Alright then, resan påbörjas...

Första etappen är som sagt hem till M och A där Lacrimae kommer att spendera natten. Mañana bär det av till Helsingborg och på fredag till Tyskland. Då det inte verkar fungera att sms-blogga för närvarande får ni hålla er till tåls tills Lacrimae kommer över en dator. Och för er som inte klarar det har ni Lacrimaes nummer, det är bara att höra av sig.


¡Adios Amigos!

Det där med att planera...

... är inte riktigt Lacrimaes stora styrka. Hon har bekymmersfritt tänkt att allt går att lösa. Därför står hon nu här med en alldeles för liten väska som alldeles för mycket ska rymmas i, eftersom man sagt att det ska vara mjuka väskor så att spriten från Tyskland får plats. Detta innebär att Lacrimae nu i princip står och hoppar på en ryggsäck för att få ner så mycket som möjligt... Suck.

Tur är väl att någon planerar i alla fall. Resan kommer att göras med M:s skruttisbil, men tanken är att vi lånar någons (större) bil i Helsingborg och tuffar vidare mot Tyskland. Sen kommer en person köra upp det som inte går ner i golfen när han ändå ska up till Stockholm. Det är bra med lastbilschafförer i bekantskapskretsen. =)

Lacrimae måste minimera innehållet i sina neccecärer också, för att få plats med allt. Det är inte lätt när det är svårt... Så snart kommer Lacrimae sticka iväg till M och A för att spendera natten där, blir enklare så imorgon bitti, eftersom alla som ska med förutom Lacrimae råkar bo i söderförort. När nu Lacrimae kommer iväg hemifrån. Vem fan får just idag för sig att nu ska vi tvätta överkast och andra onödiga saker som tar femhundra år på sig att torka? Annat än Lacrimae då...

Vårfint

Nu är det superfint hos Lacrimae, hon skulle inte skämmas särskilt mycket att bjuda över någon (eftersom hon har hört att det är okej att ha ouppackade flyttkartonger i upp till två år hemma). Det luktar rent och fräscht och det finns inte minsta dammråtta någonstans. Helt underbart. Lacrimae skulle vilja lägga sig och vila en stund, men då kommer hon somna, och det finns massa tvätt i maskinerna. Dessutom måste Lacrimae packa. Däremot har hon förtjänat att sitta en sväng på balkongen och bara njuta. Mysigt

Work's out.... Forever...

Eller åtminstone tills på måndag. Ska bli så fruktansvärt skönt med fyra lediga dagar. Lacrimae är skittrött, men ska nu sätta igång och plocka undan hemma. Tvätta inför resan och försöka få hemmet att påminna något mindre om en soptip... Får väl se hur långt Lacrimae kommer.

Lacrimae fick tillbaka sin tenta på KBT-kursen hon läste i mitten av mars. Godkänd och med bra kommentarer, så det känns jätteskönt.

Städastädastädastädastäda. Typ nu.

At work...

... och helt djävla död. När man inte sover blir det ju lätt så... Och Lacrimae var inte på jobbet så tidigt som hon tänkt. Det är ganska ansträngande att försöka hålla sig vaken, så det blev litet segt imorse... Alright, det är bara att kämpa på...

Dagens första kaffe

Kanske litet tidigt, men Lacrimae kan knappt hålla sig vaken. Och att gå och lägga sig nu skulle bara resultera i att Lacrimae garanterat försov sig. Därav en massa kaffe i bryggaren. Dessutom är Lacrimae uttråkad. Sitter och läser en massa trådar på flashback, men blir mest bara oerhört provocerad. Antar att sömnbristen ligger bakom detta. Dessutom sover alla vettiga människor såhär dags, så Lacrimae har ingen att språka med. Resultatet är en massa intetsägande och tråkiga inlägg här.

Som tur vad har Lacrimaes 7-eleven öppnat igen efter renovering, så det kan inhandlas mer kaffe på väg till jobbet sen. Deras latte är to die for, och Lacrimae kommer behöva allt koffein hon bara kan få i sig idag.

Fortfarande Takida i lurarna. galet bra musik det där.

Moving closer let go
Getting weaker and still you don't know
Why tomorrow comes alone
And now it's gone

Oväntat besök

Nattcigg ute på balkongen. Då ser Lacimae en rätt kul sak. Ovanlig i alla fall. Uppenbarligen är det inte bara Lacrimae som är vaken, ett par änder är ute på nattpromenad på Stockholms tomma gator... Stackare. Men söta var de, syns kanske inte alltför bra på bilderna, men det var litet för oväntat för att Lacrimae skulle stå redo med kameran..

            

No sleep

Soundtrack: Reason to cry - Takida

Fortfarande omöjligt att somna. Klockan är straxt efter två, vilket gör att det börjar kännas onödigt att ens försöka. Det är ändå dags att gå till jobbet om några timmar.

Problemet när man är så trött och ändå inte kan sova är att det är oerhört mycket svårare att kontrollera alla tankar. När man är någorlunda pigg går det mesta att hantera. När man är helt slutkörd rusar allting omkring i skallen utan minsta kontroll. Hur gör man egentligen för att styra sånt som inte låter sig kontrolleras? Och hur hanterar man alla tankar man är helt oförberedd på?

Lacrime är rädd. Mest för själva rädslan i sig, men det gör det inte lättare att hantera direkt. Det blir bara tydligare och tydligare att det är en så lång väg kvar. Men kanske inte tillräckligt lång ändå?

Förbannade djävla skit

Det finns ett ganska stort minus med Lacrimae. Hon kan inte sova när hon är det allraminsta kissnödig. Och när man har urinvägsinfektion kan man känna sig konstant kissnödig uppenbarligen. Gissa hur det är ställt med Lacrimae... Just det... Så med andra ord, det kommer inte att bli någon sömn inatt, bara att inse. Och Lacrimae är förbannat djävla trött just nu. Hade det inte varit för det här hade hon antagligen däckat tämligen omgående för länge sen...

Tur att det bara är fyratimmarsdag imorgon. Fast fortsätter det såhär tänker Lacrimae försöka vara på jobbet riktigt tidigt och dra in litet flextid, kontot börjar sina litet på den fronten.

En eloge till svensk närakut

Lacrimae är grymt imponerad. Hon hade tid hos läkare 19.20. 19.30 var hon klar, test gjort, diagnos fastställd och recept skickat till apoteket. Apoteket hade öppet, inte lång kö, på tunnelbanan omkring tio i åtta... Det tog längre tid att gå in på ICA och köpa tranbärssaft (65 spänn för en liter, galet!) än att vara hos läkaren.... Sjukt.

Och inte för att Lacrimae är ett stort fan av tranbärssaft, men det skadar inte att blanda in husmorskurer, även om medicin är strålande.

Så Lacrimae är på bra humör, trots att hon har förbannat ont. Alltid något...

Närakuten, vilken kväll det kommer bli...

Lacrimae kom hem från jobbet nyss och inser att det går inte, hon har för ont. Ringer sin närakut, beskriver känslan, och har en tid en halvtimma senare... Vilket nu får hypokondrikern i Lacrimae att tro att hon är döende typ...

Oh well, om någon söker efter Lacrimae lär ni hitta henne där hela kvällen, det brukar ju gå såå fort med sånt här... =(

Telefonhat

Telefonköer.... Först får man vänta en halv evighet på att komma fram till växeln. Sen blir man kopplad, väntar ytterligare hur länge som helst, för att sedan komma tillbaka till växeln. När man (om man har tur) får tag på personen man söker, bryts samtalet naturligtvis innan man fått direktnummer eller all info man vill ha. Och när man ringer tillbaka till växeln, får man vänta fem minuter innan man ger upp och lägger på, eftersom växeln inte vill svara längre. Lika kul varje gång.

Nu ska Lacrimae ut och hämta Derbybiljetterna, längtar redan till matchen!

The twist

Allt var helt klart, tidpunkt för resan satt. Då kommer den roliga nyheten... Bilfan som skulle lånas har gått sönder... Lagom kul. Så, alternativen just nu är att försöka sno någon annans bil, eller att åka ner i  M:s gamla skrothög... Blir det alternativ nummer två kommer Tyskland få strykas från listan, det är inte värt att åka ner i den bilen, eftersom man knappt kan få plats med tillräckligt i den.

Oh well.... Den som lever får se. Men fucking djävla piece of shit-bil...

Stardust

Det är en film som legat och väntat en längre tid på att Lacrimae ska se den. Ikväll känns som helt rätt tillfälle för detta, och Lacrimae hoppas verkligen att den är bra. Den kan ju inte vara sämre än filmen Lacrimae såg igår i alla fall. Inspirerad av en kompis glodde Lacrimae på Blades of glory. Lacrimae tycker att hennes kompis kunde varnat henne, det är en av de absolut sämsta filmer som någonsin har gjorts.

Det hade dock varit trevligt om Lacrimae hade haft någon att titta på filmen med, vilket är litet ovanligt för att vara Lacrimae. Hon brukar föredra att titta på film själv, även på bio. Det är som en bra bok, man blir totalt uppslukad och vill inte ha någon annan omkring. Enda undantaget var på den tiden Lacrimae var bitter singel. Då brukade hon gå och se kärleksfilmer med en av sina vänner, så de kunde viska bitska kommentarer till varandra. Nuförtiden är Lacrimaes kompis lycklig sambo, och Lacrimae är ju som alla vet en lycklig singel. Så varifrån önskemålet om filmsällskap kommer, det har Lacrimae ingen aning om.

Konstiga sms-vanor

Lacrimae har insett att hon nästan har sovmorgon imorgon. Hon har nämligen ett möte inne i stan klockan nio, och det känns rätt meningslöst att spendera typ trettiofem minuter på att ta sig till jobbet, jobba en halvtimme max och sen åka tillbaka till stan. Alltså börjar hon dagen med att gå på möte. Smart där.

Annars är Lacrimaes tankar mest på den förestående resan. Det ska bli så skönt att komma bort, och det finns några människor Lacrimae verkligen ser fram emot att träffa. När hon är där nere känns allt så bra, så rätt, så hemma. Ibland ångrar hon att hon inte flyttade ner, men hon har ändå de absolut flesta av de människor hon bryr sig om i stan. Sen att det finns en och annan utspridd i landet är en annan sak. Sånt måste vara mycket värre för folk från småhålor, där alla flyttar... 

Sen damp det ner ett mail från D idag. Lacrimae och han använder sig mest av IM, så det är alltid uppskattat med ett mail. Lacrimae är tyvärr rätt seg på att svara på mail, så folk ger ofta upp och skickar sms istället. På tal om det där med sms... Lacrimae har insett en sak med sig själv där. Hon måste i princip alltid svara på mess. Oavsett om det finns något att besvara eller inte... Det enda säkra sättet att bli av med Lacrimae i en sms-konversation är alltså att inte svara på något av hennes meddelanden... Ganska knäppt egentligen.

Ahaupplevelse

Ibland behövs det så litet för att vända en känsla totalt. Lacimae upplevde detta idag. Idag är det måndag, alltså psykologtime. Det är oerhört givande för det mesta, men idag lyckades Lacrimae hitta något positivt i sorg. Inte bara hitta det, förankra det ordentligt också. Bra jobbat. Psykologen sa nämligen följande: (på ett ungefär) "sorg är en process man måste genomgå för att rensa bort gamla saker, så att man får plats för nya". Kanske inte världsomvälvande i sig. Men om man betraktar hur Lacrimae sett på sorg, och hur hon nu verkligen kunnat ta till sig detta är det förbannat stort.

Ibland är de stora sakerna väldigt små, helt enkelt.

Tillbaka i verkligheten

Lacrimae har lunch och bävar för att det snart är dags att fortsätta jobba. Idag har hon inte så stor kapacitet, så hon jobbar mest undan enklare saker man inte hinner med annars.

Om tre dygn sitter Lacrimae inklämd i en bil på väg till Favoritstaden. Förhoppningsvis kommer M eller Lacrimae köra större delen av vägen, om A kör kommer man aldrig fram... Okej för att vara laglydig, men att hela tiden ligga under hastighetsgränserna gör Lacrimae irriterad. När man blir omkörd av gamla Greta i sin permobil, då är det dags att trycka ner gasen litet. Tycker Lacrimae.

Två timmar till, sen får Lacrimae gå. Eftersom det är måndag har Lacrimae en stående middagsinbjudan hos morshjärtat, men idag funderar Lacrimae på att hoppa. Skulle vara så skönt att bara komma hem och sega framför datorn. Det blev inte så mycket sömn i helgen och hon kom inte i säng i tid igår heller... Varför blir det alltid så?


...The bottle's empty and cold...

Colaflaskan alltså. Lacrimae kände att hon behövde det idag, trots attt hon egentligen lagt ner det där med läsk. Men ikväll, tillsammans med Takida (vad annars) och sms-marathon med F kändes det helt rätt. Bättre än sprit i alla fall. Lacrimae ska hoppa in i duschen snart, ska bli skönt att kunna dra en borste genom håret igen ;). Sen ska hon bädda rent, finns det någonting mer underbart än att helt ren krypa ner i en säng med helt nytvättade och manglade lakan?

För övrigt kan Lacrimae informera de informationstörstande människorna om att älgen blev typ en eller två dagar gammal. Får väl se om nästa lever längre ;)

Söndagsångest

Alltid så på söndagar. Helgen har försvunnit med en himla fart som vanligt, och man står frågande och undrar hur i helvete det kommer sig att det gått så fort igen. Som tur var arbetar Lacrimae bara två och en halv dag nästa vecka, och på torsdag styrs kosan mot Favoritstaden och sen även Tyskland.

Det ska blir oerhört skönt att komma bort från allting ett tag, Lacrimae har en del saker som snurrar rätt duktigt i skallen på henne just nu, och distans kan hjälpa för att få bättre perspektiv.

Trött, absolut inte.. Typ

Lacrimae är relativt nyligen hemkommen från kryssningen. Blev en hel del sprit, men inte så mycket dansande. Sömn blev det inte heller så mycket av under natten, så Lacrimae är helt slutkörd. Ett par vilostunder under dagen hjälpte förvisso, men täcker inte upp för typ ingen sömn en hel natt... Så ikväll är planen tidig sänggång.

Lacrimae ska pallra sig iväg till Klippet för att handla litet mat, sen kommer den mindre trevliga uppgiften att betala räkningar.

Tidsoptimist

Hur kommer det sig att oavsett vad Lacrimae ska göra så är hon alltid sen? Vid det här laget skulle hon i princip vara good to go. Men nej. Hon har inte packat, det finns blöt tvätt i tvättstugan och hon sitter iförd endast en handduk. Hon har inte ätit något än idag och håret är blött... Way to go. Dessutom sitter hon ju uppenbarligen framför datorn istället för att fixa allt ovanstående. Det är bara att köra igång nu.

Ikväll åker Lacrimae på kryssning som sagt, ska bli trevligt. Om hon hinner ta sig dit innan avgång alltså... ;)

Guess where Lacrimae is?

Jodå, hon sitter på sin balkong! Tittar ut över vattnet och njuter av livet  i stora drag. Kan säga så mycket som att Lacrimare inte känner för att flytta sig härifrån nån gång snart direkt... Är helt underbart!

Fredagskänslan

På Lacrimaes jobb brukar man kunna känna fredagskänslan i luften. Folk är gladare, roligare, helt enkelt mer angenäma. Idag är inget undantag. Fika för några som slutar idag, och Lacrimae har varit superduktig. Massa tårta, men Lacrimae har lyckats avstå. Bra jobbat!

Ikväll skulle Lacrimae gått ut med kompis, men det verkar bli inställt. Ganska skönt egentligen, Lacrimae tänker spendera kvällen på balkongen med dator och ett glas rött. Om hon nu inte ändrar sig på vägen, det är några kompisgäng som ska ut. Men just nu känns det skönt att vara hemma. Imorgon blir det ju kryssning, och alla vet hur intensivt det kan vara.

FK, den perfekta sömntabletten

Lacrimae ändrar sig. Hon har tidigare uppgett James Joyce som det ultimata sömnpillret.. Men att sitta i telefonkö till Försäkringskassan är värre har hon kommit fram till... Hon har suttit och väntat i en kvart såhär långt. Började på plats 53 eller så, nu är hon 18. Woohoo!

Alltid lika kul. De borde ha ett myndighetsnummer tycker Lacrimae, detta är helt sanslöst...

Klantarsel

Hur kommer det sig att Lacrimaes minne är som ett såll? Hon går in på Åhléns för att köpa EN sak. Och kommer ut med två helt andra saker... Suck. Nu har Lacrimae förvisso fint nagellack... Men vafan, hur svårt ska det vara att komma ihåg vad man ska ha i tre minuter? Lacrimae blir riktigt trött på sig själv till och från.

Trekant

Lacrimae har precis kommit hem och bestämt sig för att detta ska bli en ta-hand-om-sig-själv-kväll. Det började med att Lacrimae gick och vaxade sig. Hur härligt som helst att bli fin, men det är klart att det inte är helt smärtfritt. Hur som helst använder Lacrimaes vaxare sig av nåt vax som inte inkluderar remsor, vilket gör att det känns betydligt mindre. Så nu känner sig Lacrimae fräsch igen.

Sen gick Lacrimae och handlade mat, och det var då hon insåg att det skulle bli en kväll med fokus på sig själv. Lacrimaes favoritglass fanns nämligen på extrapris, och vem kan tacka nej till Cookie Dough-glass? Så ikväll blir det en trekant, Lacrime med Ben & Jerry. After all, de två är de enda männen man alltid kan lita på. ;)

Halvtid

Puh, det är nästan mer stressande att lyssna på en match på radiosporten än att se den live. Dels för att det blir fokus bara på hörsel, vilket gör det svårare att hänga med, (iaf för Lacrimae) dels för att kommentatorerna lätt blir så exalterade att Lacrimae dras med i  känslan.... Får väl se hur detta slutar...Lacrimae hoppas på en seger, det skulle sitta bra. Och för övrigt, är det någon som vet om Poppen är singel? ;)

Bajen, frukt och cannelloni... Näe...

...Det låter inte riktigt lika bra tycker Lacrimae. Men sanningen är den att Lacrime inte har någon öl hemma, och håret på huvudet är intakt... Så då får man väl vara ärlig. Även denna match kommer att avnjutas via webbradio. Inte det ultimata, men vafan, Lacrimae valde mellan att gå själv på match (dumma vänner som inte kan) eller att gå och vaxa sig imorgon. När det inte är lön förrän på fredag, och Lacrimae dessuom var till tandläkaren idag, får man välja sina utgifter. Just nu känner Lacrimae att hon valde rätt, är väldigt trött och seg.

Så det blir en frysrätt till middag och mandariner till efterrätt... Mums, typ. Vad är väl en riktigt god pasta med ett glas rött och sen chokladglass med färska hallon i jämförelse? Lacrimae börjar tröttna på det där med att vara nyttig, med det kommer nog kännas bättre sen.

Dagens första kaffe...

... intog Lacrimae för typ en halvtimme sen. Inte underligt att hon är trött... Det har nämligen inte funnits någon mjölk i kaffemaskinen på jobbet, fick Lacrimae bittert erfara imorse. Lagom kul.

Ett sista ryck med det allra nödvändigaste, sen ska Lacrimae ta sig från jobbet. Det är strålande solsken, så Lacrimae överväger att hoppa av tunnelbanan en fyra-fem stationer innan hon egentligen ska av och promenera. Det gäller att ta vara på dels det fina vädret, dels Lacrimaes hälsosamma ryck att gå hela tiden. Fast Lacrimae vågar inte svära på att hon inte tar sig en glass på vägen...

"Han är otrogen!"

Det kan bli litet kul ibland. Lacrimae kommer inrusande på jobbet och går igenom det fullpackade fikarummet. Då skriker M rätt igenom rummet, "stanna, han är otrogen!". Kompakt tystnad när typ 25 personer stannar upp och stirrar på M och Lacrimae.

Vad hon menade? Att hon sett att Brolle skaffat flickvän. Vissa dagar börjar helt enkelt underbart.

Akta duvan!

Hemma. Två timmars promenad i solen. Glass. Massa snack och skratt så att tårarna rann... Herregud, akta var du stoppar duvan, helt enkelt. Och från vilket håll... Ja, Lacrimae har sjuk humor.

Lacrimae håller på att tina upp. Det var förvisso varmt, men det blåste en del, och en tvåtimmarspromenad när man är klädd för att vara ute kanske max 20 minuter... Nja. Men det blir ju så, så fort man får litet sol så tror man det är sommar... Nu börjar Lacrimae i alla fall kunna röra fingrarna, vilket innebär att hon ska gå och göra sig en smörgås till middag. Kanske ett glas juice och litet frukt också. Lacrimae är för lat för att laga nåt just nu. Men har man gått drygt en mil är det faktiskt okej att vara det.

Solen skiner, Lacrimae är fortfarande på jobbet... Finn ett fel

Lacrimae försöker beta av så mycket som möjligt just nu, hon har en känsla av att morgondagen kommer att bli fördjävlig nämligen. En sån där magkänsla som tyvärr brukar visa sig vara korrekt... Det är helt vansinningt och Lacrimae tror inte på det egentligen... Men. Lacrimae har varit borta från jobbet halva förra veckan. Logiken säger att telefonen därför borde gått varm idag. Men icke... Vilket gör att Lacrimae tror att det är lugnet före stormen. Får väl se hur det blir.

Det är inte alltid lätt det där med att göra det man planerar. Men Lacrimae har i alla fall fått ändan ur och bokat tid för vaxning. Alltid något. Och solen skiner fortfarande, vilket kommer göra hempromenaden betydligt mer angenäm. Dessutom ska hon försöka få in sin cykel på översyn någon dag i veckan. För planen är att börja cykla till jobbet nästa vecka. Skulle vara skönt.

Ett sista dödsryck nu, sen blir det solsken. Underbart!


Träningsvärk? Japp. Lära av misstaget? Uppenbarligen inte....

Lacrimae tänkte inte på att det kan vara bra att stretcha efter en jättelång promenad, framför allt när man varit sjuk och därmed inte rört sig så mycket den senaste tiden. Resultet: galet ont i baksida lår/rumpmuskel idag... Lacrimae känner sig som en pensionär och förbannar sig själv idag... Inte för att det hindrar henne att fortsätta. Idag ska hon träffa S igen efter jobbet och de ska gå hemåt. Målet är att gå längre idag än förra gången de promenerade från arbetet. Efter detta vankas det biljard, och både Lacrimae och S ser fram emot att få spela utan någon som tar allt på blodigt allvar och som blir förbannad om man skämtar till det litet... S vet vad Lacrimae menar =).
Nu är det dags för mer kaffe (Lacrimae är typ inne på kopp sju för dagen....) och sen ska hon försöka ta tag i allt som dök upp då hon var sjuk... Men med tanke på att hon var borta en halv vecka var det inte alls farligt.
Det är strålande väder, Lacrimae njuter. Veckan ser ut att bli ganska trevlig faktiskt. Massa kul att göra under veckan (bortsett från tandläkare...) och sedan kryssning till helgen. Lime/passionsdrinkar, dans och allmänt kul. Woohoo!

Underbara Stockholm

Det är faktiskt helt otroligt vad Stockholm är vackert. Lacrimae söndagspromenad blev en aningens längre än vad som från början var tänkt... S kom förbi och hon och Lacrimae gick först från Lacrimae mot stadshuset. Litet turistbilder:



Därpå gick färden genom gamla stan, och trots alla turister var det riktigt mysigt. Det blev ingen glass på något av de bra glasställena dock, eftersom S och Lacrimae kände sig mer sugna på en smörgås eller liknande och bestämde sig för att käka på söder. Däremot hittade Lacrimae ett fantastiskt vykort som hon ska skicka till David, och sen hittade hon det bästa av allt, älgen! Lacrimae är övertygad om att det är såhär älgarna som till och från huserar på hennes balkong ser ut:



Färden fortsatte genom Gamla stan, över till Sussen och sedan Mariatorget där lunch intogs på en bänk i solen. Sedan vidare till Skanstull och en avstickade med tunnelbana hem till S för att hon skulle hämta saker. Därpå tillbaka till Skanstull, promenad till Hornstull vid vattnet och Tanto, och sedan över Västerbron, genom Rålambshovsparken och tillbaka till Lacrimae. En ganska bra promenad med andra ord... Underbart, även om Lacrimae är rätt trött nu. Så det blir nog bara nudelsoppa til middag, Lacrimae orkar inte laga något för avancerat.

Lacrimae hittade en underbar dekal på en bil under promenadens gång som hon känner att hon måste dela med sig av. Så kul!




Det är sällan Lacrimae känner sig fullkomligt tillfreds med sig själv, men idag har varit en sådan dag. Återstår att se hur den fortlöper.

Det är vår!

Helt fantastiskt väder ute! Solen glittrar i vattnet och hade Lacrimae haft nåt bra att sitta på hade hon i detta nu skrivit från balkongen. Tyvärr har hon inte det, och det är litet kallt att sitta rakt på betong ännu... Lacrimae väntar på att kompisen S ska komma förbi, därefter blir det promenad och kanske en glass i solen. Alltid mysigt att promenera, och det blir än trevligare i sällskap av en nära vän.

Men däremot finns det personer i Lacrimaes omgivning som Lacrimae inte förstår sig på, bland annat en relativt ny bekantskap som verkade vara väldigt intressant. Tills personen ifråga förvandlas till ett egositiskt och krävande mähä som ska ha allt precis när det passar personen (vaddå ingen impulskontroll...) och utifrån egna önskningar... Ganska intressant på något sätt, men Lacrimae blev litet caught off guard, hon har varit ganska besparad från den typen av människor och är därmed litet naiv kanske. Oh well, det är bara att trycka på spola-knappen och be done with it. Lacrimae behöver inte puckon i sitt liv.

Det där med positivt tänkande

Lacrimae har försökt sig på det ikväll... Och det funkar ganska bra... Hon halvligger i sängen... Men ett glas rött i handen, världens bästa musik (Takida) i hörlurarna och samtal med människor som betyder mycket för henne (samt även nya bekantskaper såklart) över nätet. Visst, hon är inte ute som hon brukar på lördagarna, men det känns förbannat bra ändå. Det kommer bli utgång de två nästkommande helgerna hursomhelst, så det kan vara bra att spara på sin energi (och sina pengar).

Dessutom har Lacrimae lyckats hålla sin budget över förväntan denna månad, trots galna utgifter.... Det finns fördelar med att vara sjuk och inte vilja äta... ;) Sen att det kommer gå åt som fan nästa månad med tysklandsresa och allt, ja det är nästa månads bekymmer =).

Msn-konversation. OBS! XXX-rated, typ ;)

Lacrimae satt och pratade med kompisen M på msn. Då kläcker hon att hon tycker att det är bra att ingen kan läsa konversationerna... Och då Lacrimae är som hon är.... Håll tillgodo =) Men känsliga individer bör kanske avhålla sig från att läsa mer... Och glöm inte att detta bara är ett axplock ;)


Lacrimae säger: ge mig en snuskig mening. dave vill lära sig svenska, och jag har ingen fantasi
M säger: hmm
M säger: som han kan använda eller?
M säger: jag vill slicka din f***a :)
Lacrimae säger: ska kolla vad han vill ha för typ av mening
Lacrimae säger: oki, ge mig nån mer
Lacrimae säger: han vill ha flera
M säger: jag ska smeka dig våt
M säger: jag ska kyssa ner över magen och sen slicka dig..
Lacrimae säger: okej.. och önskemål också han vill kunna be om saker
M säger: jag vill att du leker med min hårda k*k...
Lacrimae säger: men jag tänker inte översätta dem för honom ;)
M säger: det här känns så normalt å skriva till dig :)
Lacrimae säger: haha

(nästa del av konversation handlar om Brolle, vem annars... ;))

M: följa med brolle ända in i det heligaste :) säger man ju inte nej till
Lacrimae säger: haha, nej
Lacrimae säger: men jag skulle föredra att han kom till mitt allra heligaste ;)
M säger: mm jag med :)
M säger: eller till mitt menar jag såklart :P
Lacrimae säger: vafan, vad missunsam du är ;)
M säger: mm ibland så måste man slåss för sina saker ;)
Lacrimae säger: haha, vi kan dela. du kan gå hand i hand med honom på reimerholme, och sen ligga sked med honom när jag är klar med honom ;)
M säger: det är tur att det ingen som läser vad vi skriver....
M säger: alltifrån snuskrepliker och till att dela partner :)
Lacrimae säger: jag ska lägga ut den här konversationen på min blogg...
M säger: haha gör det :)

Det lär väl fortsätta i den här andan... Men Lacrimaes tvivlar på att det kommer vara nåt att lägga upp, det brukar ju eskalera rätt bra...

Kvällen är räddad!

Körslaget... Lacrimae har fortfarande nåt för Brolle... Mums helt enkelt. Lacrimae är galen, absolut... Och låten de ska framföra... Den gillar Lacrimae faktiskt... Pinsamt, men det är väl bara att erkänna...

Ganska skönt att bara vara hemma i helgen helt enkelt.

Baby, aint it funny how you never ever learn to fall...

Snurr i skallen igen... Lacrimae har hamnat mitt bland alla negativa tankar igen...  Hon har en sån där extrem fuldag, vi vet när man bara vill krypa ner under ett täcke för att bespara omvärlden sig själv... När man inte förstår varför folk ringer och messar en, för egenligen vill de inte ha med en att göra alls... Och mitt i denna spiral har hon börjar fundera över vaför hennes relationer har gått åt helvete tidigare. När Lacrimae är rationell kan hon se att hon kanske inte är totalt hopplös, att det inte alltid berott på att Lacrimae är totalt åt helvete... Men idag lägger hon allt på sig själv... Om hon bara varit si eller så... Brytt sig med om a eller b eller visat x eller y mer... Suck.

Det är ganska intressant egentligen, det där med tankar... När man inser att man har fel i sitt tankesätt, men likförbannat känns de destruktiva tankarna djävligt äkta... Hur sorterar man då ut verklighet från förvriden fantasi?

Rött och vitt = rosa...

Okej. Nästa drag i Lacrimaes fantastiska hushållskunskaper. Lacrimae inser att hon kommer att få höra detta i tid och evighet, men det bjuder hon på.

Lacrimae skulle bara tvätta av det viktigaste idag. Så det är bara en 40-maskin, sett till antalet plagg. Lacrimae tänker att vafan, hon kan köra allt på en gång, för inget av de färgade plaggen är nya, och hon har dessutom blandat förr när hon tvättat just dessa plagg.. MEN. Ibland blir det tydligen galet i alla fall... För en röd mysmunkis som Lacrimae ägt i säkert fem år (och tvättat med vitt förr) tyckte att det skulle vara kul att färga av sig... Så nu har Lacrimae en hel del rosa strumpor och linnen och underkläder.  Det lustiga är att allt verkligen är jämt genomrosa... Det är faktiskt nästan så att Lacrimae funderar på om någon granne använt maskinen till att färga nåt innan... Det känns litet osannolikt att en gammal tröja ska börja släppa så mycket färg efter så lång tid... Menmen. Sen kan Lacrimae tillägga att hon glömde sätta på den andra maskinen... Och eftersom hon var en halvtimme sen att börja tvätta, så blir det litet tight med att få allt torrt.

Lacrimae i ett nötskal helt enkelt. Nån som behöver en hemmafru? ;)

Gröna fingrar? Nja...

Lacrimae är ju som bekant inte den bästa när det kommer till det där med växter... Hon har nu bott här i nästan två månader, och växterna hos Lacrimae har representerats av en en på balkongen... En en borde inte vara så himla svår att hålla vid liv, eller hur? Man kan tycka att det inte vore omöjligt i alla fall. Men nu är enen snart död, det har Lacrimae till slut noterat. Så frågan är vad den ska ersättas med. För det är klart man inte kan ge upp och sätta nån plastskit där, inte ännu i alla fall... Så nu måste Lacrimae hitta nåt som är ännu mer lätthanterligt.... Hur det nu ska gå till...

Förvirrade fredagsfunderingar

Efter att ha spenderat merparten av två dygn i sängen kan man säga att ganka många tankar passerat genom Lacrimaes huvud, som säkerligen inte skulle varit lika jobbiga om hon faktiskt varit sysselsatt med någonting viktigt. Lacrimae har börjar ifrågasätta vad det egentligen hon håller på med. Hon hittar någonting, inser att det inte var hennes grej och hoppar på nästa sak, bara för att upprepa det igen en kort stund senare... Det är väl kanske normalt i sig... Men det går så djävla fort hela tiden. Allt snurrar på i ett alltmer hysteriskt tempo och Lacrimae vet inte alls hur man bromsar sig själv. Så spinner det iväg tills Lacrimae varken vet in eller ut och till slut stället till med något helt vansinningt, bara för att det ska lugna ner sig en kort stund. Så har det alltid varit, men Lacrimae vill bryta det mönstret nu, det går inte att hålla på så här hela förbannade tiden.

Och på tal om att spinna iväg för fort... Lacrimae överväger att gå på en fika/date nästa vecka. Smart? Knappast. Nödvändigt? Lacrimae vet inte... Ibland kan hon sakna bekräftelsen man får när man involverar sig i dating. Samtidigt kan det ge precis motsatt effekt... Hur som är det inte läge att bestämma det nu, när Lacrimae inte mår så bra och snurrar iväg för mycket. Det är ett beslut som nog bäst fattas när man är frisk och den logiska tankeförmågan återvänt.

Fredagsvinet: Tierra de Luna




Helt okej vin enligt Lacrimae, kanske något för smakrikt dock. Men hon kan definitivt tänka sig att dricka det igen. Inte dyrt eller, runt 60-70 eller så vill Lacrimae minnas.

Det är riktigt kul att försöka sig på olika vinsorter tycker Lacrimae. Det är så lätt att fastna i mönster (inte bara när det gäller vin) och det är så svårt att komma ur dem. Så vinet är liksom bara ett litet steg på vägen. Sen ska det bli åka av på alla andra plan när Lacrimae kommer loss från vanemässiga bojor =)

Simultankapacitet... eller inte....

Det är inte helt enkelt. Lacrimae chattar på msn och gmail, skickar sms och skickar mess på Spray. Samtidigt. Och på olika språk...  Och hon hör inte direkt till kategorin som har lätt att hålla femtiotolv bollar i luften. Så, ni kan ju föreställa er antalet felskrivningar... Om hon är bra på det när hon pratar med två personer... Prova en sju-åtta konversationer... Galet =)

Årets första glass

Yes, Lacrimae föll till föga.. Det blev inte en någorlunda nyttig Solero som hon hade tänkt sig, utan en Magnum, nån ny med kanel och honung. Det var helt fantasktiskt att strosa S:t Eriksgatan fram i solen med en glass i handen, och den var faktiskt riktigt djälva god också. Tyvärr. Frågan är sen om det var glassen i sig som var god eller det faktum att Lacrimae äntligen fick i sig något med choklad igen...

Lacrimae har också passat på att dyka in på bolaget och handla ett par flaskor rött. Hon följer planen med att bara köpa nytt vin, och idag var Spanien på menyn, två viner därifrån. Betyg följer när Lacrimae provat dem.

Nu åter till filmstunden, Lacrimae kom aldrig till den punkten att hon tittade på episode III. Så det ska bli av nu är det tänkt.



Dagens outfit ;)

Lacrimae gillar att småläsa främmande människors bloggar. Bara klicka på måfå och hamna rakt i en okänd människas tankar. En reflektion Lacrimae gjort är att väldigt många har ett stående tema i form av dagens outfit, med seriösa bilder där personen ifråga försöker leka modell... Hur underhållande som helst, eftersom Lacrimae inbillar sig att det är gjort med glimten i ögat... Eller? Motsatsen skulle skrämma skiten ur Lacrimae så hon föredrar att leva i sin egen bubbla.

Men ämnet till ära tänkte Lacrimae beskriva sin egen mycket moderiktiga klädsel för dagen:

Ett par för stora jeans som är trasiga litet varstans och superslitna. Världens skönaste brallor enligt Lacrimae. Visst, hon är bara hemma och slappar idag, men hon ska ut en kort sväng sen och tänker inte bemöda sig med att byta. Detta har Lacrimae matchat med en grönvit munktröja. Man måste ära sitt lag anser Lacrimae. Dessutom är den skön. Problemet är bara att eftersom brallorna är för stora och tröjan inte så lång får man passa sig, det gäller att inte sträcka sig uppåt till exempel, om man inte vill visa hela magen. Så när Lacrimae går ut kommer nog tröjan bytas ut mot en något längre grå dito. För närvarande är Lacrimae barfota men kommer vid utgång att sätta på sig ett par mycket trendiga löparskor av märket Nike (gissa hur mycket pengar Lacrimae fick för att "råka" nämna ett märke sådär i förbifarten ;)). Detta kommer att toppas med en svart vårjacka från Maxmara och en lila halsduk från H&M.  Fan, Lacrimae kommer ju kunna lösa sina bolån inom kort om det fortsätter såhär ;)

Lacrimae ska nu försöka lokalisera sina solglasögon (Dior) och torka sitt hår (hårtork från Tony & Guy). Sen ska hon ta sin väska (Marc O'Polo) och sina nycklar. Fan, Lacrimae vet ju inte vem som tillverkat nycklarna... Men misströsta icke, det ska Lacrimae ta reda på. Hon kommer sedan ta sig ut för att avnjuta årets första glass på sin promenad vid Norr Mälarstrand. Lacrimae återkommer säkert med en rapport om vad det var för glass samt en recension av den ;)


Tröttsamt

Det börjar bli förbannat tröttsamt att vara sjuk tycker Lacrimae. Förvisso är det marginellt bättre med henne idag än det varit på ett par dagar, men i alla fall. Det vore skönt att få vara helt frisk.

Om Lacrimae orkar blir det en promenad i det underbara vårvädret senare. I övrigt ska Lacrimae hålla sig hemma under helgen, ingen utgång här. Är hon frisk imorgon så kanske hon kommer överväga att de matchen på mån pub på söndag.

Dags för blaskkaffe, bah.

Bajen var namnet, fotboll är vårt spel...

Vi vann!! Woohoo!

Tråkigt bara att Lacrimae inte kunde vara där. Och tråkigt att hon inte kunde följa allt som sas på radioneftersom hennes hjärna inte är den snabbaste i världen för närvarande...

Nu ska Lacrimae krypa ner i sängen med en bra bok. Läser för närvarande Evanovichs serie, är inne på bok sex precis, "hot six". Skitroliga böcker som inte kräver alltför mycket hjärnkapacitet. Har förvisso läst dem ett antal gånger vid det här laget, men de är lika bra varje gång.

Och Lacrimae tänker vara hemma imorgon. Det är dumt att chansa, och hon har fortfarande feber. Idiotiskt att gå och jobba en dag, bli värre, sen sänkt hela helgen och så eventuellt ny karens på det... Ibland tänker Lacrimae faktiskt till.

Språklektion

Okej, då David gnällt om att han inte begriper ett dugg av Lacrimaes blogg kommer nästa inlägg att vara anpassat för lata amerikaner som inte lärt sig svenska... ;) Grammatikfel och stavfel kan förekomma, feber är inte den bästa förutsättningen när man ska skriva något som inte är på ens modersmål...

Less than one hour 'til the game starts. Lacrimae's got it all planned. She's gonna turn off her phone, take the computer with her to bed and listen to the game while eating dinner. If it looks like we'll lose the game, Lacrimae will turn off the cell phone as well, as she knows she'll get taunting text messages from people supporting the other team. When it's all over, and we've won, (of course we'll win!) Lacrimae will send texts to them, making sure they won't be as happy as they  were about the fact that she'll be visiting them in two weeks ;)

Lacrimae just wishes the fever could go down a bit. She's getting tired of being sick and it's boring just to be at home. It's getting old. (she's been at it for what, a little more than a day or so..)

Ingen match

Okej. Lacrimae har insett att det inte finns en chans i helvete att hon skulle klara av att gå på matchen ikväll. Det innebär att hon inte varit frisk nog för att jobba idag. Så inget dåligt samvete just nu. Det är bara synd att det är Hbg vi spelar mot ikväll, för det hade varit roligare att skicka iväg retsamma sms eller ännu hellre mms till Hbg-folket från matchen... Oh well, Lacrimae får väl göra det från sängen där hon kommer att ligga och lyssna på webbradion. För att försöka komma i stämning, här är några bilder från debyt i måndags:





One down, one to go

Okej, Lacrimae har nu sett episode II. Dregel. Sen har väl fokus vandrat litet under tiden, inte lätt att fokusera på någonting i mer än fem minuter just nu. En stor kopp te, och sen ska nog nästa film kunna ses.

Det är litet svårt det där. När man är så snurrig som Lacrimae är nu är det svårt att egentligen göra något alls, och det är något Lacrimae har ytterst svårt att hantera, att göra ingenting. Det är svårt att koppla av just nu också. Detta i kombination med att inte kunna göra annat än att ligga däckad med datorn i knät... Inte bra.

Lyxproblem och snygga män på film

Lacrimaes kaffe tog slut imorse, och Lacrimae förbannade därmed hela den onda världen. Sen kom hon på att hennes morfar gett henne ett paket kaffe för nån månad sen (inslaget i blommigt papper, Lacrimae har en normal familj...). Lacrimae blir för en kort stund överlycklig, lokaliserar kaffet, sliter bort pappret.... Och bara stirrar.

Vem fan köper Euroshoppers kaffe?!

Snacka om besvikelse. Så nu får Lacrimae pimpla te i väntan på att hon ska må tillräckligt bra för att ta sig ut och handla. Så fort världen inte snurrar så mycket som den gör nu kanske. Lacrimae mamma erbjöd sig att komma över, och det hade förvisso inneburit kaffe och ipren/alvedon eller liknande, men Lacrimae har inte ork att träffa någon just nu.

För ont i halsen för att kunna sova. Lacrimae tror att hon ska glo litet på film, halvsugen på att se de nyare Star Wars-filmerna. I alla fall del två och tre. Nej, de är inte bra, men Lacrimae ska gifta sig med Hayden eller vad han nu heter när hon blir stor... Och den där scenen i del tre när han vänder sig om och hans ögon är gula...



Lacrimae ryser av välbehag... Nej, hon vet att hon inte är fullt frisk i huvudet.

Feberfantasier

Lacrimae har vaknat till och från hela natten, inte alls kul. Ringde iaf chefen för att meddela fortsatt sjukdom, och följande konversation utspelade sig:

Lacrimae: Jag tänkte bara säga att jag inte kommer idag, mår fortfarande skräp.
Chefen: Då ska du ta hand om dig och vila dig. Jag är inte här imorgon, så ring till XXX och meddela.
Lacrimae: Men jag kanske kommer imorgon! (Framkväkt med världens hesaste röst)
Chefen: SUCK. Eller så kommer du på måndag...

Tror inte Lacrimae är riktigt så bekäm över det där med att vara sjuk som hon skulle vilja vara. Eller att hon har så mycket sjukdomsinsikt som hon borde ha. Får väl se hur det blir imorgon...


Inatt har Lacrimae drömt fantastiska drömmar (utan tvekan igångkickade av febern). Men varje djävla gång har hon vaknat innan drömmen så att säga når sin kulmen... Blä

Kaffe och sen ska Lacrimae försöka sova litet mer.

Så typiskt

När man ligger i sängen och det man orkar är att typ slöläsa hemsidor alternativt småchatta litet med människor, då lägger naturligtvis uppkopplingen av. Lacrimae fick alltså låna nån grannes slöa lina i väntan på bättre tider och det var ju lagom frustrerande... Segt som fan.

Stor kopp te och sen sova igen. Lacrimae gillar faktiskt det där med att sova några timmar, slöa och sen sova ett par timmar igen. Det är faktiskt skönt att ha erkänt för sig själv att man är sjuk. Och Lacrimae har faktiskt inte dåligt samvete längre!

Ska det va så ska det va

Så verkar Lacrimaes kropp resonera, och ökar elakt på känslan av att inte må bra.... Så Lacrimae ligger nedkrupen under täcket och försöker koncentrera sig på svåra saker, som typ att läsa Aftonblaskan... Ungefär den nivån på förmågan just nu.

Dags för te och sen kanske mer sova. Lacrimae återkommer när hon kan formulera en vettig tanke. Det skulle dock säkert gå fortare om någon vänlig själ kom förbi Lacrimae med god soppa.

Och Lacrimae hör numera till gruppen som har ett Visa Gold... Ligger och väntar på ICA nära. Som om det skulle vara nåt att ha, ett kort med sjukt mycket kredit... Livsfarligt.

Kort i taket typ...

Lacrimae har precis kommit hem från jobbet. Gick tidigare på grund av att hon till slut insåg att det inte går att jobba när man mår som hon gör just nu. Så Lacrimae har därmed lämnat nollgruppen vad gäller sjukdagar. Hade galet dåligt samvete innan hon gick, till slut lyckades hennes arbetskamrater övertala henne att man får vara sjuk. Så med tunga steg gick hon till chefen för att meddela det förfärliga och förväntade sig ilskna blickar. Chefen tittade dock bara på Lacrimae och sa att det var bra att prova på det där med att vara sjuk också... Hon som alla andra kanske har märkt i vilket skick Lacrimae varit i den senaste en och en halv veckan...  Lacrimae funderar till och med faktiskt på om det inte är så att är så att ska hon stanna hemma också, om honär lika risig då...

Febrer, halsont som fan, illamående och yr... Och det jobbigaste är att det som känns värst av allt är det dåliga samvetet över att hon är sjuk. Kan någon tala om för Lacrimae hur man lättar på det?

Borde verkligen...

Förvisso hör Lacrimae till den kategori av människor som bestämt hävdar att det inte borde finnas borden och måsten... Men i just det här fallet får Lacrimae ge sig sjäv fel... Lacrimae borde verkligen gå och lägga sig. Nu. Så varför händer ingenting?

Null, nada, nothing. Lacrimae sitter med datorn i knät och försöker övertala sig själv, förgäves. Någon borde komma över och tvinga Lacrimae i säng.

(Och som ni ser, Lacrimae kom inte i säng i tid. Förvånande, inte sant?)

Dagens utmaning

Att komma i säng i tid. Är det över huvud taget möjligt för Lacrimae? Säg att 23 är en lagom tid. Då har hon en och en halv timme på sig litet drygt att duscha, tvätta håret, dricka en kopp te och slita sig från datorn och telefonen. Borde inte vara omöjligt, eller? Vadslagningen har öppnat, och om Lacrimae kommer vara i säng i tid ger det för närvarande tio gånger pengarna.





Det där med matlagning....

Okej, scenariot är som följer... Lacrimae är hungrig som fan. Kolla kyl och skåp. Det som finns hemma är typ pasta, en purjolök och (fortfarande) haloumi. För lat för att gå ut och handla, så det får bli bara litet pasta för att fylla magen. Äkta ungkarlslyan hos Lacrimae ikväll med andra ord. Nåväl, sagt och gjort, det ska väl inte vara så förbannat svårt, eller? Kanske inte om man inte är Lacrimae... Hon lyckades ikväll med konststycket att klanta sig ordentligt vid tre tillfällen.

Nej, Lacrimae tänker inte berätta vad hon gjort, det slutar alltid med att hon får höra det konstant. =)

Rädd

Det är sällan Lacrimae blir rädd för människor. Folk som gapar, skriker och hotar kan hon hantera hjälpligt bra för det mesta.

Idag träffade dock en person som skrämde henne väldigt mycket. Helt iskall, men samtidigt märktes det att han var på väg att explodera av raseri... En ganska paradoxal kombination som Lacrimae aldrig upplevt så starkt tidigare. Lacrimae kände sig otrygg långt efter att mötet var slut och är fortfarande påverkad av det. Förbannat obehagligt.

Sen är det alltid jobbigt att konfronteras med insikten av den egna sårbarheten. Kanske det som egentligen är det värsta?

Hes

Memo till Lacrimae från sig själv: Se till att inte boka in massa besök dagen efter match.... Lacrimaes röst kommer knappast hålla dagen ut som det ser ut just nu.

Annars har Lacrimae för en gångs skull inget att babbla om. Hon är mållös just nu, på alla sätt =)


Oh well. Dags för nästa möte...


Små men viktiga saker

Lacrimae gjorde en liten reflektion tidigare idag. Det är de där små, men uppriktiga kommentarerna som egentligen betyder någonting. Fina små saker som faktiskt gör Lacrimae riktigt glad. That does the trick. Lacrimae är förvisso inte så bra på att hantera det ännu, men hon jobbar på det. Och hon ska försöka bli bättre på att återgälda, hon lovar.

Skit också!

Förbannade djävla apbajs. Så kan man sammanfatta vad Lacrimae känner just nu. Straff på övertid, så förbannat djävla onödigt!!! Såg under matchen dessutom inte ut som straff, men Lacrimae får väl ge sig... En spark i arslet ockå till de idioter i motsatt klack som kastade in saker på spelarna. En spark där det för betydligt mer ont till idioterna i den egna klacken som fick för sig att skjuta raketer mot innertaket på södra mellan. INTE OKEJ!

Dessutom har Lacrimae konstaterat att hon inte kommer åka Infernot något mer... Som det ser ut idag i alla fall. Hon känner sig helt enkel för gammal. Medelåldern har nämligen droppat, och med det antalet hjärnceller. Förmågan att konversera uteslutande genom svordomar och könsord har de dock förfinat till perfektion.

Lacrimae undrar också litet över framförallt en ramsa bajen kör... Förvisso mest fjortonåriga killar vars närmaste sexuella upplevelse har varit med Jenna via dator, men tillräckligt många medelålders gaphalsar för att Lacrimae ska bli orolig... När man står och vrålar "vi ska våldta era horor.." hur är man då funtad egentligen?

Hade tänkt slänga in några bilder från matchen, men den dumma mobilen vill sig inte riktigt, så det får vara tills Lacrima är på bättre humör.



23,7 %

Det är hur mycket man kan styra en situation enligt Lacrimaes terapeut... Antingen kan man se det som en bra grej, att man kan kontrollera rätt mycket. Eller så ser man det som att man inte har kontroll alls över 76,3% av det som sker. Eller så gör man som Lacrimae, och frågar sig varfan man hittar källorna på ovanstående uttalande. (Nej, Lacrimae tror inte att terapeuten var helt allvarlig...)

Nu till viktigare saker... Det är snart dags för match! Lacrimae ska bara slänga i sig litet soppa och knäckebröd. Sen blir det till att dra på sig den grönvita stassen och backa upp världens bästa lag tillsammans med alla andra söderbröder.




Heaven's on fire

Det är nog så det kommer att kännas ikväll... Det är alltid något speciellt med att gå på derbyn. Litet mer. Känslan är otrolig, tycker Lacrimae. Hon hade varit mer taggad om hon varit helt frisk, men det ska nog gå bra med gapandet och stojandet ändå.

Lacrimae är inte direkt på humör för att jobba idag, men måndagar är aldrig roliga så det är bara att bita ihop... Sen har det fortsatt droppa in hjälp-sms från höger och vänster, Lacrimae är verkligen amatöspsylolog för halva sin bekantskaptkrets just nu... Visst är det trevligt att folk söker stöd hos Lacrimae, men samtidigt känns det väldig mycket som att en blind leder en blind i detta fall... Lacrimae förstår egentligen inte varför folk vänder sig till henne i dessa frågor, det är ju inte som att Lacrimae har världens bästa historik... =)

Oh well. Dags för mer jobb och sen fotboll. Får väl se om Lacrimae kommer att dyka upp med litet matchbilder senare ikväll.

Energifördelning

Lacrimae har spenderat en betydande del av sin tid framför datorn... Massa läsande på olika forum och femtiotolv blogginlägg per dag, vilket inte direkt är vanligt för att vara Lacrimae. Vissa skulle kanske hävda att hon lägger energi som egentligen skulle lagts på viktigare saker på detta för att inte bli galen... Vem vet.

Nu ska Lacrimae fixa sina naglar... Det är faktiskt förbannat oattraktivt med ovårdade naglar tycker Lacrimae, oavsett om de sitter på en tjej eller kille. Sen ska det nog bli mysstund med någon film, kan vara trevligt.

Och Lacrimae ska försöka göra detta till dagens sista inlägg... Vem vill slå vad huruvida hon lyckas eller ej? ;)

It's just getting worse...

Okej. Om Lacrimaes tankar fortsätter i nuvarande riktning kommer det gå helt åt helvete. Först Brolle. Nu Batman... Skulle det fortsätta såhär så är ett säkert. Lacrimae tänker då gå ut och köpa sig en jättepåse med choklad... Att gå på avsockring har uppenbarligen ställt till det ordentligt i Lacrimae, för såhär illa brukar det inte vara... Och det var faktiskt inte såå himla länge sen hon fick nåt...

Så, vid första romantiska tanke om Spökplumpen kommer Lacrimae rusa iväg upp till närmaste godisaffär och shoppa loss...

Ibland måste man inse att det är dags att ge upp...

Lacrimae har verkligen försökt se filmen. I flera omgångar... Men det går bara inte... Så. Det är bara att lägga ner och inse att den här filmen var inget för Lacrimae. Den är säkert jättebra. Men man ska inte plåga sig med sånt man inte vill göra... Det är liksom någonting man gör tillräckligt annars. När man dessutom inte ens kan välja att pausa ett tag. Så Lacrimae lägger ner projektet för tillfället. Kanske nån annan gång, vem vet.

Söderbröder glöder!

Just när Lacrimae börjat känna sig riktigt förbannad över att dagen verkar bli ett husmorsrally, slår det henne:

Imorgon är det derby!!!



Så, för att ära detta, här är ett par bilder från senaste derbyt mot AIK, (september 2007 om Lacrimae inte missminner sig) och till skillnad från detta derby så ska vi vinna imorgon!



                         





Vardagsplågor

Vem fan kom på att man måste lämna hemmet för att tvätta och ta sig hela den långa vägen till tvättstugan? Lacrimae vill ha en hemmafru. Omedelbart. Dessutom måste hon gå och handla sen, om hon inte vill spendera ännu mer tid med att trassla ut håret.

Kan man få hemtjänst på grund av lathet?

Fortsatt snurr

Fast nu snurrar hela skivan, inte bara en låt. På högsta nivå, för att dränka ljuden från grannen snett under. Förvisso är han skitsnygg, men måste han borra såhär tidigt?!


What have I become,
I'm always on the run
Chasing demons will I fail again?
Watch me come undone,
I'm helpless on my own
I'm a time-bomb baby ready to explode

(Nej, det är inte just den låten som represtenterar Lacrimae bäst just nu. Nu vet ni i alla fall vilken skiva det är. Eller borde veta i alla fall)

Nej, kanske dags för frukost nu.

Återspegling

Lacrimae tenderar att lyssna på musik som återspeglar hennes humör och tankar... Just nu snurrar en Takidalåt på repeat i iTunes-listan. Kan någon smart människa gissa vilken? ;)

Vaken... nja

Fy fan. Lacrimae vaknade för nån timme sen och kan bara inte somna om, trots huvudvärk och halsont samt extrem trötthet... Lagom kul...

Ska väl försöka komma upp ur sängen, fixa kaffe och möta dagen... Men Lacrimae är litet rädd för att dra bort gardinerna... Det som är mysigt på natten är inte nödvändigtvis mysigt på morgonen... Det låter nämligen som att det regnar.

Det där med horoskop...

Enligt spray är Lacrimaes horoskop för morgondagen (eller egentligen idag) följande: "En plötslig inkomst ger humöret ett lyft. Tro på dina egna idéer, även om de kan vara för stora eller för diffusa. Förr eller senare får du ordning på dem."

Och vad ska ske för att Lacrimae ska få en plötslig inkomst imorgon... Råna en bank? ;).. Och att tro på Lacrimaes idéer... Brukar inte vara så förbannat smart alla gånger... Lacrimae tenderar att ställa till det ganska duktigt för sig.. Förr eller senare.. Är det lagom till pensionsåldern, eller?

För övrigt måste Lacrimae tillstå att hon älskar Brolles version av "heaven", hur pinsamt det än är...

Regn

Det är något oerhört rogivande med regn. Lacrimae får alltid lust att sätta sig på balkongen när det regnar. Tyvärr är det inte en inglasad balkong hemma hos Lacrimae, så därför låter hon bli. Det är hur som helst väldigt trevligt att öppna balkongdörren, lyssna på bra musik, sippa på ett glas rött och låtsas som att måndagen är ljusår från idag.

Den första kärleken

Allt var så mycket enklare förr kom Lacrimae på när hon nyss diskuterade saken med M. Lacrimae kom att tänka på första gången hon frågade chans på en kille. Han hette Micke och Lacrimae fick väl i trean eller fyran eller så. Hon ringde för att fråga chans... Ingen var hemma, så Lacrimae gjorde det smartaste av allt... Hon lämnade ett meddelande med en fråga chans-förfrågan. Han ringde faktiskt tillbaka och sa ja, och de var tillsammans en vecka eller så innan Lacrimae gjorde slut... Allt var lättare då, som sagt.

Lacrimae har spenderat den senaste timmen med att snacka skit med M per telefon och även reggat sig på spray... Har hon aldrig gjort förr, men det kanske kan vara ett sätt att lära känna intressanta människor... Lacrimae gillar att lära känna nytt folk.

Farligt farligt....

Lacrimae har spenderat en del av kvällen med att skicka mindre rumsrena meddelanden... Fuck it... Det är inte helt hälsosamt och det får Lacrimae att vilja leta upp gamla flings på hitta.se... Och det är förbannat livsfarligt... Att göra något dylikt skulle sluta med kris och katastrof, det inser till och med Lacrimae... Så det är en förbannad tur att hon inte minns vad de heter i efternamn... Annars hade hon antagligen verkligen gjort det... Som sagt. Fuck it!



Tv-underhållning med ögongodis och skåningar

Hmm... Lacrimae glor på singalong... Snygg man och skånetjej som sjöng "dunka mig gul och blå"... De fantasier som det sätter igång i skallen på Lacrimae ska vi tala tyst om... ;)

Dessutom är Lacrimaes dator ond och elak idag. Ingenting vill sig riktigt med den. Ibland kan Lacrimae sakna att ha någon i sitt liv som man kunde ringa kräva "laga!" av... Men sen kommer Lacrimae på att han hade sönder betydligt mer än han lagade, och då känns det bättre igen.

Fan, det här går inte längre

När Lacrimae börjar tycka män i reklamfilmer är det riktigt illa. Lacrimae behöver definitivt låsas in någonstans, för det här blir vara värre och värre och värre...

Dregel...

Okej. Lacrimae behöver en man. Verkligen. Hon sitter ju och glor på körslaget... Eftersom Brolle är med och Lacrimae råkar tycka han ser mumsig ut. Löjlig? Ja, definitivt... Help!

The Barber of Siberia

Lacrimae fick låna en film av en jobbkompis för några veckor sen... Och den verkar ligga snäppet över den nivå som Lacrimae efterfrågar på de filmer hon ser för närvarande (dåliga amerikanska komedier)... Så det har helt enkelt inte blivit av. Men ikväll ska Lacrimae försöka få till det, för hon bör lämna tillbaka filmen under nästa vecka, då hennes jobbkompis går på föräldraledighet på fredag.

Någon som vill komma över med ett par kinderägg till Lacrimae och glo på film?

Upphittat: Goodie Bag

Lacrimae har, som de flesta tjejer, en goodie bag. Den har nu varit spårlöst försvunnen ett par veckor och Lacrimae har letat överallt, slitit sitt hår och inte fattat någonting... Den är inte direkt mikroskopisk, så det var något av ett mysterium... Lacrimae hade nästan gett upp, börjat kolla upp nytt som ska införskaffas (den hade behövt updateras hur som helst) när TADA... Idag hittar Lacrimae sin saknade vän. Så nu är Lacrimae lycklig igen.

Saturday night i feel the air is getting hot... ;)

15-20 minuter

är vad det tar för Lacrimae att gå hem från centralen (om man väljer den mysigaste, men inte snabbaste vägen). Det känns helt överkomligt och Lacrimae ska försöka att vara mindre lat och gå när hon ska till city i fortsättningen. Sen är det väl också så att det var en halv evighet sen hon gick på stan, men man tjänar ganska bra med pengar på att inte utsätta sig själv för frestelser.

Och på tal om frestelser, Lacrimae föll till föga och tog en liten bit av mormors hemgjorda kaka... Så varför släpper inte det galna godisbegäret? Om det fortsätter såhär kommer Lacrimae aldrig kunna gå ut med pengar på sig, för då kommer det att gå åt helvete...

Plikter

Ibland vill Lacrimae att någon bara ska ta tag i henne och skälla ut henne för att hon inte sköter om sig tillräckligt bra. Hon är alldeles för bra på att ställa upp för andra även när det går ut över henne själv. Idag hade det bästa varit för Lacrmae att ligga i sängen, dricka te och kurera sig. Men icke. Istället ska hon träffa la familia, för det var ju så länge sen hon var hos mormor och morfar... Eller?

Men okej, Lacrimae får göra det bästa av situationen, le och vara glad. Man får åtminstone alltid med sig massa mat från mormor, så Lacrimae kommer inte behöva laga... Det gäller att försöka fokusera på det positiva.

Glassplitter överallt

Soundtrack -- Billy Idol - Rebel Yell

Vilket sätt att avrunda en fredagskväll på... Lacrimae satt i godan ro och gjorde ett test på okcupid när en av kuddarna i sängen föll ner på golvet via nattduksbordet, och krasch.... Lacrimae visste inte att ett så litet glas kunde spridas över en så stor yta... Det är liksom för sent för att dra fram dammsugaren, och merparten av glassplittret har hamnat just där Lacrimae sätter ner fötterna när hon ska ur sängen... Hon har försökt få undan så mycket som möjligt, men som alla vet har glasbitar en tendens att inte synas alltför bra. Lacrimae tror dock att hon kommer att hitta dem imorgon bitti, och att det kommer vara en smärtfylld upptäckt... Bah.

Lacrimae ska nu gå och lägga sig, hur fan kan det varje kväll bli så att hon är vaken mycket längre än planerat? Här behövs mer självdiciplin, så enkelt är det. För övrigt kan Lacrmae meddela att hon enligt okcupid är 66% slut, 68% deviant och vore hon en B&J-glass skulle det vara cherry garcia. Intresseklubben antecknar förstår Lacrimae.

Dagens citat: "Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep."


Hoppar på Schulmantåget...

Lacrimae har precis läst en kompis blogg, där han har lagt upp sina senaste fem sms från in- och utkorgen i bästa Schulmananda... Och med en uppmaning till andra att göra detsamma. So here goes, med nyast först:



Inkorgen:
Från M.E: Fick precis mess från XXX, hmmm

Från F: Lacimae* ... Du ska veta att jag också ställer upp för dig i alla väder och hoppas att jag nån gång kan ge dig goda råd... Puss min vän

Från M.E: Nu har jag hämtat ut biljetterna, det är numrerade platser på södra, jag hoppas det blir bra. Kram

Från M.H: Mmm pratade högt också så jag blev ofokuserad, sorry :). Trevlig helg! Kramar

Från M.E: mm ungefär lika smart som du... :) Ja nog är man löjligt allt, men vi e grymma :)

Från F: Du svarar inte... Du kan inte älska mig...




Skickat:
Till M.E: Tycker du inte att det räcker med tre ohälsosamma relationer till män? ;)

Till F: Jag vet det goding =). Hoppas att allt löser sig till det bästa för dig, du är värd det. Pusspuss

Till M.H: Haha, vilken supertönt som satt bredvid dig... Hade svårt att hålla mig för skratt :D. Men såna saker gör ens dag :)

Till J: Ska du med på måndag? Kram

Till M.E: Haha, vadå, nu fattar jag inte vad du menar ;). O ja, jag tror vi är det... Vi kommer va glada över att vi levde om 50 år iaf ;)


Fredagens vin: Mozaika

Lacrimae har bestämt sig för att prova nya viner istället för att hela tiden köra de gamla invanda. Lacrimae väljer alltid vin efter hur flaskan ser ut (hon är verkligen fantastisk på det där med vin...) och idag inhandlades ett vin som heter Mozaika... Lacrimae köper sällan så billiga viner (49:- eller så) men gillade flaskan och chansade, Var ett helt okej vin för så litet pengar, men kanske något surt... Lacrimae är osäker på om hon kommer att köpa det igen.

Hittills ikväll har Lacrimae sett en film. 27 dresses.... Den kan Lacrimae absolut inte rekommendera någon annan än en självplågare alternativt en galet giftaslysten person med tron på det lyckliga slutet.

Och varför i helvete släpper inte det förbannade chokladsuget?!

Happy endings are just stories that haven't finished yet

Världens bästa replik, och tyvärr sann, utifrån Lacrimaes erfarenhet.

Det verkar som massa människor i Lacrimaes omgivning har galna relationsproblem just nu. Par som man aldrig trodde ens bråkade, och så får man veta hur det egentligen ligger till... Helt vansinningt. Lacrimae är tacksam över att vara singel om det är så här det är. Det är så mycket lättare att gå då, och Lacrimae vet hur långt man kan gå för att försöka lappa och laga och bibehålla illusionen av det perfekta paret för omvärlden. Hur mycket man förtränger det egna behovet, sorgen, frustrationen och smärtan för att alla andra tror att allt är perfekt. Och sen, när bubblan spricker, när folk får veta sanningen, börjar nästa svårighet. Omgivningens förakt eller ömkande. Lacrimae förtjänade varken eller, för hon är inte mer än människa, men hon är absolut inget offer.

Det gör skitont i Lacrimae när hennes vänner har det svårt. Hon må vara relationsrubbad, med sina vänner älskar hon högt och rent. Ibland kan Lacrimae vilja känna mer än vad hon i nuläget är kapabel till för en man, men om man tänker rätt på det, är det verkligen värt det?

Mästerkocken är i farten igen...

Okej. Om man ska göra en tomatsallad brukar vissa ingredienser vara bra att ha... Tomater till exempel. Vilken tur att Lacrimae inte köpte sådana när hon var i affären och då bestämde sig för att göra just en tomatsallad. Det blir ju en betydligt större utmaning att göra en tomatsallad utan tomater...

Suck, ibland blir Lacrimae litet väl trött på sig själv.

Man är egentligen bra vansinnig

Hemma, helt djävla färdig. Hela världen snurrar runt och Lacrime kan knappt formulera treordsmeningar... Hur i helvete kan man vara så förbannat dum att man jobbar trots att man är sjuk? Okej om man är småförkyld, men Lacrimae har haft feber i nivån ligga i sängen och bli servad av mannen (om det funnits någon sån iaf). Och likförbannat stack hon till jobbet imorse. Förvisso var hon en halvtimma sen, eftersom det inte var det enklaste att komma upp imorse... Men förfan. Det måste bli bättring.

Febern har i alla fall släppt något, så Lacrimae ska laga litet mat snart och spendera kvällen med att kolla på film på datorn, hon har ett par som hon inte har sett ännu. Hon är med andra ord i alla fall tillräckligt smart för att inse att hon ska hålla sig hemma ikväll.

Det jobbiga är att hon för ovanlighetens skull är på kramigt humör. Måste vara febern. Så de människor som gillar att gosa med Lacrimae bör passa på, det är ju som sagt sällan hon är såhär ;)

Fundering: hur tänker vissa?

Lacrimae har litet svårt att förstå varför man väntar till fredag eftermiddag för att sen ringa och vara hysterisk över något man anser vara akut. Händer nästan ofelbart varje fredag... Man borde väl inse litet tidigare varåt det barkar, eller? Kan ju vara en strategi för att få igenom det man skall ha förstås, men det känns så dumt. Och folk blir förtvivlade över att inte få det de av någon anledning räknat som självklart. Gah, idag vill Lacrimae jobba på typ Coop och sitta och blippa varor. Lagom krångligt ;)

Friday morning fever...

Bah. Lacrimae blir rätt trött på sig själv. Hon sitter på jobbet, med feber och ont i halsen efter en natt då hon sovit typ fem timmar... Vafan är det för fel på henne? De flesta skulle nog i detta läge inse att det var läge för att stanna i sängen... Lacrimae kunde inte, tyckte hon för hon har en viktigt möte nio, och hon missade det förra.

Lacrimae skulle behöva någon som band fast henne i sängen när det blir så här eller nåt, för hon är uppenbarligen inte i stånd att ta hand om sig själv.

Kaffe. Sen mötemötemöte, möte hela förmiddagen....

Irriterande saker idag, three and counting

Lacrimae har ett par saker som varit störande idag (förvisso lyxproblem, men whatever...).

Förlust i fotbollen, kanske inte världens grej att sörja över, men likförbannat jobbigt och tråkigt. Galet godisbegär, hanterbart endast för att Lacrimae vet att 7-eleven runt hörnet är stängt för renovering, men jobbigt eftersom det antagligen inte kommer gå över till imorgon och Lacrimae verkligen inte behöver mer misslyckanden på den fronten just nu. Lacrimae behöver inte misslyckanden på någon front för närvarande, hon är duktig nog som det är med att slå ner på alla småfel hon gör. Så dessa två har fått Lacrimae på mindre bra humör, och hon trodde  att det skull vara nog för dagen (även om det brukar vara betydligt mer skit än såhär under Lacrimaes dagar). Hur som, Lacrimae hoppar in i duschen för att tvätta håret och inser efter att ha sköljt ur schampot att japp, på Lacrimaes inköpslista fanns visst balsam. Titt bland sakerna i duschen. Finns balsam? Nej. Kommer Lacrimae få spendera halva natten med att trassla ut håret innan hon kan sova? Japp, minst. (Lacrimae har sagt det förrut, men det tål att upprepas. Självfall: inte roligt.)

Så nu vet folk vad Lacrimae kommer att spendera den närmaste tiden med. Gardinstången ser ut att vara på väg att ramla ner för övrigt och Lacrimae räknar kallt med att ett sängben eller två kommer att gå av när hon går och lägger sig.

God natt. Typ.

Tänk att de inte har Marabou i vissa länder...

Nu när Lacrimae har bestämt sig för att bli någorlunda nyttig och gå mycket och äta rätt.... Då tänker hon inte på annat än choklad... Det är helt djävla vansinnigt, Lacrimae är nämligen inte ett särskilt stort fan av sötsaker egentligen. Det är förbannat sällan hon vill ha sånt... Och här sitter hon nu och kan inte sluta tänka på det... Galet... Lacrimae har väl inte fått något på alldeles för länge antar hon.

Så nu blir det till att tugga på ett fujiäpple. Gott förvisso, men inte i närheten av vad litet mörk choklad med hallonbitar skulle göra för Lacrimae... Som sagt. Galet.

Förlust, tråkigt... dum dator, tråkigare

Alltid tråkigt när det händer att man förlorar. Samtidigt så verkade vi inte spela direkt bra, om man ska tro radions gubbs. Svårt att avgöra liksom... Och det blev inte direkt lättare av att Lacrimae var tvungen att starta om datorn var femte minut på grund av att något inte riktigt vill sig... Bah.

Imorgon är det äntligen fredag. Och den här helgen ska Lacrimae försöka hålla på att hon bara ska vara hemma under helgen. Får se hur bra det kommer att gå.

Lagen om alltings maximala djävlighet...

Lacrimae har haft sin uppkoppling över en månad... Inte minsta lilla trassel...

Tills nu!

Datorfan tappar connecten hela djävla tiden... Och hur kul är det när man försöker lyssna på fotboll... Djävla skit.

Snart, snart, snart...

Hemma precis efter en promenad från t-banan. Lacrimae har ju bestämt sig för att hon ska gå till och från Hornstull varje morgon för att få litet motion. Imorse (och alla morgnar än så länge förvisso...) har det inte blivit av. Idag kunde Lacrimae i alla fall skylla på F... Men varje eftermiddag har hon faktiskt knatat. Litet duktigt i alla fall...

Och väl hemma dyker den numera obligatoriska frågan upp, vad ska Lacrimae äta till middag? Hon har förvisso en lista över mat hon ska äta, men suget är inte så himla stort efter någonting just nu... Så det lär väl blir Lacrimaestandard, bulgursallad med blandade grönsaker...

En timme kvar till matchen, gissa vem som kommer sitta limmad vid webradion?!

Fan, får inte glömma att skaffa biljett till derbyt... Kan någon påminna Lacrimae imorgon?

Lunchtrötta tankar

Tröttheten börjar komma ikapp Lacrimae nu. Först upp tidigt, sen morgonmöte och sen två intervjuer på det... Lacrimae är redan helt slut, och klockan är bara 12... Hur resten av dagen ska gå... Lacrimae bävar.

Det har varit väligt intressant att sitta med på dessa intervjuer, man lär sig oerhört mycket. Lacrimae har ju egentligen aldrig varit på någon riktig anställningsintervju, hon har liksom glidit in på de jobb hon har haft och har... Så nu har hon koll på vad man ska, och framförallt INTE ska göra, när det nån gång i framtiden kanske blir aktuellt...

Ikväll ska Lacrimae vara hemma med sig själv, så skönt och välbehövligt. Laga en mysig middag till sig själv och lyssna på fotbollen på radio, hon kommer definitivt inte orka pallra sig ut till någon pub för att se matchen...

Lacrimae känner sig litet nere idag, mycket tankar väcktes till liv under gårdagens middag med F. Det är lustigt hur mycket man förtränger och med vilken intensitet tankarna kommer tillbaka, även efter så lång tid... Hur djävla länge ska det behöva ta och hur mycket skada kan egentligen en person ställa till med... Det är förbannat läskigt när man tänker rätt på det.

Fy fan...

Klockan är typ halv sju och Lacrimae är bara inne på sin första kopp kaffe... Ni kan ju själva föreställa er... F däremot är oförskämt pigg, smuttar kaffe, försöker låta poetisk och kommer med porrfilmscitat. Detta blandat med sång... I vanliga fall skulle Lacrimae bli galen, men F får henne faktiskt på bra humör. Kan bero på att hon sovit bra inatt.  Det är faktiskt bättre att dela säng med en gaykille ur sovsynpunkt, brukar bli mer sömn då. =)

Frusen, nä vaddå?

Lacrimae har varit ute och luftat sig idag, promenad mellan jobbet och halvvägs hem tillsammans med kompisen S. Mycket trevligt var det, och som vanligt avhandlades allt mellan himmel och jord i sarkastiska former. Lacrimae älskar att spendera tid med S!

Väl hemma (och kall som fan, men om man får för sig att gå en halvmil i snöstorm får man skylla sig själv... (även om det "bara" var snöblandat duggregn)) kom Lacrimaes kompis F förbi och nu har middag intagits. När man äter för mycket blir man ju ganska trött, varför Lacrimae och F nu ligger i sängen och snackar skit. 

Ikväll får Lacrimae i alla fall sova med en man... Det var ju några veckor sen sist Lacrimae hade någon mer än sig själv i sängen. F är nämligen för lat för att pallra sig hem.

Taskig timing

Lacrimae har tänkt att gå hem idag från jobbet och hem. Hon ska möta kompisen S och sen knata hela vägen in till stan... Kan väl vara 1,5 mil eller så. Problemet är bara att vädret inte riktigt är på Lacrimaes sida... Det snöar nämligen som fan...  Men vad ska man göra.... Att lägga ner är inte att tänka på, ska det va så ska det va... Det är bara att bylsa på sig och börja knata. Frågan är väl bara vilken tid Lacrimae kommer lyckas komma hem... Det går inte så bra för Lacrimae att hitta en kväll när hon bara är hemma och inte gör ett dugg...

Vaddå patetisk?

Lacrimae är som sagt uttråkad ikväll... Förvisso hörsammade vissa av Lacrimaes vänner och bekanta nödropen på msn, men inte i tillräckligt hög utsträckning för att hon skulle rycka upp sig ur uttråkadträsket... Så vad gör hon? Jo. Hon läser Schulmanbrödernas sms-blogg. Är det lågt eller vad? Hade inte ens varit acceptabelt om hon uppskattat deras humor.

Så, alla Lacrimaes vänner, det är dags att ni rycker in, för framför er har ni uppenbarligen ett sjunkande skepp... ;)


Entertain me

Lacrimae har slängt i sig sin soppa (som för övrigt smakade helt okej men inte såg så himla aptitlig ut) och diskat. Hon har plockat undan litet och är nu allmänt uttråkad. Det brukar kunna bli så när Lacrimae börjar må bättre efter att ha varit under isen ett tag. Massa energi, och inget att släppa ut den på. För regnigt för en promenad. Och Lacrimaes telefoner är knäpptysta sedan nån timme tillbaka. Tråkigt tycker Lacrimae. Ingen som är vid datorn på msn heller. Att Lacrimae själv kan lyfta på rumpan, hämta en telefon och ringa nån verkar allmänt jobbigt just nu... Lacrimae är lat och i sängen, resa på sig verkar överskattat. Mycket enklare att gnälla här... ;)

Snillen spekulerar... matlagning

Lacrimae har nu ett bra tag diskuterat med en komis hur man lagar potatis- och purjolökssoppa... Hennes stående svar på Lacrimaes smarta frågor har varit "det beror på om det ska vara en eller två portioner" och detta oberoende av om Lacrimae frågat om mängd, koktid eller vilka kryddor man ska ha i. Herregud, om denna konversation skulle läggas upp på nätet skulle Lacrimae bli LPT:ad inom kort... Tur för Lacrimaes blivande man (hahaha, till och med Lacrimae skrattar när hon ser vad hon skriver ;)) att Lacrimae är en sån mästerkock!

Man kan konstatera att det kanske är tur att semesterplanerna ändras... För om Lacrimae och hennes matlagningskompis ska iväg till Kebnekaise och då laga mat på gasolspis... Lacrimae bävar.

Gah

Lacrimae har varit och handlat mat för de kommande veckorna. Resultatet är förvisso att hon äntligen har mat i huset, och det fick hon till ett rimligt pris. Men det har också resulterat i två avbrutna naglar och ett tilltagande vansinne. Så ett litet tips till allmänheten: handla inte på Klippet precis efter arbetstid, det är helt djävla vansinnigt.

Lacrimae ska nu vara sådär huslig och laga soppa. Sen blir det väl till att plocka undan litet, slösurfa och ha allmänna feberfantasier.

Ibland undrar man över sig själv...

Lunch. Lacrimae sitter och hinkar i sig kaffe och snackar skit med F. Och spottar kaffe över halva honom... Han får skylla sig själv, man ska inte kittla Lacrimae när hon precis tagit en klunk kaffe.. Finns i alla fall strålande skämtfoton på honom nu i Lacrimaes telefon. Men hon fick lova att inte lägga upp dem... =(

Lacrimae har feber, även om det börjar lägga sig nu (Massa alvedon)... Några kolleger frågade Lacrimae varför hon inte går hem och bäddar ner sig... Och Lacrimae kommer på sig själv med att säga att hon har så mycket besök och så mycket att göra... Visst, man kanske inte ska gå hemvid minsta lilla grej, men Lacrimae är för mycket åt andra hållet... Duktig flicka-syndrom och för mycket ansvarskänsla är inte helt supergenomtänkt... Klar man måste ta ansvar, men ibland kanske man skulle försöka tänka litet på sig själv också?

Om Lacrimae mår såhär imorgon med kommer hon faktiskt att överväga att vara hemma, trots att det skulle innebära att hon spräcker nollan avseende sjukdagar i hennes arbetsliv hittills...

Too early...

Vem fan kom på att Lacrimae ska börja jobba mitt i natten?! Det är tidigt, det är kallt och Lacrimae är skittrött... Och så ska man lyckas få något jobb gjort också... Lacrimae har som tur var inget som direkt brinner, men däremot en massa besök. och idag är Lacrimae sjukt hes... Undrar vad det kan bero på...

Okej, det är bara att ta tjuren vid hornen... Jobbajobbajobbajobba...

It feels so good...

Den här kvällen blev helt enkelt superbra, Lacrimae har inte mått så bra på hom vet inte hur länge... =) Hon har fått upp värmen nu i alla fall, en skållhet dusch senare ser hon ut som en grispanda... (kokhett vatten, glömde ta bort sminket innan...)

Och det är match igen redan på tordag, och sen derby på måndag.... Det är så underbart att fotbollen kommit igång igen.

Lacrimae ska fira dagen med att för en gångs skull gå och lägga sig i tid.

Hammarby, hammarby, hammarby, hammarbyyy....

Ett litet axplock av kvällens bilder kanske gör folk glada? Om inte kan man blunda =)






Så underbart!

Krig, kärlek och mycket fotboll...

Ja herreud, den här matchen innehöll mycket....

En förbannat frusen Lacrimae (utomhus i över fyra timmar, smart att sätta på sig vårjackan just idag...)

Motion och sång (promenad från medis till söderstadion tillsammans med en hel hög andra gaphalsar... För att inte nämna allt gapande och hoppande under matchen...)

Kärlek eller vad man nu ska kalla det... Lacrimae blev i alla fall ordentligt taffsad på av en äldre herre... Han ville bjuda henne på sprit också... Men vafan, han var ganska harmlös och rätt charmig. Det fanns också en hel del ögongodis bland de grönvita männen. Mums säger Lacrimae.

Krig, Lacrimae fick sig en däng på kinden av en hammarbyare som blev litet väl vild när vi gjorde mål. Men han var så glad att det inte gör Lacrimae så mycket nu. Då var hon rätt förbannad, det gjorde ont... Sen var det en hel del knuffande och skit, men det får man liksom ta när man står i klacken

Bra spel, en bra inledning och ett bra slut med en sväng i mitten som var... Låt oss kalla det mindre bra...

Mindre bra spel, vafan hände ett tag? Såg ut som en fotbollsmatch mellan högstadieklasser...


Lacrimae har lärt sig ett par saker som hon ska försöka tänka på till nästa gång... Framförallt att det är tolvcentimetersklack som gäller nästa match.. Lacrimae är inte världens längsta, men det känns som att bajenkillarna som hamnar framför henne är det... Detta säger hon å andra sidan efter varje match... Och det kanske är lika bra att det aldrig blir av, inte så kul att stå och hoppa i stilettklackar...

Seg, segare, Lacrimaes dator

Lacrimae har lunch nu, och vilar sig därför från den plågsamma sysslan att vilja slå söner sin dator. Det är nämligen nåt galet med systemet, så programmet Lacrimae arbetar i tar ungefär 20 minuter på sig för varje sak som ska utföras... Man kan ju gissa hur mycket hon har fått gjort idag...

I alla fall så är nästa kryssning inbokad, blir med några vänner och kommer troligen bli skitkul... Det fanns förvisso inga middagsbufféplatser, men lunchbuffé funkar det med. Och det är alltid trevligt att leka i taxfreen.

Ikväll kommer det som sagt smälla, det ska bli så djävla kul med fotboll, det går inte att beskriva hur mycket Lacrimae längtat!

Dags för mer koffein, sen kommer Lacrimae antagligen utmana arbetskamraterna på sporten "kast med liten dator". Är man hälsocoach på jobbet är det bra att man håller arbetsgruppen sysselsatt med bra aktiviteter ;)

Summering av helgen

Lacrimae kan konstatera att helgen som vanlig bjudit på en hel del, även om denna varit lugnare än de flesta:

Positivt har varit att Lacrimae tagit sig tid att umgås med människor hon tycker om, inte varit ute och slarvat (och därmed inte gjort av med för mycket pengar heller) och promenerat mycket.

Negativt har varit att hon har druckit för mycket vin, babblat för mycket i telefon, (fan för nästa räkning, Lacrimae får panik bara hon tänker på den) spenderat alldeles för mycket tid framför datorn, inte hört av sig till en hel del personer som hon lovat att höra av sig till, inte städat, och inte handlat mat. 

Ungefär så. Och trots att listan innehåller med negativt än positivt är det faktiskt en förbättring för att vara Lacrimae. När man är en person som Lacrimae, som tenderar att dra åt det för en själv negativa i varje vägskäl är varje liten bra sak av väldigt stor betydelse. Och det är framför allt det Lacrimae måste lära sig att se. 

Nu ska Lacrimae så sakteliga ta och göra sig i ordning för sängen. Det regnar massor ute, så Lacrimae överväger faktiskt att sova med öppet fönster. Dels är det så skönt när det är svalt i rummet, (när man sover, dock inte när man ska upp) dels för att det är så himla skönt att lyssna till regnet när man ska sova. Det är verklig avkoppling. 



Fotboll! -- Mañana, mañana, mañana!

Imorgon smäller det! Det är Bajen-Sundsvall och det kommer att bli så himla kul! Det är för det mesta en så otroligt fantastisk stämning på våra hemmamatcher... Sågerna, trycket, känslan... Lacrimae längtar verkligen verkligen efter morgondagen!

Att gå sträckan medborgarplatsen-söderstadion är också en känsla för sig... Det går inte att beskriva för den icke insatta... Det är som en nystart på en kärlekshistoria... För den som vill veta hur det känns föreslår Lacrimae att man dyker på vid medis omkring 18 imorgon!

Det går så förbannat fort med helg...

Det är redan söndagskväll... Lacrimae har nyligen kommit hem från en tripp till modern, (hon gick faktiskt hela vägen dit, vafan har hänt?!) och har insett att imorgon är det måndag igen. Som det brukar bli för det mesta efter söndag... Och jobbsugen är inte direkt vad Lacrimae skulle klassa sig själv som just nu...

Lacrimae mår illa. För att ignorera detta faktum har hon försökt dra igång konversationer med typ varenda djävel på MSN, men de flesta verkar verkligen inte vara vid datorn just nu... Som tur var finns dock en kompis med ordentliga kärleksproblem som pratas med Lacrimae, så hon kan fokusera på annat. Bra det...



Problem för latmaskar

Lacrimae är hungrig. Det kan bero på att Lacrimae inte varit världens bästa på att se till att ha mat hemma. Resultatet är att det finns knäckebröd, tartex och haloumiost typ. Inte världens bästa utbud. Alltså har Lacrimae ätit två knäckemackor idag. Därav hungern. 

Ett par kilometer bort finns det färdiglagad mat, men det involverar att Lacrimae ska dra på sig kläder, fixa håret och släpa sig ur hemmet. Och det känns som ganska mycket jobb just nu, Lacrimae är skittrött och skitlat. Problemet är dock också att det inte finns någon mjölk hemma... Och Lacrimae behöver mer kaffe. Omgående.

Dessutom har Lacrimae inte städat ännu.... The verdict is in, Lacrimae behöver en hemmafru.

Tips för den uttråkade

När Lacrimae är uttråkad eller bara vill komma undan tråkiga sysslor har hon en sida som aldrig slår fel, nämligen flashbacks forum. Oavsett vad man är sugen på att läsa kan man hitta det där. Finns gott om idioter att förfasa sig över och skratta åt, intressanta diskussioner och en massa skvaller. Lacrimaes favoritsysselsättningar samlade på ett ställe, helt enkelt. 

No fighting

Och så blir det inte något ultimate fighting hos S idag... Hon behövde fixa till lägenheten mer... Det har Lacrimae full förståelse för, eftersom hon också har massa saker hon behöver göra i hemmet. Det är bara det att hon aldrig får arslet ur vagnen och kommer igång. Oh well, det tittas på nästa helg istället. 

Lacrimae överväger att promenera över till sin mor ikväll och äta middag. Då slipper hon handla massor idag och inte heller behöver hon laga mat. Lacrimae brukar ju äta middag hos morshjärtat på måndagar, men imorgon är det ju fotboll... Så tanten blir nog glad om Lacrimae dyker upp... Frågan är bara om det är värt det...

Avkoppling... Nja

Många människor anser av någon outrgrundling anledning att det är avkopplande att städa och fixa... Lacrimae hör inte riktigt till den kategorin. Okej, det är något speciellt med lukten av nytvättade kläder, och det är jättetrevligt när det är rent och fint hemma, men att komma till den punkten... Inte riktigt lika mysigt...

Idag måste Lacrimae dessutom göra matlistor för de närmaste veckorna och sen gå och handla... Inte heller en favoritsysselsättning. 

Ibland gillar Lacrimae inte det där med att vara vuxen. 

Home at last

Ja, vad kan man säga... Det tar sin tid att gå från Kungsholmen till Enskede Gård. Men fan vad härligt det var! Lacrimae promenerade i vårsolen med Billy Idol alternerat med The Dandy Warhols som sällskap. Det var fantastiskt underbart och Lacrimae njöt hela vägen... Exakt hur långt det är mellan henne och M vet inte Lacrimae, men det tog litet mindre än två timmar att gå. Sen slank Lacrimae in i nån affär på vägen, saktade ner när hon pratade i telefon och så vidare, så visst kan man gå sträckan på mindre tid...

Det var tacos och vin hemma hos M tillsammans med M och J, mycket trevligt. Lacrimae kollade på körslaget också, hon måste erkänna att hon är litet svag för Brolle, framförallt när han gjort sig av med sin hemska lugg... Lacrimae tror att det har att göra med hans sångröst, män med den typen av mörk röst får Lacrimae att smälta totalt... Att hon sen inte gillar hans musik är en annan sak.

Snacket gick en del kring den kommande tysklandresan, om man bara får tag på en bil som är tillräckligt stor... Men Lacrimae hoppas hon kommer slippa köra då, hon gillar egentligen inte att köra något större än en Polo..

Hur som, Lacrimae valde att göra det till en tidig kväll, hon har varit trött hela dan, och promenaden gjorde inte det bättre på den fronten, även om det blev en skönare trötthet. Väldigt skönt att vara hemma, nu väntar slösurfande och sen förhoppningsvis en relativt tidig sänggång...

The challenge

Lacrimae har aldrig direkt varit bra på det där med att gå ut lungt när hon gör något.. Hon har ju bestämt sig för att det ska bli massa promenerande i framtiden... Och ikväll har planerna ändrats, det blir middag hos en kompis istället för utgång, rätt skönt med tanke på att Lacrimae är så bakis... Hur som, eftersom Lacrimae inte kommit iväg på en promenad än, kom hon på den eminenta idén att promenera till sin komis... Som råkar bo på andra sidan stan typ.. Närförort söder om stan... Så det kommer bli en sjudjävla promenad och Lacrimae kommer väl att somna när hon väl kommit fram... Men samtidigt kan det bli ganska trevligt, om vädret bara håller i sig ett par timmar till...

Lacrimae pratar just nu med en gammal gymnasiekompis hon inte hört av på jättelänge. Det är så härligt att det kan gå så lång tid, och sen flyter samtalet på som om det bara var någon dag sen man hördes... Lacimae älskar sådana människor. Mer sånt till folket.

Nu ska det bli lunch innan löparskorna ska på för ett par timmars promenad genom Stockholm. Underbart.

Att bli av med sina aggressioner

Imorgon ska Lacrimae titta på det bästa som finns när man vill bli av med egna aggressioner, hon ska tillsammans med en kompis glo på ultimate fighting... Det ska bli så kul tycker Lacrimae. Det är synd att de flesta av Lacrimaes tjejkompisar inte riktigt uppskattar den typen av underhållning, men man kan ju inte tvinga folk. Och tjejen som Lacrimae ska kolla med imorgon väger upp genom att vara helt galen i det. Kul kommer det i alla fall att bli tror Lacrimae. 

Nu ska Lacrimae försöka göra verklighet av sin plan att gå runt Kungsholmen litet. Får se om det går bättre idag.

Aldrig mer...

Fy fan... Lacrimae är galet galet galet bakfull... Det känns som det står en liten, liten, liten gubbe i Lacrimaes skalle och bankar med en enorm hammare. Blä. För mycket vin är livsfarligt... Det var en mycket trevligt kväll dock. God mat, gott vin, massa prat och singstar-ylande av högsta kvalitet... Med följd att Lacrimae inte bara är bakfull, hon är hes också..

En kompis vill fika med Lacrimae, och det hade varit trevligt. Fint väder verkar det ju vara, Lacrimae har inte våg möta dagen än, utan ser bara att det är ljust bakom gardinen. Hur som. Ikväll ska Lacrimae träffa folk igen, så det känns som en bra idé med litet egentid på förmiddagen idag. Den ska spenderas i sängen, så skönt.

Full och glad, kexchoklad...

Och inte slå litet sugen heller... Fan också... Lacrimae har kommit hem. Full som en kastrull... Och är sugen som fan efter litet mysiga aktiviteter... Ett par sms i den stilen gör det liksom inte direkt bättre... Lacrimae kanske inte ska be om sånt hon för gärna vill ha liksom...

Men samtidigt, Det är så det är att leva som singel. Ibland får man precis det man vill ha, ibland går det bara inte. Life's a bitch today, though. I alla fall när messen slutar ramla in och man fortfarande är sugen...  Det finns ett fåtal sätt att lösa det på. Och idag tänker Lacrimae välja det mest okomplicerade...  Om det egentligen ät det bästa kan Lacrimae fundera på när hon är nykter igen.:)

Förtydligande

Eftersom Fredde undrar... AB = Anonyma Bloggare... ( Men anledning av Lacrimaes datorbehov nuförtiden...) Se tidigare inlägg =)

Och var är alla sms Lacrimae brukar få fredagskvällar? Massa vänner brukar ju höra av sig för att fråga vad som händer... Men ikväll är det helt djävla dött... Är det något fel på Lacrimaes telefon?)

Dansa!

Fyllans lagar...

Lacrimae ska bli nykterist när hon blir stor... Fylla är nämligen lika med kåthet nuförtiden. Och det behöver Lacrimae knappast... I alla fall inte när hon inte har något fling nearby. Eller så får Lacrimae ta och få arslet ur vagnen och införskaffa fler flings...

Poängen är att Lacrimae snart har en halv älg på balkongen, och det är djävligt jobbigt. Som tur var har hon raderat alla gamla misstag ur telefonboken, och som tur är kommer hon inte ihåg vad de heter, så de kan inte letas upp på hitta.se. Alltid något... Nu ska Lacrimae dansa vidare...

(Tänk var man kan hamna om man ska kolla upp något annat på nätet... Lacrimae behöver verkligen AB. Nu!!!

Tjejkväll

Lacrimae har precis landat hos en kompis. Tjejerna sitter och väljer i en meny och Lacrimae har kort placerat sig framför datorn. På sista tiden har bloggberoendet blivit ganska illa, så Lacrimae planerar ett medlemskap i Anonyma Bloggare...

Ikväll blir det galet mycket rödvin, massa snacka skit och väldigt trevligt rent allmänt tror Lacrimae... Men hon ska ändå försöka se till att kvällen inte blir alldeles för sen... (Vilket betyder att Lacrimae inte ska ut och dansa eller röja ikväll, iaf är det planen just nu, men det brukar ju kunna ändras allteftersom alkoholhalten i kroppen ökar)

Alright, dags för vin och thaimat =)

Den trygga punkten i kaoset

Lacrimae blir förundrad varje gång hon inser vilken fantastisk arbetsgrupp hon jobbar i. Tempot är galet, gruppen är jättestor, och ändå finns det en sammanhållning, en "familjekänsla" Lacrimae inte stött på på någon annan arbetsplats. Lacrimae älskar sin arbetsgrupp!

Ikväll ska Lacrimae hem till en kompis, det blir vin, småsnack och singstarsjungande. Ska bli mysigt, men Lacrimae hade hoppats på att hinna hem mellan jobb och middag. Å andra sidan, om Lacrimae kommer hem kommer hon nog lägga sig i sängen en stund, och sen är det bara kört... Lacrimae måste lära sig det där med sömn.

Nu är det lunchdags, vilket är bra, Lacrimae är hungrig.

Fickpakering av svindyr bil. I för liten lucka...

Lacrimae har studerat en fickparkering från balkongen... Det var en underhållande syn. Bilen i fråga, en sån där liten sport-BMW som Bond hade i nån film skulle bestämt in i en för liten lucka... Till och med Lacrimae, som inte kan fickparkera en cykel (och dessutom är optimist när det gäller hur mycket utrymme man behöver för att fickparkera) insåg att luckan ifråga var för liten. Det sket dock ägaren av BMW:n högaktningsfullt i. Resultatet: Han dunkade in i Volvon bakom ett par gånger, den framför någon gång, och står nu rumpa mot nos med Volvon. Och den ägaren kommer bli överlycklig imorgon...

Lacrimae fick i alla fall bra med underhållning...

Konstiga saker som gör en på bra humör

Lacrimae småglor som sagt på tv... Och helt plötsligt dyker Dogge upp med sitt förbannade "cykeln på köpet". Och Lacrimae skrattar. Så tårarna rinner. Ibland behövs så förbannat litet och det är djälvligt skönt...

Lacrimae hade egentligen planerat en galet lugn helg, men som vanligt går allt inte enligt planerna.... För helt plötsligt ska Lacrimae på middag och singstar-kväll hos en kompis imorgon, och lördag blir det visst utgång. Hur fan kan det bli såhär varje helg?

På priolistan står numera att skaffa litet självbevarelsedrift. Och i detta ligger det att ha en del lugna helger. Och det snart...

Och på tal om fotboll...

image4


Det är bara fyra dagar kvar till hemmapremiären! Ni kan ju gissa vem som kommer att stå i klacken och vråla som en tok!




         Just idag är jag stark
         Just idag mår jag bra
         Jag förs framåt av kraftiga vindar
         Just idag är jag stark
         Just idag mår jag bra
         Jag har tron på mig själv på min sida          

         

         Jag har väntat så länge på just den här dan
         Och det är skönt att den äntligen kommer
         Väntat så länge på just den här dan
         Den ger lust när den kommer          

         

         Jag ser måsarnas flykt
         Jag ser solglittrets dans
         Jag ser framåt mot härliga tider
         Jag ser kvinnornas steg
         Jag ser ögonens glans
         Jag har tron på mig själv på min sida          

         

         Jag har väntat så länge på just den här dan
         Och det är skönt att den äntligen kommer
         Väntat så länge på just den här dan
         Den ger lust när den kommer          

         

         Jag hör skrattande barn
         Jag hör slussarnas brus
         Jag hör till de få som kan leva
         Jag hör inre musik
         Jag hör vindarnas sus
         Jag har tron på mig själv på min sida          

         

         Jag har väntat så länge på just den här dan
         Och det är skönt att den äntligen kommer
         Väntat så länge på just den här dan
         Den ger lust när den kommer



Otippad kombination

Lacrimae har ätit en bulgursallad och druckit ett glas rött framför tv:n. Inget ovanligt i sig... Med förvånande är vad som visas, nämligen hocky. Timrå-HV71... Vem hade satsat pengar på det? Inte Lacrimae i alla fall. Inte för att hon fattar alltför mycket av det som pågår, hon är betydligt mycket mer fotbollstjej, men det kan vara kul att göra nåt nytt. Lacrimae önskar bara att hon hade någon här som kunde förklara alla konstigheter för henne... Det går liksom litet för fort för att hänga med på allt när man inte är så insatt...

Det som är en stor besvikelse hittils är bristen på slagsmål. Lacrimae wants some blood ;)

25 minuter

Det är vad det tar för Lacrimae att gå hem från Hornstull. Var helt underbart. Lacrimae stod en stund på Västerbron och bara tog in hur fantastiskt vackert Stockholm är. Planen är nu att gå varje morgon och kväll...

Man kan faktiskt se litet av bron från Lacrimaes balkong:




Ganska okej utsikt, eller hur :)

När illusioner dör

De flesta människor har en föreställning om någonting bakåt i tiden, ofta minns man hur hemskt eller fantastiskt någonting var. Lacrimae hade en illusion om de tillfälliga förbindelser hon hade med Mr Krull. Hon hade för sig att han var fantastiskt snygg och mystisk och att han, trots otillgängligheten (eller kanske på grund av den) var helt underbar på sitt eget vrickade sätt...

Det är bara att konstatera att i morgonljuset, på tunnelbanan, så är verkligheten något annorlunda. Lacrimae slängde sig på tunnelbanan imorse, damp ner på en plats  och insåg sen att Mr K satt rakt mitt emot henne en sådär fem meter bort. Utan att någon satt i vägen och skymde sikten. Och han var inte alls så snygg som hon minns honom. Han såg ganska sliten och nedgången ut, i alla fall i förhållande till Lacrimaes bilder i huvudet... Så, det utvecklades till en kvart lång resa där leken ignorera varandra var på tapeten. Lacrimae vet att han såg Lacrimae. Och Lacrimae vet att han vet att Lacrimae såg honom. Likförbannat gömmer man sig bakom sitt exemplar av en gratistidning och låtsas som att det regnar... Det är ganska lustigt egentligen, och rätt tragiskt. Lacrimae har en del fantastiska minnen med den människan, (förvisso nattaktivitetsminnen, men de är likförbannat bra) och att kontakten avbröts berodde inte på något bråk eller liknanade, och ändå kan man inte typ nicka och le mot varandra, erkänna varandras existens... Lacrimae gjorde ju själv ingenting, och det är faktiskt något hon ångrar nu. Men gjort är gjort, och på sätt och vis är det skönt att veta att det som fanns en gång är stendött, eftersom Lacrimae i svaga ögonblick vissa sena lördagsnätter fått för sig att hon skall höra av sig... 

Sen finns ju möjligheten att de tankarna kommer tillbaka, när minnet av idag har bleknat något. Det är ju liksom det som är det fina med minnen, de ändras allteftersom tiden går. På gott och på ont...

Undrens tid är inte förbi

Lacrimae har nämligen inte bara lagat gourmetmat idag, hon har sytt! Vadfan hände, undrar säkert allmänheten, och ett antal överväger säkerligen att kontakta psykakuten för att få Lacrimae i tryggt förvar, långt från livsfarliga hemmafrusysslor. Lacrimae vet inte säkert, men hon antar att den helt galna arbetsdagen har haft en viss inverkan på Lacrimae. När inget förvånar en längre, hur galet det än är, kanske det är hälsosamt att göra totalt oväntade, men inte ohälsosamma saker...

Lacrimae har fått en galen idé. Lacrimaes mentor fyller 50 om ett par veckor, och hon går alltid och drar i Lacrimaes tröjor (för att de sitter på trekvart eller har för mycket urringning) och klagar på att Lacrimae ser ut som en slacker. Så. I födelsedagsprestent ska Lacrimae ge henne en dag med en välklädd Lacrimae. Det ska slås på stort, det blir kjol och högklackat. För er som inte jobbar med Lacrimae får ni väl muta någon av Lacrimaes arbetskamrater att ta en bild, för det lär bli sista gången på mycket länge Lacrimae drar på sig dylik mundering.

Husmanskost... Typ

Idag är Lacrimae huslig. Allt är ju å andra sidan relativt, och de flesta skulle kanske inte hålla med... Lacrimaes definition av huslighet är idag att göra hemlagat potatismos. Ingen big deal för de flesta människor kanske, men vi pratar om en människa som ringer en person på andra sidan jordklotet för att fråga hur länge ett ägg ska koka, (ingen annan var hemma, vad ska man göra?) en människa som inte har vett nog att ta bort locket innan hon drar på gasspisen och sen frågar sig varför det luktar gas och vattnet aldrig kokar... Då är hemmalagat potatismos förbannat stort. Och då gör det inte så mycket att vegobullarna är halvfabrikat. Att Lacrimae inte hunnit inhandla en visp än är av smärre betydelse... Det kommer att ordna sig...

Så vad är problemet?

Lacrimae är trött. Borde gå och sova, men kommer uppenbarligen inte så långt. Kan någon förklara varför det ska vara så förbannat svårt?

I huvudet på Lacrimae

Soundtrack: Eva Cassidy -- Fields Of Gold

Just nu snurrar det på ganska bra i skallen på Lacrimae... Om man skulle visualisera hennes tankar skulle det antagligen se ut som ett kalejdoskop... Fast inte lika vackert och troligen betydligt mer huvudvärksframkallande. Ibland hamnar Lacrimae i lägen som hon inte alls kan snurra ut ur. Och för första gången på mycket länge kände sig Lacrimae ännu mer förvirrad efter måndagstimmen med psykologen... Oftast brukar psykologen kunna trassla ut och hitta kärnan i whatever det nu är som ställer till det. Och när man har kärnan kan man jobba bort problemet. Men inte nu.

Att Lacrimae är såhär kan ju bero på att Lacrimae egentligen inte har hunnit sova ikapp än... Även om helgen var förhållandevis lugn (om man jämför med vanligt Lacrimaetempo i alla fall) så har sömnen inte varit den bästa, men what's new?

Idag var Lacrimae som sagt på jobbet en elva timmar. Skrev som en galning på en sak hela dan, ögon och fingrar i princip blödde... Sen hem, laga mat och försöka koppla av. Yeah right. För av någon anledning känner folk på sig när Lacrimae har ett behov av att vara helt själv.  Det har ramlat in mess och samtal halva kvällen... De flesta har ignorerats, men vissa personer har Lacrimae ändå tyckt att det varit okej att babbla med. Den uppmärksamme kanske här påpekar att det bara är att stänga av telefonerna, men det är ju inte riktigt så enkelt... Lacrimae får nämligen totalpanik om mobilen är avstängd. Bra kombination. 

And she's back

Dumma dumma blogg.se tycker Lacrimae. Här har hon haft en hel helg där hon har haft viktiga saker att göra, och så resulterar det i att hon inte kan blogga istället... resultatet är att det i alla fall är väldigt rent hemma hos Lacrimae... I söndags var Lacrimae nämligen tvungen att skriva hemtenta, och vi vet ju alla vad som händer då... Japp, fram med en gammal tandborste för att skura alla ytor som aldrig syns, typ...

Lacrimae har precis kommit hem från en riktigt djävlig arbetsdag, nu ska hon försöka slänga i sig litet mat, ta en dusch, och sen är kanske Lacrimae människa nog att skriva mer. Men fan vet, så trött som Lacrimae är finns risken att hon drunknar i duschen... Så är Lacrimae inte tillbaka med ett inlägg inom ett par dagar kan ni börja fila på ett vackert tal till hennes minne. Glöm inte att nämna hur fantastisk och underbart underhållande hon var, Lacrimae kommer se er från ovan (eller snarare nedan då...) ;)

RSS 2.0