Let there be light

Lacrimae har skaffat sig en stege. Alltså kan Lacrimae nu äntligen peta in en lampa i hallen. Det har nämligen inte funnits någon där under tiden Lacrimae bott här. Om man är omkring 165 cm i strumplästen, har en stol som är typ 40 cm hög som enda sak att klättra på och närmare tre meter i tak, då säger det sig självt att det inte är helt enkelt att få upp en lampa. Men, imorgon. Då skall Lacrimae upp på sin stege för att förgylla tillvaron i hallen. Sen ska garderoben högt upp i hallen få sig en rengöring. Därefter kan Lacrimae packa upp mer saker.

Lacrimare har bestämt sig för att ta in en snickare för att bygga bokhyllor i hallen sen. Ska det göras kan det lika gärna göras snyggt och rätt från början. Och då slipper Lacrimae slita sitt hår, mäta väggar och vinklar. Lovely.

Det har dessutom dykt upp en eventuell lösning för köket. I alla fall avseende kyl/frys. Det involverar förvisso att Lacrimae (eller den som Lacrimae hyr in snarare...) flyttar en vägg 10 cm, men vafan, allt går, och det rör sig inte ens om en bärande vägg. Vill man ha sin drömlya får man offra en del. Och då framför allt pengar.

Spisfrågan är inte helt löst ännu, men Lacrimae har i alla fall en tanke nu. Och det första involoverar att i första hand ta reda på om Lacrimae ens kan ha en elspis (gas just nu). Enligt en elektriker finns vissa saker som måste finnas då, och finns det inte kommer Lacrimae bli ruinerad. Ingen aning om vad, Lacrimae tänker inte ens låtsas att hon förstår sig på el... Hur som, när Lacrimae vet vad hon ska ha, blir nästa steg att ordna det. Om det förblir gas har Lacrimae hittat spisen i fråga, men för att den ska få plats måste man ta bort litet skåp och fixa. No biggie. Om det kan införas elspis måste Lacrimae klura litet på hur hon ska ha det. Tur at det inte är enkelt, då skulle Lacrimae få förbannat tråkigt.

Och förbannad tur att Lacrimae har litet pengar undanstoppade. För att få en lägenhet perfekt kostar visst mer än vad Lacrimae räknat med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0