungt just nu.

Lacrimae får försöka kämpa på tills den värsta tröttheten gått över, för att ha energi till att ha fantasi och skriva texter efter jobbet, chefen går ju nästa fredag, och därmed måste sångerna skrivas... Suck.


The Dread

Lacrimae gömmer sig på sitt kontor större delen av tiden. Visst är det trevligt att höra att man är fin, men Lacrimae har en aningens svårt för det där med komplimanger. Dessutom har hon fått höra att nu är det kört, hon är förbjuden att fortsätta sunka runt på jobbet som hon brukar...

Ganska roligt det där, Mentorn tittade på Lacrimae uppifrån och ner ett par gånger, och säger sen "bra, nu ser du ut som en tjänsteman". Lacrimae är egentligen inte förvånad, en typsk kommentar från henne.

Sen blir det bankmöte och årsmöte med föreningen, Lacrimae tänkte gå en halvtimme eller så. Det räcker.

Change of plans

Lacrimae insåg precis att hennes svarta kjol hon tänkt att ha till favoritkavajen inte fungerar så bra ihop. Dessutom är det kanske litet väl kallt för sandaler, så eventuellt blir det stövletter istället (nu blir kanske F sur (inte hönsoperaF alltså) men då ska han komma ihåg att det är ett ypperligt tillfälle att lära sig skillnaden mellan stövlar och stövletter ;). Och blir det någorlunda okej väder blir det sandaler i alla fall (japp, stövletterna har också ganska bra med klack). Så, morgondagens outfit, Mentorn till ära blir alltså kavaj, finbyxor (med revärer och allt ;)) och några skodon med klack. Känns lämpligt med tanke på att Lacrimae ska träffa sin bankman imorgon också. Däremot funderar hon på att hoppa över årsmötet med bostadsrättsföreningen, hon inser hur stor sannolikheten är att hon blir inlurad i något hon inte har tid, lust, eller ork med.

Dagens psykologpass var som vanligt oerhört givande, men litet för tankeväckande. Så nu sitter Lacrimae och ska försöka fatta en hel del inte så små beslut (eller snarare komma fram till om hon är redo att fatta dem eller ej) och det känns rätt överdjävligt jobbigt. Hur kan man förankra saker som man vill, men kanske inte borde göra (och tvärt om), så att man är med sig själv helhjärtat?


[EDIT: dessutom fick Lacrimae nu nöjet att skriva ett äkta inlägg om en outfit, håller hon på att bli en riktig tjej, eller vad? ;)]

Dumma idéer...

För ett par månader sen fick Lacrimae en strålande idé, tyckte hon då. Hennes mentor fyller 50 idag, men är ledig, så imorgon ska Lacrimae lämna jeansen, gympaskorna och munkisen hemma till förmån för klackar, kjol och kavaj. Det verkade som en kul sak innan det liksom var verklighet, men nu, dagen innan undrar Lacrimae vad i helvete hon gett sig in på... Det är liksom inte riktigt Lacrimaes grej att strutta runt på jobbet och leka välklädd... Menmen, vadfan ska man göra, tyvärr har Lacrimae berättat om sin fantastiska plan för några kollegor, (och en kompis som dessutom vill se detta live imorgon) så det finns inget sätt att backa ut...

Lacrimae får väl spendera kvällen med att ha ångest inför morgondagen och vända upp och ner på sina flyttkartonger för att hitta ett strykjärn som eventuellt ska finnas någonstans. I värsta fall får det väl bli finbyxor till istället, det borde väl vara godkänt i alla fall?

Tredje koppen kaffe...

...och klockan är bara kvart över åtta. Det säger väl någonting om hur den här dagen kommer att bli tror Lacrimae. Nu är det dags för måndagsmöte alldeles snart, och därpå är det besök besök besök som gäller. Tur att det i alla fall är litet soligt ute, annars hade det varit litet väl jobbigt. Fortsätter Lacrimae vara såhär trött kommer det i alla fall att bli en friskvårdpromenad för att komma igång innan lunch.

Måndagstrött

Lacrimae var på jobbet redan före halv åtta imorse. Tänk vad det betyder att ha någon som tvingar upp en, man kommer ju rent av ur sängen då...

Gårdagen blev trevlig till slut, Lacrimae sprang förbi sin mor och ordnade datortrasslet och åkte sen ut till M och kollade på "fem myror..." och bokade biljetter till sommaren, SJ kan vara hyfsat prisvärda ibland... Sen åt hon middag med en kompis, blev kanske litet väl sent eftersom det tog tid att hitta ett ok ställe som hade öppet. Kvällen blev sen överlag, men mycket trevlig enligt Lacrimae. Pang!...

Familjelunch... Så kul. Inte

Lacrimae är hemma hos mormor. Det är kaos, folk gapar som fan och Lacrimae börjar känna sig mer än lovligt trött på hela skiten. Visst tycker hon om sin familj, i alla fall ibland, men det kan bli för mycket av både det ena och det andra, som det är just nu. Lacrimae måste dessutom hem till sin mamma för att fixa nåt med hennes dator som inte vill sig, inte för att Lacrimae har lust, utan eftersom hon inte kan komma undan... Lacrimae är osäker på om hon hinner hem innan hon ska iväg på middag, vilket stör henne, hon har ingen lust att dyka upp som en annan sunkis. Får duscha igen hos morshjärtat, men frågan är om hon har några okej kläder kvar där...

Söndagsångest

Söndag igen, helgen har passerat med oanad fart som vanligt. Vad är det egentligen med helger och deras förmåga att försvinna så förbannat snabbt? Det känns som man knappt kommit bort från jobbet, och så ska man tillbaka dit direkt igen. Skit också.

Gårdagen var i alla fall hur trevlig som helst. Lacrimae åkte till M, och tillsammans med J blev det promenad till en pizzeria där bakismat intogs, sen blev det bowla av vid gullmars. Trevligt och Lacrimae hade faktiskt inte av en enda nagel, även om hon inte vann... Sista rundan började hon strålande med X,9,X, men sen tog tyvärr tiden slut, så hon fick inte fortsätta den fina serien. Varför gör man inte såna saker oftare egentligen? Efter bowligen begavs det åter hem till M där spela Buzz var på tapeten, gick rätt bra. Därpå åkte Lacrimae för att möta upp M (en annan kompis) för en pubrunda, och Lacrimae dråsade isäng omkring halv två.

Nu ska Lacrimae duscha och fixa sig, sen bär det av hem till mormor en sväng (Lacrimae hoppas på mat och matlåda där, en hel vecka kvar till lön ju...) och sen ska Lacrimae äta middag med en kompis. Efter det är det litet oklart vad som händer, men det blir inte en stillasittande söndag i alla fall.

Oslagbar känsla

Att komma hem från jobbet en fredag, tidigt och upptäcka att det är välstädat hemma. En helt otrolig känsla tycker Lacrimae. Nu är det kanske inte en stor sak för de flesta, men är man som Lacrimae och är världssämst på att gå från jobbet i tid, och inte världens bästa på det där med städning heller, då är det en fantastisk sak.

Okej, planen för eftermiddagen är som följer, Lacrimae ska skutta in i duschen och fixa sig. Sen ska hon på med smink, rena kläder och fixa sina naglar. Efter det bär det iväg hem till M med en avstickare in på valfri mataffär för att köpa ananasjuice till drinkarna. Resten av kvällen ska ägnas åt tacos, hockey, öl och trevligt sällskap. Lacrimae hoppas att det blir utgång också, hon är på superflörtigt humör för första gången på evigheter, och sånt ska man ta vara på.

Fredag, fredag, fredag!

Igår kväll var Lacrimae övertygad om att det var onsdag. När M väl upplyst Lacrimae om sakernas tillstånd blev allt därmed betydligt mer trevligt. Fredagskänslan börjar infinna sig hos Lacrimae och därmed är hon glad och hoppar runt.

Ikväll blir det tacos och hockey hemma hos M och A och sen utgång tillsammans med J och eventeullt T, det är litet svårt att veta med honom, eftersom han inte kan bestämma sig för vad han ska göra förrän typ dagen efter någonting sker... Han ansåg dock att Lacrimae är hård och fyrkantig när hon glatt påpekade det igår. Lustig människa.

Nu ska Lacrima försöka få tag i F för en rökpaus med sång i hissen (det är tradition) och sen ska hon få iväg ett informationsmail till sina kollegor innan det är dags för hembesök och sen hemgång.


Det är fredag, woohoo!

Puborienering

Lacrime ska bli idrottskvinna av högsta kaliber. Hon har tillsammans med M anmält sig till årets upplaga av puborienteringen. Det kommer nog bli skitkul, men Lacrimae kommer nog vara mer än lovligt onykter när hon väl kryper i mål med M. En perfekt uppladdning inför schlagern med andra ord...

Idag är det allmän tvätt- och städdag. Lacrimae håller på att pyssla hemma. Ganska bra att få det gjort, helgen kommer att bli fullspäckad av utgång med kompisar och liknande. Kommer bli supertrevligt tror Lacrimae, några vänner från Hbg kommer ner imorgon (från uppåt i landet alltså) och det kommer bli utgång. Lördagen är litet osäker, men om folket från Hbg är kvar blir det väl till att umgås med dem, och söndagen blir antagligen familj först och sen ska Lacrimae träffa en kompis som det ser ut nu.

Alright, dags för tvättstuga igen, och sen ska det dammsugas.

"Åh, nu kommer jag...

...att somna". F's klockrena kommentar tio minuter efter att man sagt godnatt. Lacrimae blev litet rädd, innan hon hörde att somna-biten...

Upp kom Lacrimae imorse, och det i tid. Det är svårt att sova när någon sjunger kycklingopera och gör ett par stringkallingar av boxers... Trevligt att vakna med ett skratt i alla fall.

Woohoo, heja Sverige!!!

Puh, det var en jobbig match, Lacrimae gömde sig bakom en kudde när det stod 2-1... Och sen också... Men det gick ju vägen till slut, och vi är ju i semin nu! Lacrimae är galet glad just nu!

Nu fattas det bara att F lyckas trassla hit sig nån gång, Lacrimae är trött.

Planen om en tidig kväll sprack, det blir sällskap istället

Lacrimae hade tänkt att däcka i i säng typ nu. Istället får hon sällskap i natt. Man får helt enkelt se det som att Lacrimae gör en god gärning, utöver att det alltid är trevligt att F kommer hit. Han är ett trevligt sällskap för det mesta, Lacrimae fasar bara en aningen över hur det kommer att vara imorgon bitti, eftersom han alltid är så oförskämt pigg av sig när all logik i hela världen säger att man borde vara helt död. Lacrimae får ta och jobba på sitt morgonhumör helt enkelt.

För övrigt är hockeyn för jobbig just nu. Det är därför Lacrimae försöker göra annat samtidigt, för att inte bli för galen...

Fan för vädret

Det var som en dröm i helgen, såhär efter ett par dagars kyla och otrevligt väder. Det känns som om det aldrig varit riktigt vårigt nu. Och imorgon var planen att gå på Rix Fm-festivalen med några vänner. Om det är lika bläigt väder imorgon kommer Lacrimae hoppa över det och vara hemma och sura.

Alright, dags för andra perioden, Släpp loss för i helvete Sverige, Tjeckien är inte omöjliga att slå, så släpp litet på den överdrivna respekten!

Hockey!

Lacrimae har slängt i sig en god middag, och nu ska hon avnjuta hockeyn mot Tjeckien. Lacrimae vet att hon främst är en fotbollstjej, men hon uppskattar faktiskt en bra hockeymatch också (även om en del av hennes vänner inte tror henne).

På tal om sport typ, Lacrimae är friskvårdscoach på jobbet, och fick idag en förfrågan om att man borde få friskvårdspeng för att gå på derby. Ganska kul tycker Lacrimae, men the big boss kommer knappast godta detta. Dock tyckte the big boss att en femkamp eller liknande i samband med en planeringsdag skulle vara bra, Larcimae hoppas på det.

Lyxlunch

Lacrimae har käkat fil och flingor idag, gott förvisso, men det märks att det är alldeles för mycket månad kvar i slutet av den här lönen... Sen ligger Lacrimae förvisso ute med en del pengar som hon inte fått tillbaka än, men man ska inte räkna med det som inte finns på kontot tycker Lacrimae.

Idag ska Lacrimae bara vara hemma ikväll och njuta av livet. Egentligen skulle hon och F ätit middag och flyttat över litet kartonger till Lacrimaes mor, men det blev uppskjutet. Ganska skönt egentligen.

Om F bara kunde sluta pilla på henne och försöka prata franska skulle allt vara superbra!


Morgontrött

Ibland är det skönt att det finns kollegor som är värre än Lacrimae. Eller vad säger ni?

image32

Lacrimae kunde inte motstå att fota och lägga upp detta. Sorry S =D

Att fira en chef

Lacrimaes chef kommer att gå i pension i månadskiftet. Därför har Lacrimae varit hemma hos en kollega och planerat avskedsfirandet. Massor av tankar har ventilerats och sånger har skrivits. Vin har intagits och det har varit allmänt trevligt, även om Lacrimae känner att det är litet mycket att vara borta hemifrån till sent två dagar i rad när man jobbar. Blir liksom ingen vila.

Positivt är också att Lacrimae kommer att få ett eget rum på jobbet. Först blev hon en aningens sur eftersom flera vikarier har bättre rum, men sen när hon sa till chefen att hon inte orkade tjafsa om det utan tar rummet hon får, eftersom cheferna kommer ha nog med gnäll från andra, slängde sig chefen runt halsen på Lacrimae och sa "I love you", kändes en aningens ovant, men bra på sitt sätt.

Att förtöja en blåval

Japp. Lacrimae har fickparkerat... För er som känner Lacrimae kan ni föreställa er ungefär hur det såg ut, och Lacrimae antar att ni skrattar rätt gott... Lägg då till att det var i brant uppförsbacke med den hysteriska kompisen S som skrek så fort Lacrimae gasade. You get the picture... Men underhållande var det, såhär i efterhand. Lacrimae ska nog öva sig utan S i fortsättningen, men det känns bra att veta att hon faktiskt kan peta in en volvokombi i en lucka utan att ställa till med något.

För er som inte vet, sist Lacrimae fickparkerade var typ 2001...

Frukost, trötthet och ett desperat försök att få igång fantasin

Lacrimae är trött. Uppenbarligen tar det mkt på krafterna att se en match som den igår. Hon slänger nu i sig en frukostmacka framför datorn samtidigt som hon jobbar, skriver och försöker komma på roliga saker inför ikväll. Det ska nämligen bli middag hemma hos en kollega och det är meningen att roliga sånger ska skrivas till chefen som går i pension i månadsskiftet... Får väl se hur engagerad Lacrimae kommer att vara...

Onda bank!

Förbannade bankelände. Hur många gånger ska de klanta sig med Lacrimaes saker? Nu har de skickat en faktura på det nya visakortet, trots att Lacrimae är förmånskund och därmed ska ha det gratis. Inte för att det är en stor sak, men om man lägger ihop alla saker de har gjort... Då blir Lacrimae något förbannad. Så måste man sitta i deras förbannat långa telefonköer igen imorgon bitti. Hurra...

Dessutom får Lacrimae ingen specifikation på räntan de drar för bolånet varje månad. Tittar man på nätet står räntesatsen som var när hon tog lånet. Så hur fan ska man veta om de tar rätt belopp egentligen, med tanke på att man inte ser någon förändring över tid på räntorna på hemsidan. I vanliga fall skulle Lacrimae utgå från att det är korrekt, men med tanke på att ungefär varannan grej de gör klantas till vill Lacrimae ha klara besked.

Puh, det var litet för nära..

Vilken match! Lacrimae undrar över om den där domaren ens hittar sin egen rumpa. Med båda händerna... Helt galet värdelös, men vad annat kan man förvänta sig av en hbg:are? ;) (Här antar Lacrimae att hennes hbgvänner fnyser förnärmat, det var det som var meningen... ;)) Hur som helst vände vi ju till sist, men det var verkligen på håret. En välförtjänt vinst tycker Lacrimae. En sak bara, förihelvete, inför 18-årsgräns i klacken! Helt galet med småbarn som står och hoppar och skriker obcena saker. Har inte föräldrar någorlunda koll på vad deras småttingar har för sig?

Just idag är jag stark, just idag mår jag bra...

Dags att lämna jobbet och ta sig iväg mot söder för att käka och sen gå iväg på match. Solen skiner i alla fall, så även om det inte är helt varmt kommer det nog bli bra. Dessutom brukar det vara ganska varmt i klacken, så det kommer nog bli lysande.

Vi ses på matchen! =)


Samband mellan sol och arbetslust

Det är ju tyvärr så att lusten att arbeta korrelerar med graden av sol och värme utomhus, ju mer värme och härligt vårväder, desto mindre arbetslust. Tyvärr innebär inte detta att Lacrimae har världens arbetslust just nu, trots att det inte är supervarmt ute. Hade ju dock varit sämre med lusten om vädret varit bättre, antar Lacrimae.

Det är ju dessutom så att det är så mycket icke arbetsrelaterat som snurrar i huvudet på Lacrimae just nu.

Hur kommer man igång igen när man bara vill ligga i sängen och läsa en bra bok, har någon nåt tips?

Matchmatchmatch!

Nu börjar Lacrimae komma igång ordentligt, och ser verkligen fram emot dagens match. Det ska bli så himla roligt att stå i solen och gasta ikväll. När man ser fram emot kvällen blir det dessutom lättare att komma igenom dagen...

Ok, back to work =)

Monday morning...

Och det är inte alls lika varmt och fint som det varit under helgen. Lacrimae hade ett möte en kvarts promenad från jobbet, och det var faktiskt inte alls så skönt som Lacrimae hade hoppats.

Och ikväll är det fotboll som gäller! Det ska bli så himla kul, och Lacrimae hoppas på tre nya fina poäng så klart!

Det luktar utomlands!

Helt underbart. Lacrimae var på balkongen för en gonattcigg, och det känns som att vara nere i södra europa. Mild vind, kvavt... Helt fantastiskt. Lacrimae ville inte alls gå in igen, men till och med hon inser att man måste försöka få litet sömn mellan varven.

Hoppashoppashoppas det fina vädret håller i sig!


Och imorgon är det match igen! Lacrimae mår förbannat bra just nu! =)

Fantastisk helg

Det har varit en underbar helg... Massor med sol, vårpromenader och goda vänner. Lacrimae sörjer över att helgen är över för den här gången. Nu väntar en vecka med massor av jobb, en hel del umgänge med vänner och kollegor samt såklart fotboll imorgon.

Tyvärr ska det ju bli kallare nu, vilket är tråkigt. Lacrimae har spenderat massor av timmar i uppvikta brallor och linnen på balkongen, men nu verkar det vara tillbaka till jeans och tröja. Så synd.

Och Lacrimae längtar fortfarande tillbaka till Helsingborg.... Det brukar för det mesta släppa efter en dag eller två, men inte den här gången. Det sitter i. En och en halv månad till nästa gång...

Söndagsfunderingar

Lacrimae har haft möjligheten att tänka ganska mycket idag. Efter en påtvingad lunch hos mormor promenerade hon hem från Södra. Jätteskönt, och det gav som sagt var helt andra tankemöjligheter. M hävdar bestämt att man tänker mycket bättre när man bara är ute och går, och Lacrimae ger henne rätt i det efter idag.

Mycket föll på plats, framför allt påverkat av nattens drömmar, tror Lacrimae. Det finns saker man bara måste lära sig att släppa. Hur det nu ska gå till är en annan sak, men det går åt rätt håll i alla fall.

Lacrimae ska blanda sig en söndagsdrink (alkoholfri alltså) och sätta sig på balkongen för att njuta av sin bok och solen. M kommer förbi för att hämta sin sprit från Tyskland, och sen funderar Lacrimae på att ta en promenad till ikväll.

Barskåp

Kanske inte den bästa sysselsättningen när man är bakfull, att ställa upp sprit i barskåpet, eller snarare barhyllan. Men det städas ju nu, så det är bara att fixa till. Börjar bli en samling nu i alla fall, trots en utrensing... Lacrimae måste bara ordna så att hon slipper klättra för att komma åt skiten, inte så smart om man druckit något och sen kommer på att man vill ha mer....

image31

Här är barhyllan i taket. Någon som har lust att komma över och snickra till en längre ner? Drink ingår, men inom den närmaste framtiden kommer Lacrimae inte göra drinkaren sällskap...

Fruktansvärt bakfull

Det släpper bara inte... Lacrimae har dragit i sig sjuka mängder vatten och bakismat, men det hjälper inte. Måste vara det att hon inte fått i sig nån cola idag.. Så istället för att vara ute i solen gömmer hon sig i sin lägenhet och förbannar sig själv. Snart ska det städas också, lagom kul.

Det måste vara vädret som lockar fram folk, eller en känsla för att Lacrimae mår skräp och verkligen behöver höra kvittrande glada röster typ, för en fem-sex personer har hittils ringt och vill ha ut Lacrimae på diverse aktiviteter. Som tur är kan hon hänvisa till picknicken snart, och den är  ju på krypavstånd. Men Lacrimae kommer knappast vara i samma formidabla skick som hon var i igår... Menmen.

Okej, fixa litet hemma, sen blir det till att packa mat.

Huvudet sitter inte fast...

Herregud vilken kväll. Lacrimae och F kom inramlandes nån gång efter tre inatt... Efter att ha spenderat natten på en klubb på Norrmalm med massor av drag queens, lack, läder och blingbling. Och föreställ er Lacrimae iförd en svart kjol, silkeslinne med spets och klackar från helvetet... Så kul, men herregud... Lacrimae är galet bakfull...

Imorse vaknade Lacrimae galet tidigt (omkring 10) av att F kvittrade och fixade frukost. Trevligt så klart, men Lacrimae ville bara strypa honom. Efter en snabb frukost på balkongen stack F för att sola och Lacrimae kröp tillbaka in i lägenheten och mörkret, som en vampyr typ. Nu försöker hon mobilisera kraft inför kvällen. Det ska bli picknick i Rålis tillsammans med några kompisar. Och ikväll blir det garanterat ingen utgång!

Utlurad

Fan då. Lacrimae hade tänkt att vinka av pöjksen och ta det lungt på egen hand ikväll tills F kom hem. Men. De hade bestämt sig för något annat... Så nu har lacrimae kjol, klackar som tar upp Lacrimae över en decimeter och ett svart silkeslinne på sig. Hon är svartklädd och rätt sygg för att vara Lacrimae. Så det blev kinkyklubb för Lacrimae trots allt. Vilken tur att hon är så viljestark...

Fegis

F är en riktig fegis. Lacrimae hade sminkat upp honom helt fantastiskt och ordnat hans hår. Han var hur skitsnygg som helst och varenda alternativ fjortstjej hade blivit helt till sig i trasorna av att se honom... Men han ville ha sitt hår som vanligt. Inte för att det är fel, men den rockiga versionen av F.... Wow, helt enkelt. Nu är Lacrimae noll attraherad av honom, eftersom han är Lacrimaes bitch och hon hans fag hag... Men hon kan säga, att hade hon sett honom på stan som han ser ut nu, utan att känna honom... Då hade hon antagligen gått fram och lämnat sitt nummer. Med andra ord, Lacrimae är nöjd med sitt mästerverk! Innan håret åkte tillbaka till sin vanliga form, fast något mer utflippat, alltså.

Nu, mer vin och kanske litet middag... =)

Helg!

Nu ska Lacrimae ta helg. Hon väntar på att F ska komma ner från våningen ovanför, sen bär det av hemåt via mataffär och Eve Collection, där Lacrimae vill titta på litet saker... Sen är det balkong med middag drinkar och gott humör som gäller, tills F försvinner iväg ett par timmar. Lacrimae ska låtsas att hon är en orolig och svartsjuk flickvän och ringa F i tid och otid, bara för att det är roligt... ;)

Fredag, jobb och sommardrinkar

Lacrimae är åter på kontoret efter först handledning på morgonen och därpå lunch. Hon svängde förbi Åhléns på vägen för att införskaffa en ny shaker. Ikväll blir det nämligen massa drinkar på Lacrimaes balkong tillsammans med F. Han ska med en annan kompis sen vidare på kinkyklubb, men Lacrimae känner att hon varken har ekonomi, energi eller lust till det, så hon tänkte spendera senkvällen med att läsa sin bok och bara ta det lungt tills F kommer tillbaka, då han ska sova hos henne inatt.

Samtidigt hade det kanske varit bra att gå, det börjar bli ett par veckor sen sist. Menmen, ibland får man göra vissa uppoffringar...

Reason to cry

Ironi. Lacrimae satt och lyssnade på Takida, som hon gjort hela kvällen. Då, från ingenstans alls kommer världens gråtattack. Och nån sekund senare är låten i lurarna "Reason to cry". Som sagt, ironi. Lacrimae vet inte varifrån det kom, men hon kan inte minnas att hon haft en sån här attack på extremt länge, många månader. Renande, men det hade underlättat att veta exakt vad det kommer sig av.

Visst, Lacrimae anar. Men det är inte alls samma sak som att veta.

Vad innebär det egentligen när någon man inte träffat på flera år dyker upp i huvudet på en? Dessutom en person som var oerhört elakt och manipulativ. Men de känslor som dyker upp är inte ilska längre, utan genomgripande sorg. Saknar Lacrimae personen? Kan man sakna någon som krossat en totalt en gång i tiden, eller handlar det om någonting helt annat? Lacrimae vet inte, tankarna är alldeles för förvirrade just nu.

Det är totalkaos. Igen.

Går det någonsin över helt och hållet?

Längtan

Lacrimae har en oidentifierbar längtan just nu. Hon kan inte sätta fingret på vad det är. Hon hade egentligen planerat kvällen med att läsa sin bok, men nu, väl hemkommen med alla dessa diffusa tankar som snurrar har hon valt att sätta på Takida och ta sig ett glas rött, blunda och bara lyssna på musiken. Försöka få fram de där tankarna som inte riktigt vill komma fram i ljuset.

Det är ett vemod som fyller Lacrimae, litet uppblandat med ett visst hopp om att allting kommer att ordna sig. Imorgon. För det är egentligen morgondagarna man lever för, inte sant? Hur många kan säga att de verkligen lever i nuet?



You're helpless now and you're about to fall
You wanna change yeah you want to remember it all
It's darker now and you think you're all alone

And you will find out there will be no doubt
There is no way back home
Waiting for the day will it come your way

The greatest fear die alone


Spara pengar

Det är planen för dagen. Middag hos mamma med andra ord och även lunchlåda inför imorgon. Alla sätt är bra, men Lacrimae måste återgå till det där med budget känner hon. Det är så förbannat lätt att bara låta det glida iväg, framför allt de månader man har galna utgifter, såsom de senare har varit.

Alltright, wokdags så fort Lacrimae lyckas komma från jobbet. Mums!

Tankar vid lunchtid

Lacrimae har precis intagit lunch bestående av fil och flingor (när man köpt resor för totalt över 5000:- på en månad får man vara litet sparsam...). Sitter och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Det är inte helt enkelt när man känner att man står i något av ett vägskäl i sitt liv. Lacrimae har några olika yrkesbanor hon funderar på, men de innebär alla ett ställningstagande relativt omgående för hur hon ska gå vidare med sitt liv. Och det är inte enkelt. Lacrimae är så förbannat rädd för att göra fel, samtidigt som hon inser att hon inte kan låta bli att göra någonting bara för det, eftersom det kommer att resultera i ännu mer ångest över att inte ha gjort någonting med sitt liv. Suck. Och Lacrimae borde inte sitta och fundera över detta nu. Hon borde jobba.

Men först ska hon skicka en ansökan om det nya jobbet. Ett steg på vägen, man kan ju alltid tacka nej sen...

Workworkwork

Lacrimae är precis tillbaka vid sitt skrivbord efter APT och torsdagsmöte och försöker mobilisera upp arbetslusten. Hon sitter just nu och funderar över om hon vill söka sig till en annan del av gruppen där hon arbetar, hon har ett par dagar på sig för detta. Samtidigt, om hon tänkt ta tjänsteledigt i höst/vinter, hur smart är det egentligen då? Samtidigt som nya arbetsuppgifter skulle förbättra chanserna till ett bra arbete i Skåne. Får väl se...

Sluta slåss för i helvete!

Bra andra halvlek efter en tokdålig första och en enligt Lacrimae välförtjänst 2-0seger. Sen skulle Lacrimae och M ta sig hem. Där blev det lagom kul. De hade nämligen stängt dörrarna ner till t-banan, varför det blev en djävligt stor samling med folk utanför. Det fungerade väl i tio minuter, sen brakade det loss.. Det är sådär lagom kul att bli ordenligt knuffad så man håller på att ramla, ett enormt tryck Lacrimae knappast kunde stå emot... Och sen började det knuffas på från andra hållet med, och både Laceimae och M var förbannat nära att bli nertrampade. Det var förbannat obehagligt och Lacrimae blev faktiskt riktigt rädd ett tag... Nåväl, när Lacrimae och M lyckades ta sig bort från det värsta trycket och bråket kom ett helt gäng kravallpoliser, hundar och en sån där pansarsnutbil åt motsatt håll, så Lacrimae gissar att "festligheterna" fortsatte. Lacrimae och M lyckades till slut orientera sig till Sumpans t-bana istället och Lacrimae var väl hemma för en tio minuter sen eller så.

Hur som helst, Lacrimae önskar att de idioter som uppenbart går på matcher för att bråka kunde träffas någon annanstas för att göra upp bäst fan de vill utan att någon annan blir inblandad. Lacrimae är där för att kolla på fotboll, inte för att bli knuffad, nedtrampad och få saker i skallen, liksom de flesta andra. Det är helt djävla vansinningt och Lacrimae är rätt heligt förbannad just nu. Hon har sällan känt sig så otrygg vid en match som hon gjorde idag.

Match!

Det drar ihop sig! Lacrimae ska nu lämna jobbet, dra på sig den grönvita halsduken och åka till Råsunda för att stå och yla med alla andra glada Hammarbyare ett par timmar. Ska bli så kul, det är ju som sagt alltid en speciell känsla med derbyn.


Just idag är jag stark, just idag mår jag bra...


And we're on!

Japp, allting har gått bra, allting är bokat! Lacrimae dimper ner i Helsingborg 18:e juni och kommer hem igen på måndagskvällen. Skönt med långledigt med tanke på att Lacrimae har så sen semester i år. Woohoo, allting känns så himla mycket lättare nu.

Återgång till arbetet...

Övertalning

Lacrimae förbereder sig för att skutta in till chefen och smöra. Hon har insett att om hon åker till Hbg en dag tidigare och åker hem en dag senare skulle det kosta 800:- spänn att flyga istället för 2000:-. En viss skillnad... Men det innebär också att Lacrimae måste vara borta två dagar från jobbet, vilket kanske inte är det enklaste... Får väl se vad chefen säger...

Wish Lacrimae good luck =)

Var fan tar tiden vägen?

Det är redan onsdag. Tiden bara rinner iväg och det känns som att Lacrimae står bredvid och bara tittar på. Mycket just nu på jobbet, Lacrimae slänger i sig sin frukostmacka först nu över en liten paus vid datorn. Resten av dagen kommer att bestå av en massa skrivande och även besök.

Men sen, sen smäller det! Lacrimae ska placera sig på Jägarn tillsammans med M (inte samma M som var med till Hbg...) för att ta en öl eller så innan matchen. Ska bli så djävla kul!

Humörsvängningar

Lacrimaes humör har pendlat som fan hela dan. Hon har gått från att vara en riktig bitch till att vara en liten solstråle, med många tvära kast. Hur Lacrimaes stackars kollegor har stått ut är ett mysterium. Dessutom har hon halvt tjatat ihjäl stackars F angående midsommar. Tillslut bad han Lacrimae sluta tjata... =) Lacrimae kan vara rätt jobbig när hon sätter den sidan till... Förhoppningen är att han ger upp och hänger med till slut bara för att få tyst på Lacrimae. I annat fall blir det nog tåg, tar inte många extratimmae jämfört med flyg, om man räknar in att man ska till och från arlanda, och så blir det närmare för den stackars sate som måste hämta Lacrimae.

Lacrimae har intagit en extremt nyttig middag, i form av mackor (vaddå lat?) och ska nu återgå till att läsa sin bok. Det är få böcker som håller tempot uppe på det här sättet, det är nästan så att det blir för mycket av det goda. Brukar kunna vara så när man inte kan släppa något...

Irritation

Lacrimae är på grymt dåligt humör idag. Hon är gnällig och grinig och har kastat ut kollegor från rummet för att hon blev så störd av babblet. Det är inte likt Lacrimae och hon vet inte riktigt vad som är fel. Humöret blir inte bättre heller av att hon sitter i en telefonkö som aldrig verkar ta slut. Det är förbannat frustrerande och Lacrimae sliter sitt hår av förtvivlan. Dessutom pratar folk precis överallt omkring Lacrimae just nu.

Lacrimae ska bli eremit och bo i skogen i en koja med en get som enda sällskap. Så känns det i alla fall just nu...


Läsdags!

Lacrimae har äntligen fått arslet ur vagnen och börjat läsa en helt ny bok, de senaste månaderna har hon ju mest läst om gamla eftersom hon inte orkat ta in nytt. Idag däremot har en helt ny bok påbörjats, The Historian av Elizabeth Kostova. Verkar vara sjukt bra, men ett tips till folk är att se till att ha gott om tid, i alla fall om man är som Lacrimae och lätt läser nätterna igenom...

Så, nu ska det fortsättas med läsningen härborta, är väldigt spännande just nu. Man kanske inte ska läsa thrillers (om man nu kan kategorisera boken som sådan, Lacrimae har inte läst mer än 80 sidor såhär långt) när man ska gå oh sova, men hur låter man bli? Boken är väl på en 700, så det är väl lagom för att få ingen sömn alls inatt antar Lacrimae...

Två dagar till Derby!

Positivt är att det äntligen är dags att gå och kolla på fotboll igen på onsdag. Lacrimae missade ju matchen igår eftersom hon satt i en bil hela dan. Men på onsdag, då fan! Det ska väl inte vara helt omöjligt att peta in en boll nu, senast det hände var ju för fan när vi mötte Hbg.... (Och Lacrimae hade mycket kul när hon retades med Hbg:arna). Det skulle dock bli litet jobbigt att möta djurgårdarna på jobbet om vi förlorar (skulle nog vara jobbigt hur som helst tror Lacrimae). Men det är klart att vi vinner, eller hur!?



image30


Saknad

Lacrimae känner sig alltid vemodig när hon kommer hem från Helsingborg. Hon saknar verkligen den staden grymt mycket just nu. Men om det beror på att hon är ledig och fri, långt hemifrån, när hon är där, eller om hon helt enkelt bara trivs mycket bättre där vet hon inte riktigt. Det är ett vågspel Lacrimae inte vet om hon ska satsa på. Planen just nu är i alla fall att försöka vara där nån vecka på egen hand under semestern och se hur det känns. Om det fungerar bra kanske Lacrimae ska överväga att ta tjänsteledigt ett halvår eller så, hyra ut lägenheten här och testa. För allvarligt, vad är bäst? Att Lacrimae om tio eller tjugo år sitter och skrattar åt hur dum hon var som spenderade ett halvår i en småstad och trodde att hon skulle trivas där, eller att Lacrimae då sitter och frågar sig om hon kanske inte skulle testat i alla fall...

Det återstår att se hur det blir, men Lacrimae måste börja våga. En del av Lacrimae funderade ett tag över hur smart det egentligen är att hon köpt sin lägenhet i så fall, och undrade varför hon inte gjorde slag i saken tidigare. En klok människa (Lacrimae psykolog alltså) påpekade dock att det ligger en viss skillnad i att fly, vilket Lacrimae gjort då, och i att satsa på sin egen framtid och följa sina egna önskemål. Det är faktiskt rätt stor skillnad, när man tänker efter.

SJ och SAS är rena skämtet...

Lacrimae ska tillbaka till Hbg till midsommar och satte sig för att kolla priser... Att flyga med SAS skulle kosta Lacrimae 2000:-... Att åka tåg skulle ligga på 1300:-. Att åka bil själv kostar 1200:- max. Det är helt djävla vansinningt. Det är så mycket tjat om miljö miljö miljö, men när det väl kommer till kritan är det ju billigare att förpesta luften genom att sitta ensam i en bil. Helt djävla vansinnigt... Hur som helst. Lacrimae håller på att övertala F att hänga på. Dels för att hon vill ha hans sällskap, dels för att han råkar äga en bil. Får väl se vad som händer med det, annars funderar Lacrimae på en alternativ lösning, men det beror på om hon får ledigt halva torsdagen innan midsommar. Det billigaste alternativet (förrutom med F i en bil) är nämligen att flyga till Köpenhamn och ta tåg därifrån. Meckigt förvisso, men det kostar under tusenlappen. Helt vansinningt att det är billigare att flyga till Danmark...

Back on track

Måndagmorgon. Tidigt. På jobbet. Inte så kul, med andra ord. Lacrimae har inte sovit tillräckligt mycket under natten, och det känns i hela kroppen att hon suttit i en bil i typ 170 mil under loppet av tre dagar. Dessutom är det inte alls lika fint väder här som i hbg. Tråkigt.

Och idag är det som sagt var måndag, vilket betyder midddag hos modern. Trevligt i vanliga fall, men just nu vill Lacrimae bara sova sova sova.

Oh well, back to work.


Turistbilder från Helsingborg

Okej, Lacrimae vill visa resten av världen vilken fantastisk stad hbg är. Håll tillgodo

image26
image27
image28
image29

Nykteristen på spritinköparresa

Japp. Lacrimae har inte druckit en droppe på hela tiden hon varit borta... Med följden att hon agerat chaufför i princip hela tiden. Det har varit ganska kul att köra nya fina bilar dock, även om J och M har en bli stor som ett mindre rymdskepp... Var ganska lustigt att se tror Lacrimae, eftersom hon trodde att bilen var fan så mycket bredare än den var... Hur som, en liten uppdatering kanske är på sin plats:

Torsdag
Tro det eller ej, men Lacrimae med sällskap kom faktiskt iväg i tid på morgonen, allt stuvades in i skrutten och färden mot Hbg kunde påbörjas. Någonstans vid Nyköping tröttnade M på att A körde så långsamt, så hon tog över rodret och vips, så gick det betydligt fortare. Väl framme i hbg begav sig sällskapet till M (ja, det finns förbannat många M i Lacrimaes bekanskapskrets... Hon måste fundera ut något sätt att hålla isär dem...). Det vankades middag hemma hos M (hbg-M kallad i framtiden) och sedan tuffades det iväg till J och M (kallad Piiip i fortsättningen, fråga inte) där Lacrimae däckade relativt omgående.

Fredag
Lacrimae åkte och hämtade M (kompisen från Stockholm) som sov hos hbg-M tidigt på morgonen, hbg-M var vänlig nog att låna ut sin underbara V50, och kostan styrdes mot Tyskland. Färjor, vägarbeten, stress... You name it. Om man var tillbaka på färjekäget i Puttgarden tre timmar efter att man checkat in vid färjan i Rödby får man tillbaka 200 danska kronor, och det var målet. Förvisso hann Lacrimae och M på håret, men fick inte den biljett man tydligen måste ha... Så stressen var uppenbarligen i onödan.

Hemma igen hos J och Piiip, Middag med folk, prat och massa vin, för alla utom Lacrimae (som valde nykterhet och Piiip som skulle iväg och jobba). Sen var Lacrimae vänlig nog att köra hem folket som bor längre bort, det finns ju verkligen inte någon kommunaltrafik att tala om nattetid i hbg...

Lördag
Morgonen började med att Lacrimae fick leka chaufför igen för att alla skulle ha en bil att åka i, då bilar och personer inte befann sig på samma plats. Sen var det tid att åka till hamnen och titta på när Piiip tävlade i rodd. Ganska kul, men mycket blåsigt.

Kvällen bjöd på grillning hemma hos J och Piiip. Det var elva personer där, så det var trevligt, tills det var dags att åka in och festa. Två nyktra förare. Två bilar. Elva personer... You get the picture. Det löste sig dock, eftersom en person åkte i bakluckan på en av bilarna (inte Lacrimaes dock, hon gör inte sånt).

Ganska intressant upplevelse att vara ute på krogen nykter när alla andra är fulla. Lacrimae satt mest och pratade med folk, och småflörtade litet med ett gammalt fling hon inte träffat på bra länge. Var trevligt, men rätt frustrerande eftersom Lacrimae skulle köra hem folk, och det därmed inte skulle kunna hända något enkelt nog, och Lacrimae är inte så desperat att hon lämnar folk och sen åker tillbaka... Det förtar poängen litet liksom. Det är en ganska lustig relation Lacrimae har till det där flinget, ibland hamnar hon i säng med honom och ibland när hon träffar honom är det som att de bara är kompisar och aldrig varit annat. Vissa kommentarer under lördagsnatten får dock Lacrimae att tro att slutet skulle varit det förstnämnda om möjligheten funnits.

Söndag
Upp sent, packa fixa, åka och hämta M, A och hbg-M för lunch, lämna hbg-M hemma igen och sen puttra vidare hemåt. Efter 40 mil i en gammal överlastad bil orkade dock inte Lacrimae köra mer, och lämnade med glädje över ratten till A. Det gick till och med bra med farten, eftersom stora delar av vägen var köer...

Nu har Lacrimae ganska nyligen kommit hem, och det är dags att packa upp litet och sen blir det sänggång. Lacrimae ska bara smälla upp några turistbilder frå helgen först.

RSS 2.0