Nykteristen på spritinköparresa

Japp. Lacrimae har inte druckit en droppe på hela tiden hon varit borta... Med följden att hon agerat chaufför i princip hela tiden. Det har varit ganska kul att köra nya fina bilar dock, även om J och M har en bli stor som ett mindre rymdskepp... Var ganska lustigt att se tror Lacrimae, eftersom hon trodde att bilen var fan så mycket bredare än den var... Hur som, en liten uppdatering kanske är på sin plats:

Torsdag
Tro det eller ej, men Lacrimae med sällskap kom faktiskt iväg i tid på morgonen, allt stuvades in i skrutten och färden mot Hbg kunde påbörjas. Någonstans vid Nyköping tröttnade M på att A körde så långsamt, så hon tog över rodret och vips, så gick det betydligt fortare. Väl framme i hbg begav sig sällskapet till M (ja, det finns förbannat många M i Lacrimaes bekanskapskrets... Hon måste fundera ut något sätt att hålla isär dem...). Det vankades middag hemma hos M (hbg-M kallad i framtiden) och sedan tuffades det iväg till J och M (kallad Piiip i fortsättningen, fråga inte) där Lacrimae däckade relativt omgående.

Fredag
Lacrimae åkte och hämtade M (kompisen från Stockholm) som sov hos hbg-M tidigt på morgonen, hbg-M var vänlig nog att låna ut sin underbara V50, och kostan styrdes mot Tyskland. Färjor, vägarbeten, stress... You name it. Om man var tillbaka på färjekäget i Puttgarden tre timmar efter att man checkat in vid färjan i Rödby får man tillbaka 200 danska kronor, och det var målet. Förvisso hann Lacrimae och M på håret, men fick inte den biljett man tydligen måste ha... Så stressen var uppenbarligen i onödan.

Hemma igen hos J och Piiip, Middag med folk, prat och massa vin, för alla utom Lacrimae (som valde nykterhet och Piiip som skulle iväg och jobba). Sen var Lacrimae vänlig nog att köra hem folket som bor längre bort, det finns ju verkligen inte någon kommunaltrafik att tala om nattetid i hbg...

Lördag
Morgonen började med att Lacrimae fick leka chaufför igen för att alla skulle ha en bil att åka i, då bilar och personer inte befann sig på samma plats. Sen var det tid att åka till hamnen och titta på när Piiip tävlade i rodd. Ganska kul, men mycket blåsigt.

Kvällen bjöd på grillning hemma hos J och Piiip. Det var elva personer där, så det var trevligt, tills det var dags att åka in och festa. Två nyktra förare. Två bilar. Elva personer... You get the picture. Det löste sig dock, eftersom en person åkte i bakluckan på en av bilarna (inte Lacrimaes dock, hon gör inte sånt).

Ganska intressant upplevelse att vara ute på krogen nykter när alla andra är fulla. Lacrimae satt mest och pratade med folk, och småflörtade litet med ett gammalt fling hon inte träffat på bra länge. Var trevligt, men rätt frustrerande eftersom Lacrimae skulle köra hem folk, och det därmed inte skulle kunna hända något enkelt nog, och Lacrimae är inte så desperat att hon lämnar folk och sen åker tillbaka... Det förtar poängen litet liksom. Det är en ganska lustig relation Lacrimae har till det där flinget, ibland hamnar hon i säng med honom och ibland när hon träffar honom är det som att de bara är kompisar och aldrig varit annat. Vissa kommentarer under lördagsnatten får dock Lacrimae att tro att slutet skulle varit det förstnämnda om möjligheten funnits.

Söndag
Upp sent, packa fixa, åka och hämta M, A och hbg-M för lunch, lämna hbg-M hemma igen och sen puttra vidare hemåt. Efter 40 mil i en gammal överlastad bil orkade dock inte Lacrimae köra mer, och lämnade med glädje över ratten till A. Det gick till och med bra med farten, eftersom stora delar av vägen var köer...

Nu har Lacrimae ganska nyligen kommit hem, och det är dags att packa upp litet och sen blir det sänggång. Lacrimae ska bara smälla upp några turistbilder frå helgen först.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0