Hel(vit)e

Vitvaror. Hurra. Kylen börjar lägga av, alltså måste jag snart köpa en ny. Inget problem i sig. Men. När kylen jag har inte är av standarddjup, DÅ blir det problem, eftersom jag inte får in en av standarddjup utan att borra hål i en vägg. Och helt plötsligt har den enkla lilla grejen köpa kyl utvecklat sig till ett renoveringsprojekt. Det är svårt att i ord beskriva den oerhörda glädjen jag känner. Dessutom börjar jag tvivla på om den loftlösningen jag vill bygga verkligen kommer att fungera, har liksom inte mer än 2,80 i takhöjd, tror jag. Suck.

Jaja, håller kylen ett litet tag till hinner jag få tag på hantverkare utan att stressa ihjäl mig, så jag kan få en offert på allt som ska göras på samma gång. Bra att veta hur ruinerad man blir, liksom...

Dags att packa klart, sen är det sängdags. Imorgon blir det Helsingborg igen, ska bli så skönt att komma bort ett tag, även om det bara är för helgen. Sen ska jag jobba en vecka till, innan det äntligen äntligen äntligen är dags för semester.

Och imorgon ska jag försöka vara på jobbet innan halv tio. Dessa sömnproblem börjar verkligen ställa till det för mig.

Absolut Pride



Är den inte helt underbar? Jag har numera två sådana stående i mitt barskåp. Den ena räknas kanske inte, för den ska F få, men i alla fall.

Och för övrigt kanske jag skulle sluta köpa på mig alla limited edition-flaskor... Dels vill man ju inte öppna dem för att de är så fina, dels är jag inte direkt snabb på att använda upp vodka... Menmen, mitt barskåp är inte illa alls, trots att det saknas både whiskey och rödvin där (fattar du hinten F? ;))

I helgen är det till att åka iväg, och F ska invardera min lägenhet. Undrar vad jag kommer ha för sprit kvar när jag kommer hem? Vis av skadan borde jag kanske dumpa barskåpet hos nån granne...

Föga förvånande

Väntar på att tvätten ska torka och hänger alltså litet framför datorn. Slösurfar och dyker på ett test på expressen som handlar om huruvida man är redo att skaffa barn eller inte. Blir någon förvånad när jag meddelar att jag enligt expressen (och resten av den fria världen antagligen) inte är det? Trodde inte det heller.

9 dagar

Nedräkningen fortsätter. Efter idag är det bara nio arbetsdagar kvar till semester. Känns nästan överkomligt nära nu, med tanke på att jag jobbar 4,5 dagar den här veckan.

Gårdagen var bland det skönaste och slöaste jag varit med om på länge. Jag gick mellan balkongen och sängen hela dan, gjorde minsta möjliga vad gäller att laga mat, och njöt ganska duktigt av att göra nada. Var helt slut, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på helgens eskapader. Det är verkligen superkul att gå ut med F, och de andra i sällskapen är också trevliga. Gäller dock att hålla sig på mattan med utgång framöver, denna lön ska ju klara bröllop med resa och sen semestern på Åland, utöver allt annat som är inplanerat. Men det kommer att gå bra, är jag övertygad om.
(Och som svar på tal, jag vet inte var tredjepersonsformen försvann, det bara blev så att jag upphörde med den. Fan vet)

Stockholm by night




Ibland slutar kvällar inte riktigt som man tänkt sig. Hade till exempel inte planerat att sitta med fötterna i vattnet i Rålis klockan halv fyra på morgonen och prata med F. Hade inte planerat att vi tidigare på kvällen skulle sitta med nya bekantskaper på diverse engelska pubar för att sen hamna på gästlistan på ett överklasshak och sen hinka champagne där... Livet tar en på intressanta turer ibland

Och stunden i Rålis, med solen som började gå upp, Stockholm när det är som vackrast framför sig, (även om bilden är suddig) plaskandes med fötterna tillsammans med någon som betyder oändligt mycket för en. Det är helt obetalbart.

Å fy fan

Så fruktansvärt bakfull så det finns inte. Tequilarace är big nono i framtiden. Var en trevlig kväll dock... Karaoke och sen Patricia, hem för sent.

Det finns en regel att om man är på Patricia så måste man hångla med någon innan man går därifrån (typ). Tur dock att alla inblandade parter ser det som en lite kul grej, med tanke på att det var F jag kysste =D... Herregud så det kan gå när man är full.

Imorse blev jag väckt för tidigt av F, som kom förbi och väckte mig. Sen kaffe på en uteservering, promenad till Söder och nu en sen lunch. Ikväll blir det en sovstund, sen middag i Rålis med F. Men ingen sprit. Känns det som just nu, i alla fall...

Fredagstrött

Tanken igår var att jag bara skulle hem och vila efter jobbet. Hoppar av tunnelbanan vid Hornstull, och vem sitter på en bänk där om inte F. Han släpar med mig på en fika/öl tillsammans med hans kompis S... Det som bara skulle bli en öl slutade med att F hängde med och drack vin hemma hos mig sen. Och det sköna var att jag faktiskt kunde prata med honom om sånt som är jobbigt just nu. Minns inte när jag senast grät inför någon annan, skrämmande men uppfriskande.

Det är uttröttande dock, så imorse vaknade jag tio i åtta. Lagom bra när man börjar åtta, eller hur? På jobbet vid nio och är galet trött. Ska försöka hem och vila litet efter jobbet, det blir utgång med karaoke och dans halva natten sen. Kommer nog bli hur kul som helst.


Naiv

Japp, det är jag, kan man konstatera. I alla fall när det kommer till att lita på människor. Ventlierade litet med en kollega i fredags, nya rutiner som jag tycker är rätt kassa. Detta är en kollega jag alltid respekterat och till viss del beundrat. Men... När det sen visar sig att hon går och pratar med högsta chefen, och citerar mig, men bara delvis, blir jag inte helt överlycklig... Resultatet är nämligen att när man rycker ett par ord ur en mening, får man det att låta som att jag sagt något jag verkligen inte sagt, och får mig att framstå som en arrogant skitstövel. Förnekar inte att jag kan vara det til och från, men inte i det här fallet. Och givetvis gick chefen på semester i fredags, så jag hann aldrig få förklara vad det var jag sa.. Suck. Men man lär sig ju vilka man kan lita på i alla fall.

Sömn, kanske inte så överskattat

Sömntrassel har varit en del av min vardag de senaste åren. Har provat det mesta, från receptfria saker, promenader, varm mjölk osv till rätt starka piller. Ingenting har egentligen hjälpt. När jag pluggade kunde jag sova ikapp missad sömn rätt lätt genom att inte gå upp tidigt, men när man ska vara på jobbet åtta går inte det riktigt... Hur som, senaste månaden har det blivit värre igen, efter att ha varit under någorlunda kontroll en tid. Och nu är det inte bara det att det tar tid att somna... När jag hade katten hos mig väckte den mig nätterna igenom, och jag har fortsatt att vakna även nu när den är hemma hos sig igen. Så, inte nog med att det tar femhundra år att somna, nu får jag inte sova sammanhängande den tid jag faktiskt sover. Efter ett par veckor såhär kan jag konstatera att det är fruktansvärt jobbigt. Påsar under ögonen (okej, minsta problemet förvisso) lättirriterad som fan, svårt att koncentera mig. Nu börjar det verkligen märkas helt enkelt. 

Förr levde jag litet efter att sömn bara är ett dåligt substitut för koffein, men nu är jag inte lika säker. Och jag har framför allt upptäckt hur viktigt det är med sammanhängande sömn, även om man inte sover tillräckligt många timmar. Frågan är bara hur länge man orkar? 

Fjorton dagar...

Nedräkningen till semester fortsätter... Fjorton arbetsdagar kvar... Suck. Känns som en evighet. Men det lär väl gå på något sätt.

Fick åka bil till jobbet idag, riktigt skönt. S kom igår kväll på att hon skulle sova hos sin pojkvän, som råkar bo fem minuters promenad från mig, och att hennes bil stod parkerad precis mellan oss. Sen konstaterade vi att vi jobbar åt samma håll. Så, gå hemifrån typ en kvart senare än man ska, och ändå på jobbet tidigare än man brukar. Det positiva med att jobba när alla andra har semester är i alla fall att det inte är några köer...

Ikväll blir det middag hos mamsy, och så ska vi planera en kortare resa någonstans. Mitt bud ligger på S:t Petersburg eller Venedig, mamsy vill till Amsterdam. Vi får väl se var det slutar.

Semester för själen

Japp, semestern med S är bestämd, äntligen. Från att vandra i bergen, till att gå pilgrimsleden, till att vandra i Bulgarien, till att resa runt i Kroatien... Alternativen vi planerat har inte direkt varit få. Men nu, när det är bestämt, känns allting superbra. Och slutreslutatet är något otippat, det blir fem dagar på Åland.... Fyra dagar av att göra ingenting förrutom att promenera och bada typ, och en dag i Mariehamn på hotell. Känns så skönt att jag knappt kan uttrycka det i ord. Att bara få vara ett tag, inte ha några måsten eller borden, det slår det mesta just nu. En flashig resa känns inte alls nödvändig, att se och uppleva i hundratio skulle ge noll. Att bo i en stuga på en pytteliten ö mitt ute i ingenstans på Åland däremot, det känns som att ha vunnit högsta vinsten. Fridfullt, underbart och så fruktansvärt välbehövligt!

Everything changes but remains the same

Just nu känns livet litet som att vada i sirap. Trots att saker och ting verkar ändras, så finns det inte mycket som faktiskt gör det. Det som mest skulle behöva vara annorlunda, det är de sakerna som inte rör sig ur fläcken. Och när man vaknar upp och inser att det man trodde att man hade förändrat står på precis samma fläck som för en månad, ett halvår, ett år, fem år sen, då blir det en aningens jobbigt...

När man med ett brak inser att man är tillbaka i gamla vanor man trodde att man äntligen lyckats bryta, att man inte alls har kommit någonstans i arbetet med sig själv, fan, då är det riktigt tungt. Och varför kan man då inte bara lyfta på luren, ringa en kompis och skrika på hjälp? När man märker att man bara inte kan hantera en situation på egen hand. Det är ytterligare en svaghet. Känns som de bara radas upp på band just nu. S kommer över ikväll, men jag tvivlar på att jag kommer kunna prata med henne, inte så som jag skulle behöva.

Och ja, för övrigt var kryssningen kul, jag gjorde av med alldeles för mycket pengar men har nu massa bra produkter jag behöver och cigg för en evighet framåt.

Inte möjligt

Trodde inte att det var möjligt att vara såhär trött... Hela kroppen skriker efter vila och det känns som att jag ska gråta vilken sekund som helst, bara för att jag är så trött. Trodde inte det var möjligt att vara såhär dum heller, för det är inte sömn som står på schemat, det är hem till en kompis som gäller. Oh well, det är bara att bryta ihop och gå vidare.

Varför förvånad?

För en gångs skull kommer tanten ut för at äta lunch med mig där jag arbetar. Sist det hände, ja det är väl 1,5 år sen... Så. Förklarade för henne att hon måste vara här kvart i tolv, jag har jour från kvart i ett och jag vill inte behöva kasta i mig maten. Absolut, självklart, hon kommer att vara i tid. Ringer henne tjugo minuter innan vi ska ses för att se hur långt hon kommit. Då har hon inte gått hemifrån än, och det tar ca 40 minuter att ta sig hit från henne.

Är det jag som är egoistisk för att jag önskar att den enda gången hon tar sig hit på en halv evighet, så kan hon se till att komma i tid? Jag har uttryckligen sagt att jag inte har hur mycket tid som helst på mig för detta, kan liksom inte skita i jouren...

Men samtidigt, varför är jag förvånad? Det brukar vara såhär när det inte handlar om något som är viktigt för henne. Visst, jag kan förstå utifrån vissa aspekter, men inte alla. Och framför allt inte alltid. Suck.

Fotbollsmatch med en fanatiker, en neutral och en som vill ha oavgjort...

Igår skulle jag bara hem efter jobbet, planen var att lägga sig i sängen och bara dö, typ. Ett samtal från J ändrade på det, hon ville ut och käka. Smart att slå två flugor i en smäll, tänkte Lacrimae och ringde Hbg-M som befinner sig i stan för tillfället (tills han ska till NY imorgon, men det tänker man inte på, det gör en bara bitter och avundsjuk ;)) och det blev en trevlig middag på en uteservering med J, Hbg-M och hans kompis D.

Efter middagen avvek J, för man kan ju inte missa allsång på skansen, eller hur? Suck. Vi övriga gick hem till D för att se matchen som Hbg-M bara inte kunde vara utan. Ganska kul att se någon som är mer fanatisk än en själv när det kommer till fotboll... Han blev helt röd och febrig nästan.. D å sin sida var mer neutral, han håller inte på något allsvenskt lag. Och så jag då, som ville ha oavgjort, för att inte Helsingborg skulle gå om oss i tabellen. Tur att det fanns en del alkohol som kunde hjälpa till att hålla ställningarna...

Behöver jag säga att jag inte direkt var i toppform på jobbet idag?

Morgonragg

Okej, veckans tips. Försök inte ragga upp mig på gatan innan klockan åtta en måndagmorgon. Dels fungerar det inte, dels gör det inte mycket för morgonhumöret, framförallt inte om man inte begriper ett trevligt (nåja, ett klockan-är-tjugo-över-sju-och-det-är-mångdagsmorgontrevligt) avvisande. Allvarligt talat. Vem får för sig att man glatt vill inleda ett samtal och boka en date när man knappt är vaken och inte fått i sig morgonkaffe? Jag fattar inte.

En tribut till F

F är in the house, i badrummet just nu för att vara exakt. Vi har ätit lunch/middag, börjat dricka vin och lyssnar på massa bra musik som vi förknippar med olika bra saker i livet. Det är så skönt och befriande att umgås med F. Han är en av de få som aldig aldrig dömer mig för det sätt jag väljer att leva mitt liv, en av de få som inte hela tiden tjatar på mig att det är dags att stadga sig och som ser att ett par snoriga barn och ett förfallet radhus i förorten inte nödvändigtvis är höjden av lycka.

Helt uppriktigt, just nu är det mycket på grund av honom jag är någorlunda hel idag. Han plockade upp mig när det brakade loss som värst och han har egentligen aldrig försvunnit sedan dess. De flesta ser nog honom som en ganska ytlig människa, men inget kunde vara mer fel (även om han själv gärna vill att andra ska tro det). Kort sagt, F bär mig när det brakar loss ordentligt och han ser till att jag inte kan vara ledsen en längre tid. Det är en männska som alltid ser igenom ens försvar, men inte pressar en på det när han ser att det är för jobbigt.

Jag skulle kunna skriva i timmar om hur bra han är, men det finns liksom inte anledning till det, när han är här. Så, mer vin, mer sång, och underbara ögonblick för resten av våra liv, eller hur?

Love you

Otroligt

Hela elva timmars sömn inatt.. Minns inte när jag senast sov mer än åtta på en helg, max sex på en vardag... Åh, det var helt underbart. Utvilad för en gångs skull. Så skönt.

Idag blir en segardag, tvätta litet, plocka undan litet, och sen kommer F över på middag. Kommer bli trevligt med en lugn lördag, känns bara bra att inte gå ut. Tror jag kommer kunna hålla mig hemma hela helgen, faktiskt.

Pinsamt

Ska stänga av datorn och krypa, tog en sista koll på nätet och hamnade på något test på expressens hemsida. Någonting om kärleksballader. Kunde inte låta bli att göra testet, och vad händer? Tio rätt av tio möjliga... Och det är inte direkt den musiken jag lyssnar på. Vad säger det egentligen? Kanske är en smygsucker för kärleksballader? ;)

Eller inte.

Självkontroll

Det är en inte alltför ofta utövad förmåga i det här huset... Men ikväll minsann.... Trumvirvel... Jag sa att jag inte skulle gå ut, och det har jag hållit. Helt fantastiskt! Kanske inte en stor sak egentligen nej, men när det kommer till att vara hemma en helg  och mig... Så går det sällan bra. Det är alltid någon som ringer, något ställe som bara måste besökas just den dagen.. Så en hemmafredag. Underbart. Och i sällskap med ett glas rött, missen och ett par nya låtar av ett gammalt favoritband blir det faktiskt rätt svårslaget.

Nya sambon, bildbevis

Japp, här är hon, den söta lilla saken som flyttade in igår. Hon är verkligen världens underbaraste, och hur det ska gå att lämna tillbaka henne har jag ingen aning om. Men M kommer väl att kräva tillbaka henne...





Vi har det supemysigt, gosat halva eftermiddagen. Katter är verkligen det ultimata sällskapet. Hade det inte varit för att lägenheten är för liten för att ha katt på heltid, ja då skulle det nog bo en här hela tiden. Allergi är ju inte så farligt ändå, eller hur?

Fredagskänsla

Det är inte alltid bra med fredagar, i alla fall inte jobbmässigt sett. Idag är en dag när man lånar en kompis iPod, hittar en massa låtar att vara nostalgisk över och därmed sitter i lunchrummet och sjunger på dem. Idag är en dag när man hoppar runt i korridorerna och larvar sig. Idag är en dag när man skriver blogginlägg istället för att göra allt borde. Kort sagt, idag är en dag när man inte får särskilt mycket gjort. Men ibland får man ha sådana dagar, i alla fall när man i vanliga fall är sjukt effektiv på jobbet. Så det så.

Nä, det är dags att ta en sväng med svansjön förbi kollegorna. Det enda som är synd är att danspartner F har slutat, det är nästan litet löjligt att dans svansjön själv. Men bara nästan =D


Äntligen!

Böckerna har kommit! Beställde massa böcker för två veckor sen, och nu är de äntligen uthämtade. Dags att länga sig på sängen med Nemi och läsa med ett glas rött i handen. Kan det vara mer underbart? =)

Byta eller inte byta?

Fick ett sms nyss, F som tipsar om ett jobb där han nyligen börjat. Hans chef tyckte att han skulle fråga mig om jag var intresserad. Så vad är problemet? Intressant jobb i lugnare kommun med mindre att göra och bättre lön. Borde ju vara solklart, eller hur? Och det är här ångesten kickar in på allvar. För att bestämma mig för om jag vill ha det jobbet eller inte, måste jag först bestämma mig för om jag vill vara kvar i Stockholm eller inte. Suck. Känns som allting måste gå så snabbt just nu, och jag vill bara dra i nödbromsen och andas ut en kort stund. Bara en stund.

Just nu går det mesta i ett vansinnigt tempo. Och när man inte sover är inte det direkt det lättaste att hantera. Semester. Typ nu. Tack.

Så var det dags igen

Okej, kryssning bokad. Inte så mycket för att supa utan för att fylla på förrådet av cigg, parfym och smink. Kommer nog bli trevligt, kan man hoppas, om än inget som är genombegåvat att genomföra i slutet av lönen. Menmen, man kan äta hos mamsy de sista dagarna... =D

HIFiasko

Okej, det kanske är litet hårt.. Vi vann ju. MEN. Allvarligt talat, vad i helvete hände? Hur kan man bara tappa så mycket? Okej att man blir för säker på vinst, men att 4-1 blir 4-3 på typ en kvart... Mot Norrköping. Det ska bara inte hända.. Känns inte alls som man lämnade en match efter seger... Inte alls. Jättesynd.

Okej, nu är det färdiggnällt. Dags att dricka upp det te som finns kvar i koppen (persika och mango, mums) och sen krypa ner i sängen. Imorgon blir en helvetisk dag på jobbet (som vanligt) och sen ska F se till att förgylla aftonen med en visit. Kul!

24 arbetsdagar kvar till semester. Fyfan.

Fotboll!

Yes, ikväll är det äntligen dags igen. Första hemmamatchen efter em-uppehållet. Litet regn har väl aldrig hindrat någon och det kommer troligen bli helt fantastiskt underbart. Mot Norrköping bör vi verkligen kunna ta tre poäng, allt annat vore galet pinsamt.

Och på torsdag får man en sambo. Hon heter Maja och är liten, grå och alldeles underbar. Hon ska stanna en vecka, så det kommer med stor sannolikhet dyka upp massa fina bilder på henne. Kul att vara kattvakt. Litet dumt bara att man inte tål katter alltför bra...

Varför?

Soundtrack -- "Open my eyes" - The Rasmus

Hur djävla svårt ska det vara att sova? När man trasslat till sömnen så mycket att man vet att det kommer ta en halv evighet att somna, så är det klart att man inte vill gå och lägga sig. När det snurrar runt en massa obehagliga tankar i huvudet hela tiden, hur ska man då kunna hantera allting som ligger utanför ens kontroll?

Saknaden över att ha förlorat lugnet och den självklarheten över sig själv som finns där nere är så klart inte helt obetydlig. Men det står så mycket på spel, och jag är feg. Jag är faktiskt det.


Open my eyes, let me see you
And blow this blinding darkness away
Open my eyes, let me find you
Give me a sign

Take the world and fold me in
Free the soul behind the sin
The endless dark will be the death of my senses



När vi ändå är igång...

Igår kväll satt Lacrimae och Hbg-M (M hade däckat vid den tidpunkten) och skrattade som fan åt detta klipp:

http://www.youtube.com/watch?v=XMDgnNK35Jw

Helt underbart kul, och de har gjort en hel del liknande. Skrattar idag också, så det var inte bara det att man var övertrött.


Okej, färdigtipsat för idag. Nu blir det till att lyssna på litet bra musik och sen dimpa ner i sängen, imorgon är det dags för det onämnbara igen... Suck.



Veckans tips, galen sång... The wet spots

För alla som vill ha en sång på hjärnan, skitkul och kanske en aningen barnförbjuden, här är tipset på den sång M och Lacrimae sjäng halva resan hem:

Do you take it? -- The Wet Spots

Sök med fördel på youtube för att få en fin video också, i alla fall om du har ett konto där, vilket man måste ha för att se den. Helt underbar! Men som sagt, inget man ser/hör med släkten ;)

Home sweet home. Eller?

Äntligen hemma, efter nära sju timmar i bil... Tog litet längre tid än vanligt, eftersom det regnade ganska mycket, och eftersom Lacrimae körde större delen av vägen. M var nämligen bakis imorse, Lacrimae vägrade dricka igår efter fredagens galenskaper. Så Lacrimae är rätt trött nu, 45 mil är ändå ganska mycket, trots att bilen (en Ford Focus) inte var fullt så dålig som Lacrimae föreställt sig. Det finns dock bilar som är betydligt skönare att köra så långa sträckor, mycket bekvämare. Om nu Lacrimae någon gång skaffar en bil, så tycker hon garanterat att det är värt att lägga litet extra för en bättre bil =)

Så, att vara hemma. Känns inte alls kul, som vanligt. Och tanken på att jobba imorgon... Inte kul. Det är fem veckor kvar till semester. Hur ska det gå?

Hur är det möjligt?

Hur djävla länge kan en bakfylla egentligen sitta i? Det här är helt vansinnigt.

Huvudet sitter inte fast

Det blir lätt så efter en alltför sen och blöt utekväll. Var trevligt i alla fall, men man kan ju fundera på om det är värt det dagen därpå... Aldrig mer dricka, men det är väl vad man brukar tänka dagen därpå.

Nu blir det en promenad i ett soligt Helsingborg, sen middag hos vänner, och tyvärr är det hemåt igen redan imorgon. Skönt med en bra bil med ac, även om cdspelaren inte fungerar.

Jobbajobbajobba

Inte helt enkelt när solen skiner och man vill vara ute och äta glass.... Dessutom skulle det varit möte med fackgruppen på lunchen, så det var bara att kasta i sig en skål fil och rusa dit, bara för att upptäcka att ingen var där och att de glömt informera Lacrimae om att mötet var inställt. Jippie....

Just nu läser Lacrimae "Coq rouge". Otippat bokval, men ganska bra faktiskt, med tanke på att Lacrimae inte är världens största fan av Guillou. Nu har läsandet kommit igång igen i alla fall. Den senaste veckan har Lacrimae läst "Fördömd", "De bortglömda barnen" och "Jag dödade mitt barn". Känns skönt att ha kommit igång med det igen.


God morgon världen

Gissa vem som är klarvaken, som glatt sitter framför datorn och bälgar i sig kaffe och äter frukost(!) utan att stressa? Helt imponerande, eller hur? Exakt varför Lacrimae kom upp i god tid idag är ett mysterium, men det kan ha att göra med det faktum att Lacrimae försov sig ordentligt igår och var över en timme sen till jobbet...

Gott med frukost i alla fall. Denna kommentar blir nog ännu mer förvirrande när Lacrimae avslöjar att hon äter gröt. Att blanda i litet hallon gjorde underverk.

Haha, trafiknyheterna nyss, de varnar för två älgar vid en väg... Undrar om Lacrimaes älg har smitit? ;)

RSS 2.0