Gränsen för vad man ska behöva ta

Var går den? Hur mycket ska man behöva ta från en annan människa? Hur mycket kan man kräva att de visar en den respekt man bett om? I det här fallet att få vara ifred en halvtimme eller så. Om denna någon sedan inte respekterar det, och man reagerar på detta genom att sucka, vad har den människan rätt att häva ur sig?  Hur mycket får man såra en annan i det fallet? Vad får man kalla den andra?

Som ni kanske förstår så har Lacrimae fått höra en hel del om hur hemsk hon är idag, bara för att hon inte ville ta ett telefonsamtal under den där tiden hon bett om att få vara för sig själv. Lacrimae är en hemsk människa och en extrem egoist som aldrig någonsin ägnar någon annan minsta tanke. Bland annat. Sedan fick Lacrimae höra ytterligare en del som hon inte orkar upprepa. Det var å andra sidan efter att Lacrimae kontrat på de första kommentarerna, och Lacrimae sa väl inte heller så snälla saker, när man bokstavligen vrålar på Lacrimae utan att hon har förtjänat det,  brukar Lacrimae fräsa tillbaka ganska duktigt. Och nu är frågan, kommer Lacrimae hålla ut med att inte vara den som ber om ursäkt först. Det börjar liksom bli dags för det. Den här människan har aldrig, inte en enda gång, bett om ursäkt när hon beter sig illa mot Lacrimae. Inte en enda gång på alla dessa år. Det gäller väl bara att inse, man sätter själv gränserna för hur man låter andra behandla en och vad som är okej. Om Lacrimae ska få den här människan att begripa att beteendet inte är okej, så måste Lacrimae sätta ner foten och visa det. Fortsättning följer i vem-ringer-först-leken. Satsa era pengar gott folk, för tävlingen har precis börjat.

Det är väl kanske inte så bra med Lacrimae för övrigt heller, hon sover inte bra igen, och har dessutom varit hos tandläkaren idag och lagat ett pyttehål. En kvarts lidande och plågor, och så få betala massor för nöjet till och med. Kan det bli roligare?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0